Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lodě
- Toto téma obsahuje celkem 26 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel prochor52 a poslední změna proběhla před 14 roky a 2 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#13693 24.8.2010 v 21:11
Kluci strašně jste mě rozesmáli.
Půl hodiny se tady v Hasvágu řehtám až poskakujou skleničky. Až se vrátím domů tak vám udělám karikaturu co mě nejvíc rozesmála. Představil jsem si ty dvě kadibudky, a jak ten průzor požívá kormidelník k navigaci. V kadibudkách sedí dva dvo lovci ( rybáři) pruty vystrčené srdíčky a pilkrují, ostatní tři lovci jsou momentálně na čerstvém vzduchu.
Děkuji , úžasné téma.
Pandion- nováček
PS: asi to není jenom o m2 , 5 lidí musí být v tomto případě velmi společensky proselektovaných. Pro pohodu bych ty 3 tisíce navíc dal.
#13694 24.8.2010 v 21:32Pandion napsal:
Kluci strašně jste mě rozesmáli.
Půl hodiny se tady v Hasvágu řehtám až poskakujou skleničky. Až se vrátím domů tak vám udělám karikaturu co mě nejvíc rozesmála. Představil jsem si ty dvě kadibudky, a jak ten průzor požívá kormidelník k navigaci. V kadibudkách sedí dva dvo lovci ( rybáři) pruty vystrčené srdíčky a pilkrují, ostatní tři lovci jsou momentálně na čerstvém vzduchu.
Děkuji , úžasné téma.
Pandion- nováček
PS: asi to není jenom o m2 , 5 lidí musí být v tomto případě velmi společensky proselektovaných. Pro pohodu bych ty 3 tisíce navíc dal.
Představil jsem si to podobně řechtal jsem se taky jak kůň:-) Nejde o 3litry, ale prostě 5 je blbý počet. Ti co nudou jen dva budou mít drahý benzín…
#13695 24.8.2010 v 21:34Teď mi nabídli Kverno délky 6 m s volantovým řízením, echolotem-GPS-plotterem a motorem 30-50 HP. To tady hodně lidí zná. Vlezem se na to ve 4 lidech. Ten jeden fakt moc chytat nebude, spíš procházky, kochání se a vaření. Z nás čtyř občas někdo taky spočne. Ryby extrémně nehrotíme. Nehoníme se za limitem. Jsme na dovolené.
#13701 25.8.2010 v 11:17Se ptáš, jesli na loď vlezete v pěti a pak z Tebe vyleze, že jeden chytat nebude:-) a že se vlastně na lodi budete střídat, protože někdo občas spočne:-D
Ať žijí smysluplné diskuze8-)
#13702 25.8.2010 v 11:43DKlukin napsal:
Se ptáš, jesli na loď vlezete v pěti a pak z Tebe vyleze, že jeden chytat nebude a že se vlastně na lodi budete střídat, protože někdo občas spočne
Ať žijí smysluplné diskuze
Těch 5 je nejhorší varianta. 90% času tam budem ve čtyřech. Byli jsme prozatím jen ve středním Norsku na menších lodích proto se ptám.
#13731 25.8.2010 v 21:47Na Kvaerno ve 4 lidech je nesmysl, a ve 5 lidech úplná hovadina, i když jeden nebude chytat, tak bude suprovně zavazet. 3 lidi je super. Vem 2 lodě a budete 2+3 a špičkově si zachytáte bez zamotání návazců.
#13734 26.8.2010 v 6:30Nebo vzít sebou nafukovací člun .:-D:-D:-D:-D
#13736 26.8.2010 v 10:08Tahle by snad stačila….?:-|:-P
#13741 26.8.2010 v 15:05ZM napsal:
Tahle by snad stačila….?
Konečně pořádná loď:-D Kde se dá půjčit a kolik stojí na týden? Tam se v pěti myslím vlezem a budou tam i ty dva záchodky:-D
#13742 26.8.2010 v 15:06Celkově, pojďte debatovat – na čem v Norsku jezdíte a v kolika lidech?
#13857 3.9.2010 v 17:10😀 Lichý počet větší než 3 je asi skoro vždycky špatně, když nemáš dobrou velkou loď .
#13859 3.9.2010 v 17:16Tu velkou od ZM bych nechtěl, bude mít ve větru velkej drift a plouvoucí kotvu na to neseženeš. Ale vážně, Vydra nanes správnou otázku. Podle mě záleží hlavně na lidech v lodi, jak se znají a jak si vyhoví. Můžeš chytat ve 4 na 17stopé lodi, pokud je dobře postavená, když budeš mít loď o metr delší, 2 budou chtít vláčet a 2 pikrovat, tak to pořádně nejde.
Taky hodně záleží na tom, co všechno na lodi je. Kajuta, kryt přídě, konzole řízení, hrazdy, vysoké zábradlí atd.- to všechno je někdy příjemné, ale na chytání na prd. Nejlepší je podle mě loď jen s lavičkama a úložnýma prostorama pod zadkem, kde nic dalšího nepřekáží. My jezdíme roky ve čtyřech na 17tistopé Raně, bez problémů. Míváme k dispozici i sedmimetrovku s kajutou, typizovanou pro 6 lidí, ale chytat se na ní dá kvůli kabině max. ve čtyřech, navíc při troše větru tě to vozí hrozně rychle, kabina funguje jako plachta. Je to sice pohodlné, ideální na dlouhé přejezdy, za hnusného počasí se trochu schováš, ale na vlastní chytání je ta Rana lepší.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Lodě