Hasvik, NO
temperature icon -2°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 3°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 7°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 11°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 33°C
skoro jasno

Lékárnička do lodi

Poradíte, jak si vybavit lékárničku na loď? Letos jsem si ošklivě roztrhl prst o trojháček, tak jsme se museli vrátit 15km z otevřeného moře, protože jsem neměl ani blbou náplast. Příští rok chci být připraven, si lehčí zranění ošetřit na moři. Napište, co se vám osvědčilo. Díky.

Odpovědět

Hucho, určitě bych to nepřeháněl. Na řezné a bodné rány /- nože, někdy vlasec či pletenka, háčky/ postačí náplasti několika velikostí, desinfekční prostředek, případně obvaz. Náplast v nouzi můžeš vyřešit papír. kapesníčkem a izolepou. Pro ty, kdo trpí mořskou nemocí, jedete-li na delší dobu na moře, vzít pro jistotu ještě nějaké prášky na žaludek, ale brát je s předstihem. A RUM? RUM?RUM? omezeně.

Na zastavení krvácení vřele doporučuji tohle👍Bomba věc která funguje na 100%

http://www.topfishing.eu/snogg-soft-blue-flexibilni-naplast.html

naplast je dulezita a k tomu ti doporucuji tenke gumove rukavice, ktere po lovu vyhodis a druhy den daš jine,sul je strašna svina

Já mám neoprenové rukavice s otevřenými prsty a věřte nebo nevěřte, nejlepší je, okamžitě ránu počůrat

vlastní močí(když není při ruce vodka ani rumík :-))

Ja do lekárničky doporučujem  náplasť, obväz, dezinfekciu  a hlavne veľmi kvalitné a pevné štikacie kliešte na "odstrihnutie"  háčika.  Raz sa nám to už veeeľmi hodilo.

Já bych doplnil, možná ne do lékárničky, ale do lodi určitě - toaletní papír, když vás to chytne a nemáte se čím utřít. To je pěkná svízel.

Na zastavení krvácení vřele doporučuji tohle👍Bomba věc která funguje na 100% http://www.topfishing.eu/snogg-soft-blue-flexibilni-naplast.html

Na tuto náplast nejsou potřeba ani nůžky? Jejich životnost by asi neměla na moři dlouhé trvání.

Ná se výborně osvědčila stará vyřazená lékarnička z auta. Máš v ní všechno, co potřebuješ a rychlé ošetření.

Funguje to úplně perfektně. Klidně si můžeš máčet ruce ve vodě a drží to.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.