Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -7°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon -10°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon -4°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 4°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 28°C
opar
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Lauvsnes – Flatanger

« Předchozí 1 2 3 Další »
pankac
18.07.2015 ID: 525726

Zdravím mořské vlky,nemáte zkušenosti s tímto místem.Ocením jakoukoliv radu.Dik:-Dnull

0
Odpovědět
kim
23.07.2015 ID: 1118568

Honzo, proč rýpnutí do vosího hnízda. Sám víš, že např. Došky by mohl vyprávět, když za ním lidi příjdou, že jim to nejde a on se jich zeptá jakým způsobem lovili. Oni odpoví, že x hodin mlátili pilkry o dno na 10 m a nic. To je pak na palici I pro delgáta. Já si své nováčky připravuji již tím, že s nimi jdu nakupovat nástrahy. Navíc, kdyby si někteří pořádně pročítali tyto stránky .... není nic lepšího.

0

Odpovědět

dosky
23.07.2015 ID: 1118569

Kime, divil by ses, kolik lidí nemá o těchto stránkách ani potuchy.

0

Odpovědět

vydra-cz
23.07.2015 ID: 1118571

Jo a nebo kolik lidí je nepoučitelnejch

0

Odpovědět

Step
23.07.2015 ID: 1118599

[citace]vydra-cz napsal:

Jo a nebo kolik lidí je nepoučitelnejch[/citace]

jako třeba já, letos jsem zase nakoupil spousty verků tady z diskuse a ty mrchy zase žraly jen ty červený papričky

:-(

když někdo říct nechce, ať si to nechá pro sebe. Ono to stejně pokaždé nevyjde a pak zase vypadáte jak pako, které poradilo místo, kde nic nebylo. Mě se na Bakkanu stalo, že jsme v jednom místě nachytali krásný kelery přes 90 cm a pak už nikdy víc. Moře je v Norsku rok od roku u pobřeží teplejší, voda má míň kyslíku a ryby se zdržují spíš v chladnější vodě, hodně rybářů se také obává vyjet dál na moře kvůli vlnám. Kolikrát tady bylo vysvětlováno, kde se ryby zdržují, jak a kde je hledat. Byl jsem tam letos podesáté a přemejšlím, že příští rok pojedu s nějakým "mazákem", připadá mi přátelé, že těm rybám stále míň rozumím.. :-D:-D

0

Odpovědět

23.07.2015 ID: 1118601

[citace]Step napsal:

vydra-cz napsal:

Jo a nebo kolik lidí je nepoučitelnejch

jako třeba já, letos jsem zase nakoupil spousty verků tady z diskuse a ty mrchy zase žraly jen ty červený papričky

když někdo říct nechce, ať si to nechá pro sebe. Ono to stejně pokaždé nevyjde a pak zase vypadáte jak pako, které poradilo místo, kde nic nebylo. Mě se na Bakkanu stalo, že jsme v jednom místě nachytali krásný kelery přes 90 cm a pak už nikdy víc. Moře je v Norsku rok od roku u pobřeží teplejší, voda má míň kyslíku a ryby se zdržují spíš v chladnější vodě, hodně rybářů se také obává vyjet dál na moře kvůli vlnám. Kolikrát tady bylo vysvětlováno, kde se ryby zdržují, jak a kde je hledat. Byl jsem tam letos podesáté a přemejšlím, že příští rok pojedu s nějakým "mazákem", připadá mi přátelé, že těm rybám stále míň rozumím.. [/citace]

a vo tom to je.Mam u Benna na Bakkanu k dispozici lod a benzin v neomezenem mnozstvi aby se dala projizdet uz davno vytipovana mista na kterych stejne davno uz ryby nejsou.Takze prochytavam prubezne nekolik zhavych lokalit a snazim se objevovat nove,aktualnejsi. T impadem muzu poradit nebo zavest lidi tam,kde v posledni dobe berou.Ale ani to neni jiste.

A co se tyka nastrah tak klasika predevsim a novinky je treba zkouset

0

Odpovědět

Step
23.07.2015 ID: 1118629

Ahoj dedo 145,Na Bakkanu jsem byl čtyři roky za sebou, naposledy v sezoně 2013, pak se parta rozpadla. Někdo takový jako teď ty tam chyběl. Je to krásná lokalita, jen to člověk neměl s kým srovnat, pokecat si s místním o "revíru". Bydleli jsme vždy na Torfridě. Podle Bena byly ryby kolem majáku před přístavem, tam dál vždy říkal "tam Amerika". Dnes s odstupem času si myslím, že měl pravdu. Jen nebylo kdy si k tomu sednout a s kým to probrat. Pokaždé jsme nachytali, jen dvakrát jsme limit doplňovali "salátovými kelery" z Melsteinu, kde jsou místa, kam se jezdí na tutovku. Přeju ti, ať ti letošní sezóna vyjde a příští rok bude diskuse z Bakkanu také tak mimořádná, jako letošní. Moc rád sem chodím a pročítám to tu. Tady je to sice k Lauvsnes, kde jsem byl loni, bylo to začátkem sezóny a zlobilo počasí, tak jsme si ryb moc neužili. Letos to bylo na Averoy veselejší. Tak možná někdy zase Bakkan.8-O:-D

0

Odpovědět

karels
24.07.2015 ID: 1118643

Telefon zájemci o informace o lovných místech v Lauvsnes jsem uvedl, protože si myslím ,že je pohodlnější a praktičtější si o tom popovídat u mapy, než to psát.Nebyl v tom žádný jiný úmysl.Zkusím tedy i pár zkušeností napsat.

V oblasti Lauvsnes - Einvika - Vik je několik kempů,velký a známý kemp Zanzibar Inn v Lauvsnes,4 kempy v Einvice,z toho 1 nový,provozovaný němci cca 3roky,1 velký provozovaný norským majitelem s kapacitou cca 60 lidí a 20 loděmi, 2 malé provozované českými rybáři.Krásný velký kemp je i ve Viku,na úplné špici poloostrova,kde končí silnice,ten jsem navštívil,ale nikdy jsem tam nerybařil.Všechny patří do jedné oblasti,vzdálenost z Lauvsnes do Viku je cca 16 km.Příjezdová cesta je pohodlná, z letiště v Trondheimu je to na místo cca 160 km a cesta trvá necelé 3 hodiny.

Pro rybáře velmi ceněná oblast,velké množství ostrovů a poloostrovů a střídání hloubek zaručuje možnost rybolovu v jakýchkoliv povětrnostních podmínkách.Členitost pobřeží a střídání hloubek stěžuje orintaci na vodě,velkou pozornost je třeba věnovat navigaci,neboť v oblasti je hodně míst s ostrovy schovanými těsně pod hladinou, hrozícími poškozením lodí.

Benzínové pumpy a obchody jsou v Lauvsnes a Viku.

Chytá se poměrně dost druhů ryb.Největší druhovost je v měsících srpnu a září.V dubnu se chytají přímo uvnitř fjordu mateční tresky,které se přijely vytřít.Jejich váha se pohybuje kolem 20 kg.Přikládám mapy,na kterých jsem se pokusil zaznačit vhodné cesty za rybami z výchozího místa v Lausnes.Opakuji,že řízení lodi a navigaci je třeba věnovat maximální pozornost, jezdit pomalu ,mít čas na reakci při rychle se měnících hloubkách a vyhnout se tím poškození lodí.Lovná místa mám ověřena vlastní zkušeností z posledních 4 let.Samozřejmě to není dogma,podmínky se mění a je třeba se přizpůsobit.Berte to proto jako návod na první 2-3 dny pobytu,abyste nemuseli hned po příjezdu tápat a hledat.Čím dál složitější je rybařina v teplých letních měsících,kdy se voda nestandartně ohřívá a ryby je třeba více hledat.

Cesta na hranu moře k pobřežnímu šelfu je cca 10 km a trvá při obezřetné jízdě v závislosti na lodi cca půl hodiny.Nepodařilo se mi najít spolehlivé halibutí loviště.Všechny ulovené kusy byly poměrně malé, to je do 15 kg a uloveny byly vždy náhodně a to v malém množství jednotlivých kusů za turnus v počtu 10 lidí.Pískové lavice zde prakticky neexistují.Pokud Vám přiložené mapy pomůžou v orientaci při prvních dnech rybolovu,splnil tento popis svůj účel.

0

Odpovědět

karels
24.07.2015 ID: 1118644

0

Odpovědět

karels
24.07.2015 ID: 1118645

0

Odpovědět

karels
24.07.2015 ID: 1118646

0

Odpovědět

Sim
31.08.2015 ID: 1120966

Zdravím chtěl bych přidat náš příspěvek mníka mořského 180cm-30,7kg uloven na Einvice okr Flatanger na 450pilkra s masem. 3tastný lovec KAREL Šimunek z Mělníka bude cely vypreparovaný.www.norskápohoda.cz zdravím Pepíno.

0

Odpovědět

Sim
31.08.2015 ID: 1120967

0

Odpovědět

Sim
31.08.2015 ID: 1120968

0

Odpovědět

respirtep
31.08.2015 ID: 1120982

:-)tak to už je roura.!!:-D:-D

0

Odpovědět

Petr Novák
31.08.2015 ID: 1120988

To je hadice :-P

Gratulace lovci.

Na tuhle velikost budu líčit od soboty. Doufám ze v placaté podobě. :-D

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Jig hlava 6/0 25g 2ks

Sleva 6 Kč
Jig hlava 6/0 25g 2ks
75 Kč
69 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Westin Sandy Andy 17cm 62g - Tobis Ammo

Sleva 10 Kč
Westin Sandy Andy 17cm 62g - Tobis Ammo
299 Kč
289 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Pilkr Nor stříbrný 300g

Sleva 10 Kč
Pilkr Nor stříbrný 300g
259 Kč
249 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.