Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (12 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel sachlj a poslední změna proběhla před 5 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)
  • Autor
    kapr17
    Účastník
    (20 odpovědí)

Má někdo praktické zkušenosti s Kvalvikem? Ne reklamu.

Hannnes
    Účastník
    (57 odpovědí)

Ahoj, mám jej pořízený přelom červen červenec budu zkoušet, tak pak dám echo, tak kdyby měl někdo nějakou zkušenost, taky si rád počtu

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Zdar chlapi,

kolik toho ,,kvalviku,, je v té lahvičce. Michal to sice prodává, ale o obsahu ani zmínka.

Díky.

novy65
    Účastník
    (1 odpovědí)

Zdar, ta tuba má 20gramů, objem tam napsanej není

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Díky 🙂

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Tak jsem letos vyzkoušel  kvalvik……….  Mazal jsem s ním, vše co jsem do vody hodil, pilkry, gumy, nechával jsem zavadnout, větší množství dával do bužírek a paprik, smrdí to víc než prase.  Mí kolegové nevěděli, že jej mám a používám. Chtěl jsem být ,,důležitý,, jak mi to letos půjde.

Nevím jaké zkušenosti mají ostatní kolegové,  po ponoření pilkru do vody se okamžitě rozpustí, zda zanechává nějakou pachovou stopu netuším. Za mne bez účinku.

N.

Apnea
    Účastník
    (131 odpovědí)

Tak jsem letos vyzkoušel kvalvik………. Mazal jsem s ním, vše co jsem do vody hodil, pilkry, gumy, nechával jsem zavadnout, větší množství dával do bužírek a paprik, smrdí to víc než prase. Mí kolegové nevěděli, že jej mám a používám. Chtěl jsem být ,,důležitý,, jak mi to letos půjde. Nevím jaké zkušenosti mají ostatní kolegové, po ponoření pilkru do vody se okamžitě rozpustí, zda zanechává nějakou pachovou stopu netuším. Za mne bez účinku. N.

Čekal jsi skutečně něco jiného ??? 😀 😀

radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

použil jsem minulý rok, bez úspěchu

sachlj
    Účastník
    (401 odpovědí)

za tři týdny touto dobou budu ve vodě máchat gumy dipnuté vlastním boosterem. Připravil jsem s sebou tyto oleje: čistý za studena mačkaný lososový, sardinkový, makrelový, herinkový..nebudu dipovat gumu ale na obratlík před ní dám (de fakto před čumák rybičky) malý kousek molitanu do kterého dvě kapky oleje budou stačit..tahem ve vodě to pak bude olejová stopa pokrývat i gumu za ní…nevím totiž co by ten olej s tou gumou provedl…poreferuju co se uchytilo ale vsázím hlavně na ten makrelový, pak herinek, pak losos a nakonec sardinka…

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

za tři týdny touto dobou budu ve vodě máchat gumy dipnuté vlastním boosterem. Připravil jsem s sebou tyto oleje: čistý za studena mačkaný lososový, sardinkový, makrelový, herinkový..nebudu dipovat gumu ale na obratlík před ní dám (de fakto před čumák rybičky) malý kousek molitanu do kterého dvě kapky oleje budou stačit..tahem ve vodě to pak bude olejová stopa pokrývat i gumu za ní…nevím totiž co by ten olej s tou gumou provedl…poreferuju co se uchytilo ale vsázím hlavně na ten makrelový, pak herinek, pak losos a nakonec sardinka…

Dobrý nápad, jistě lepší než Kvalvik. Guma by ,,přírodní,, olej jistě vydržela bez poškození. Jen by možná nebylo špatné ten olej nějak zhutnit, zahustit pro větší výdrž. Dej vědět, jestli Tě něco napadne.

sachlj
    Účastník
    (401 odpovědí)

Napadlo mě ještě rychlejší řešení. Malá kousek molitanu protáhnu očkem u obratlíku, dost velký aby sám nevypadl. A na ten nakapu pár kapek oleje..mohl by se tam strčit i kousek tamponu od ženské..ten cucá tekutiny jako houba…a tohle když se udělá večer nebo ráno před vyplutím tak to bude dobře necucané…ten světlejší je sardinkový, už je to popsáno a ty dva další ..herinkový a makrový půjdou do stejný kapátek…https://www.kurakuvsvet.cz/prislusenstvi/lahvicky-jehly-strikacky/100ml-polopruhledna-lahvicka-s-kapatkem.html

mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

Tak tyhle pokusy máme již za sebou. Přesně takhle jsme zkoušeli všechno možné a ba i nemožné. Z olejů jsme zkoušeli makrelu, herinka, lososa a nejlepší byl olej ze ze slanečkových filetů který kámoš vyšpatnil v konzumu. Další finta byly přímo slanečci. Ty jsme nakupovali v Norsku. Na to šli taky. Celé to však má jeden háček. Když dáš na hák  filet z čerstvé makrely tak to frčí nejvíc. Další nevýhoda při lovu s olejem je za….ná loď. Kurevsky to klouže a zatouchá. Při dávkováni ti občas chtě nechtě ukápne olej  protože mokrý molitan moc nesaje. Píšu o lovu na maso. Přívlač může být něco jiného.

sachlj
    Účastník
    (401 odpovědí)

chci to právě jen na přívlač…jen jedna dvě kapky, právě proto to má kapátko…ty lahvičky jsou určené pro kuřáky pro liquidy tak to musí zvládat kapičky mini velikosti…jinak zahuštění..zahustit se olej dá přírodní želatinou a nebo škrobem (solamil). Já raději ale jen ten přírodní..

Hawk
    Účastník
    (9 odpovědí)

Taky jsem zvědavý jak ten KVALVIK  funguje vyzkouším v červnu a uvidíme. Ale po tom co tady čtu tak už tomu moc nevěřím.

Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

To Hawk : Nikdy objektivně nezjistíš, jestli to funguje, pokud nebudeš x sezón tahat vedle sebe dvě nástrahy, jednu  nemočenou do KVALVIKu a druhou bez KVALVIKu. A budeš systematicky vyhodnocovat, na co ryba skočila a na co ne. Drtivá většina rybářů si prošla pokusy s různými boostery ( i já), načež stejně skončili s u makrely či kelírka, jako TOP nástrahy. Vyzkoušet KVALVIK má ale dva pozitivní aspekty:

1. udělat si radost, že jdu vyzkoušet něco nového a vem to čert, jak to dopadne

2. udělat radost prodejci, že rybáře oblbnul :-).

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 19)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...