Nápověda Doporučujeme:
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)
  • Autor
    Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (140 odpovědí)

Ahoj mirecek,

v IKEA mají kvalitní brousek na nože, který stojí cca. 150 Kč a jo to fakt super brousek. Filetovací nože jsou potom, jak píšeš, jako žiletka.

Pozdrav, Kormoran:-)

mirecek
    Účastník
    (253 odpovědí)

Poraďte kvalitní brousek na nože. Nemám zájem o Rapalu nebo Fiskars, které se všude nabízí. Chtěl bych pořídit něco kvalitní /i dražšího/, co dobře funguje a nože jsou potom, jako žiletky.

honzak
    Účastník
    (2585 odpovědí)

Kormoran napsal:

Ahoj mirecek,

v IKEA mají kvalitní brousek na nože, který stojí cca. 150 Kč a jo to fakt super brousek. Filetovací nože jsou potom, jak píšeš, jako žiletka.

Pozdrav, Kormoran

Ahoj Kormoran,

nemáš nějakou fotku toho brousku z Ikea? Dík Jenda8-)

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (140 odpovědí)

Ahoj honzak,

tady máš fotku toho brousku.

Pozdrav, Kormoran:-P

007krivanek
    Účastník
    (917 odpovědí)

No nevím, Je ´plně stejný jako od Fiskarsu. A fiskars dává doživotní

záruku.

Brousek to není špatný, ale fileťáky natahuji jen na ocilce.

Miroslav Laurin
    Člen
    (28 odpovědí)

to mirecek: Protože jste projevil přání pořídit si i finančně náročnější

brousicí prostředky k vytvoření břitvovitého ostří, doporučuji projít

nabídku na http://www.noze-nuz.cz. Ze sekce Broušení doporučuji od firmy Norton

NT200 Norton Professional Tri Hone Sharpener (za pouhých 2.745,-) nebo

NT313 Norton Professional Tri Hone Sharpener (trošku dražší za 5.580,-).

Trochu méně luxusnější jsou pak dvousložkové NT450 Norton Waterstone

Combination 1000/4000 Grit (1.822,-) resp. NT336 Norton Waterstone

Cobination 4000/8000 Grit (2.610,-). Nemusím asi zdůrazňovat,že ani tyto

luxusně brousící prostředky nejsou schopny vytvořit “břitvu” z pouťové

kudličky. Na http://www.noze-nuz.cz najdete i zajímavé pasáže o operacích

broušení, včetně nabídky instruktážního DVD.

Anonymní uživatel
    Neaktivní
    (140 odpovědí)

Ahoj M.Laurin,

přesně takový drahý brousek, co nabízí na http://www.noze-nuz.cz si koupil i můj kamarád ….. vzhledem k tomu ale, jak to je “praktické” používá zase brousek z IKEA a je absolutně spokojený!

Pozdrav, Kormoran

PS: Jinak máš na 100% pravdu s tím, že z pouťové kudličky nedělá ani nejlepší brousek ostrý nůž;-)

Miroslav Laurin
    Člen
    (28 odpovědí)

to Kormoran: Naprosto souhlasím s nepraktičností luxusních brousicích

zařízení. Uvedl jsem je jen pro zajímavost. I já vozím do Norska jen

trošku lepší dvousložkový “karborunďák”, který mi bohatě stačí na moje

Iisakki, Rapalu a Opinel fileťáky. Vytvořit břitvu ze značkového nože,

jehož cena převyšuje cenu brusných kamenů od Nortonu je samoúčelné a

nůž je pak vhodný leda do vitríny, protože stačí chvilka nepozornosti ve filetárně a máte zase hodinu co brousit(kdyby jen jednu).

Jenicek-2007
    Člen
    (1 odpovědí)

No nekdy “luxusni” brousek nemusi byt to, co vam roztrhne kapsu.

Nasel jsem Brousek sada DMT Adeluxe Diamond na http://www.znackove-noze.cz ktery stoji @ 1200Kc.

Pisou tam: “Sada diamantových brousků od světoznámé americké firmy DMT, souprava obsahuje maximální možnost kamenů, zelený, modrý, červený a konus na zubaté ostří.”

http://www.znackove-noze.cz/noze-e-shop/brousky-na-noze/brousek-sada-dmt-adeluxe-diamond.html

kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

Každý má svůj názor na brousek a to je dobré. Kvalita je kvalita – myslím zejména nožů. Asi je dobré si tak jednou ročně kvalitní nůž nechat nabrousit opravdu kvalitním nožířem a pak jej udržovat. Vstávají mi hrůzou vlasy na hlavě, když vidím, jak někdo nože používá – prostě plech neplech, talíř netalíř a krájí a krájí. Někdy to opravdu ve filetárně nevydržím a řeknu si své – asi to není dobře, ale v mém věku se asi v tomto směru nezměním. Vozím s sebou do Norska docela obyčejný brousek (2 vrstvy) a kvalitní ocílku. Kvalitnější brousek včetně diamantové vrstvy mám doma. Je každého věc jak se zařídí. Staří řezníci říkali, že se pořežou tupým nožem – nevím. Ale vím, protože otec řezničil a vím jaký je (byl) na nože pes. Nabrousit ostří do břitvy je kus dobře ovedené práce – ne každý to zvládne. Pak ještě to leštění.

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 KIM

Satří řezníci měli pravdu, na tupý nůž musíš více tlačit aby řezal. Tím je vyšší riziko smeknutí nebo svezení čepele či neodhadneš potřebný tlak a dojde k prořezu a následnému poranění.

Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

Kormoran napsal:

Ahoj mirecek,

Pozdrav, Kormoran

Já osobně jsem měl brousek od Fiskarsu byl sice “dražší” asi kolem 300,Kč, ale opravdu brousil kvalitně, když jsem ho ztratil koupil jsem někde na výstavě na pohled stejný asi za 150,-ale jediny co bylo stejné byl tvar a to že obsahoval brusné odvalovací kameny.S jeho brusnými vlastnosmi nejsem spokojen i když ho stále mám doma aspoň na obtahování domácích nožů.

Teď jsem si pořídil nový na stejném principu, ale od Japonské firmy v obchodě Můj Nůž http://www.mujnuz.cz/noze/brousky/kanetsune-mini-roll-ceramic-sharpener. A jsem s ním nadmíru spokojený, malý skladný a účinný.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...