Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Kvalitní brousek
- Toto téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (9 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Radislav Kryl a poslední změna proběhla před 12 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#14377 9.10.2010 v 19:41Anonymní uživatelNeaktivní(140 odpovědí)
Ahoj mirecek,
v IKEA mají kvalitní brousek na nože, který stojí cca. 150 Kč a jo to fakt super brousek. Filetovací nože jsou potom, jak píšeš, jako žiletka.
Pozdrav, Kormoran:-)
#3714 9.10.2010 v 20:21Poraďte kvalitní brousek na nože. Nemám zájem o Rapalu nebo Fiskars, které se všude nabízí. Chtěl bych pořídit něco kvalitní /i dražšího/, co dobře funguje a nože jsou potom, jako žiletky.
#14393 10.10.2010 v 16:30Kormoran napsal:
Ahoj mirecek,
v IKEA mají kvalitní brousek na nože, který stojí cca. 150 Kč a jo to fakt super brousek. Filetovací nože jsou potom, jak píšeš, jako žiletka.
Pozdrav, Kormoran
Ahoj Kormoran,
nemáš nějakou fotku toho brousku z Ikea? Dík Jenda8-)
#14394 10.10.2010 v 17:44Anonymní uživatelNeaktivní(140 odpovědí)Ahoj honzak,
tady máš fotku toho brousku.
Pozdrav, Kormoran:-P
#14396 10.10.2010 v 18:56No nevím, Je ´plně stejný jako od Fiskarsu. A fiskars dává doživotní
záruku.
Brousek to není špatný, ale fileťáky natahuji jen na ocilce.
#14398 10.10.2010 v 20:25to mirecek: Protože jste projevil přání pořídit si i finančně náročnější
brousicí prostředky k vytvoření břitvovitého ostří, doporučuji projít
nabídku na http://www.noze-nuz.cz. Ze sekce Broušení doporučuji od firmy Norton
NT200 Norton Professional Tri Hone Sharpener (za pouhých 2.745,-) nebo
NT313 Norton Professional Tri Hone Sharpener (trošku dražší za 5.580,-).
Trochu méně luxusnější jsou pak dvousložkové NT450 Norton Waterstone
Combination 1000/4000 Grit (1.822,-) resp. NT336 Norton Waterstone
Cobination 4000/8000 Grit (2.610,-). Nemusím asi zdůrazňovat,že ani tyto
luxusně brousící prostředky nejsou schopny vytvořit “břitvu” z pouťové
kudličky. Na http://www.noze-nuz.cz najdete i zajímavé pasáže o operacích
broušení, včetně nabídky instruktážního DVD.
#14401 11.10.2010 v 4:50Anonymní uživatelNeaktivní(140 odpovědí)Ahoj M.Laurin,
přesně takový drahý brousek, co nabízí na http://www.noze-nuz.cz si koupil i můj kamarád ….. vzhledem k tomu ale, jak to je “praktické” používá zase brousek z IKEA a je absolutně spokojený!
Pozdrav, Kormoran
PS: Jinak máš na 100% pravdu s tím, že z pouťové kudličky nedělá ani nejlepší brousek ostrý nůž;-)
#14403 11.10.2010 v 6:29to Kormoran: Naprosto souhlasím s nepraktičností luxusních brousicích
zařízení. Uvedl jsem je jen pro zajímavost. I já vozím do Norska jen
trošku lepší dvousložkový “karborunďák”, který mi bohatě stačí na moje
Iisakki, Rapalu a Opinel fileťáky. Vytvořit břitvu ze značkového nože,
jehož cena převyšuje cenu brusných kamenů od Nortonu je samoúčelné a
nůž je pak vhodný leda do vitríny, protože stačí chvilka nepozornosti ve filetárně a máte zase hodinu co brousit(kdyby jen jednu).
#27816 27.12.2011 v 13:26No nekdy “luxusni” brousek nemusi byt to, co vam roztrhne kapsu.
Nasel jsem Brousek sada DMT Adeluxe Diamond na http://www.znackove-noze.cz ktery stoji @ 1200Kc.
Pisou tam: “Sada diamantových brousků od světoznámé americké firmy DMT, souprava obsahuje maximální možnost kamenů, zelený, modrý, červený a konus na zubaté ostří.”
http://www.znackove-noze.cz/noze-e-shop/brousky-na-noze/brousek-sada-dmt-adeluxe-diamond.html
#27831 27.12.2011 v 21:04Každý má svůj názor na brousek a to je dobré. Kvalita je kvalita – myslím zejména nožů. Asi je dobré si tak jednou ročně kvalitní nůž nechat nabrousit opravdu kvalitním nožířem a pak jej udržovat. Vstávají mi hrůzou vlasy na hlavě, když vidím, jak někdo nože používá – prostě plech neplech, talíř netalíř a krájí a krájí. Někdy to opravdu ve filetárně nevydržím a řeknu si své – asi to není dobře, ale v mém věku se asi v tomto směru nezměním. Vozím s sebou do Norska docela obyčejný brousek (2 vrstvy) a kvalitní ocílku. Kvalitnější brousek včetně diamantové vrstvy mám doma. Je každého věc jak se zařídí. Staří řezníci říkali, že se pořežou tupým nožem – nevím. Ale vím, protože otec řezničil a vím jaký je (byl) na nože pes. Nabrousit ostří do břitvy je kus dobře ovedené práce – ne každý to zvládne. Pak ještě to leštění.
#27832 27.12.2011 v 21:072 KIM
Satří řezníci měli pravdu, na tupý nůž musíš více tlačit aby řezal. Tím je vyšší riziko smeknutí nebo svezení čepele či neodhadneš potřebný tlak a dojde k prořezu a následnému poranění.
#27864 30.12.2011 v 8:22Kormoran napsal:
Ahoj mirecek,
v IKEA mají kvalitní brousek na nože, který stojí cca. 150 Kč a jo to fakt super brousek. Filetovací nože jsou potom, jak píšeš, jako žiletka.
Pozdrav, Kormoran
Já osobně jsem měl brousek od Fiskarsu byl sice “dražší” asi kolem 300,Kč, ale opravdu brousil kvalitně, když jsem ho ztratil koupil jsem někde na výstavě na pohled stejný asi za 150,-ale jediny co bylo stejné byl tvar a to že obsahoval brusné odvalovací kameny.S jeho brusnými vlastnosmi nejsem spokojen i když ho stále mám doma aspoň na obtahování domácích nožů.
Teď jsem si pořídil nový na stejném principu, ale od Japonské firmy v obchodě Můj Nůž http://www.mujnuz.cz/noze/brousky/kanetsune-mini-roll-ceramic-sharpener. A jsem s ním nadmíru spokojený, malý skladný a účinný.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Kvalitní brousek