Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 18 odpovědí. Do diskuze (10 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel stipko a poslední změna proběhla před 13 roky a 10 měsíci.
Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 16. až 19. (celkem z 19)
  • Autor
    Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

Jasně, při takovém objemu to už jde poznat:-D. Ale já si do Norska zaletím za treskama jednou za rok (bohužel jen jednou ale snad se to zlepší), drtivou většinu peněz zaplatím v CZK a NOKY mám akorát tak na palivo do lodi.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Je jasný, že ten kdo nejezdí po vlastní ose a sám si vše nevyřizuje (jezdí s cestovkou ) toto téma ni sledovat nemusí, protože neušetří téměř nic.

Kdo nakupuje od 15000 NOk nahoru, tak pro toho to zajímavé již je.

Já v roce 2000 nakoupil NOKy za 4,32.

V roce 2010 se kurz pohyboval v rozmezí 3 až 3,32Kč/NOK = 320Kč rozdíl za každých 1000NOKů = je to jedna z položek, kde se prostě ušetřit nějaký ten tisíc dá.

Když pojedu sám, tak prostě nakoupím kdykoliv, ale když už jde o výpravu 6 lidí, kteří se dohodnou, že vyrazí do Norska, tak se vypaltí i kurz NOKu sledovat.

Další nezanedbatelnou položkou na našich cestách je pohonná hmota do aut. Nafta – benzín – spotřeba – způsob platby a místo, kde natankuju.

A třeba platba zálohy na ubytování. Zaslání zálohy může stát přes 1000Kč – když se človšk dohodne s majitelem chaty, že mu vse zaplatí až na místě a on na to přistoupí, tak je to dalších cca 1000Kč ušetřených.

A třeba ve správnou dobu a správně zakoupené lístky na trajekt,můžou ušetřit další tisíce Kč.

Kuzr je jednou z mnoha položek, kde se dá ušetřit.

No v každém případě, je rozdíl jet do Norska na ryby za 16000Kč na osobu na 7 nocí a ještě si tam zapltit pohonné hmoty do lodí navíc nebo jet na 11 nocí a za vsechno dát za osobu 13000Kč. V 6 lidech to dělá slušnej balík peněz. Jednou se mi to povedlo i za 11000Kč/osoba na 11 nocí, ale každý rok neni posvícení :-)Okolností, které cenu zvyšují nebo naopak snižují je mnoho.

Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

tak tohle beru. a pokud se ti ještě povede natankovat komplet auto třeba rakouskou dotovanou naftou, tak taky dost šetříš. jezdíme taky pouze na priváty a vše zařizujeme sami

stipko
    Účastník
    (984 odpovědí)

Norská koruna začala klesať 😛

03.01.2011 Exchange 3,22 Kč

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 4 příspěvky - 16. až 19. (celkem z 19)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...