Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (4 diskutující) se naposledy zapojil uživatel Vlkous a poslední změna proběhla před 13 roky a 10 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)
  • Autor
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Kurzovní lístek

Rok 2011 začal s kurzem NOKu v prodejních cenách na rozmezí

3,21 až 3,34 Kč/NOK s průměrem 3,275

Pozor na poplatek za výměnu.

26.1. – prodejní kurz 3,14 Kč/NOK – ČS

26.1. – prodejní kurz 3,08 Kč/NOK – Exchange VIP

Zde uvádím kurz České spořitelny – největší dostupnost pro všechny a Exchange VIP = vždy nejlepší kurz.

Pro kompletnost kurzů sledujte odkaz – Kurzovní lístek = viz. výše

Za slušný kurz nebo magickou hranici považuju kurz 3Kč/NOK

Pokud tady napíšu “teď je vhodná doba na nákup” mám obavu, že kurz půjde nahoru. Proto tuto větu ode mě neočekávejte.

Sami se rozhodněte, kdy a za kolik nakoupíte.

Já osobně stále čekám na lepší kurz než je dnes.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

5.1.2011 aktualizováno

Ursus
    Účastník
    (47 odpovědí)

Malá rada. Vytiskněte si kupón a máte například dnes 5.1.2011 prodej za 3,19, ale směnárna je v Praze.

http://exchange.cz/finance.cz/

snad někomu pomůže 😀

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Ano, ano. Ursus má pravdu. exchange v Kaprpově ulici v Praze má vždy nejlepší kurz. Záměrně tento kurz neuvádím a odvolávám se na odka Kurzovní lístek, protože tato směnárna neni ihned dostupná všem Norkům.

Musím ještě dodat. Většina prodejců NOKů nemívá na ” skladě ” k odběru ihned větší množství NOKů. Mám takovou menší zkušenos – jakmile jsem si objednal větší množství Norské měny většinou se kurz mírně hnul nahoru ačkoliv před i po této transakci šel kurz dolu. Jo holt jsme malá země a jakýkoliv pohyb může mít vliv na vývoj kurzu.

O nemalém vlivu na vývoj kurzů zahraničních měn, kdejakého blbého kecu politiků, vývoj ceny dolaru a ropy jsem již psal loni.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

13.1. aktualizace první zprávy

Luboš LUCIUS
    Účastník
    (131 odpovědí)

Tu zkušenost jak popisuje zde Vlkouš jsem taky už zažil, ale od té doby už Noky ani jiné měny předem telefonicky neobjednávám. V té směnárně je mají dost často i ve větším množství, aspoň již nějakou dobu je tam kupuji a bez problémů i bez předchozího objednání. Oni tam mají ale opravdu nejvýhodnější kurzy – aspoň co jsem zjistil ( v Praze a okolí ).

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Jen se nikdo nespleťte. Tato nej. směnárna – Exchange je v Kaprově ulici č.p.15 v Praze.

Přijít k levnějším NOKům by se dalo například přímou koupí od nějakého Nora. Před několika lety jsem byl na Konopišti a tam u parkoviště u stánků měli kurzovní lístek nákupu valut a NOK vykupovali za 2,50. Přitom normální prodejní cena v našich bankách byl v tu dobu něco málo přes 3,50 Kč/NOK. Takže kdo by měl na to žaludek, tak mohl čekat na nějakého Nora, který by chtěl měnit a nabídnout mu o pár desetáků víc a tak by mohl člověk přijít ještě k levnějším NOKům. Jinak asi těžko.

14.1. aktualizace první zprávy

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Zdarec, mám jeden dotaz – kolik těch NOKů měníte? My kupujeme prakticky jen na kartu (přepočet pak vychází lépe než směnárna) a těch pár NOKů, které si bereme na drobnou útratu nebo na mýtné nestojí z hlediska kurzu za to, abychom to nějak moc řešili (jestli mi to nakonec vyjde o pár korun laciněji a nebo dráž, není rozhodující). Jelikož jsem ze stověžaté, vždy měním (a nejen NOKy) v Kaprově ulici, tam jsou ceny skutečně nejlepší 🙂 Pafka

Ursus
    Účastník
    (47 odpovědí)

4Pafka: 30 000 NOK :-D:-D:-D

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Tak to už se vyplatí to trochu sledovat – každý deseťák znamená 3000,-Kč úspory. Vy teda asi platíte pobyt v NOK, co? My platíme v ojrech, tak takový starosti nemáme 🙂 Pafka

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

20.1.2011 aktualizace první zprávy

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

26.1.2011 aktualizace první zprávy

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...