No já nevím....docela možná moje otázka proč ne ve slané vodě tu rozpoutá velkou diskuzi , ne-li hádku.
přiznám se, že jsem vysvětlení Marfiuse nějak nepobral...ale zase nemusím chápat všechno. Je mi naprosto jasný a je to i logický , že voda tomu všeobecně nesvědčí a jak píše velice správně Sim - to maso je pak vlastně mrazem potrhané.
Jegrnanz dobře zmiňuje , že ne všude jsou tak ideální podmínky , aby jsme získali zcela čistý filet , který jde bez omytí zamrazit.
Nedavno jsem pozoroval našeho domácího , který tak nějak zpracovával ryby podobně jako my , jen ty hotové a oprané filety nakonec rozložil na klece na kraby a velice bedlivě je chodil pozorovat , až mu správně naschnou a teprve potom vakuoval a zamrazil.....
A toto se mi celkem líbilo.
A ohledně přípravy - plně s tím souhlasím a když vidím jak se podávají v některých restauracích a nebo rodinách vysušené mumie - je mi těch ryb a strávníků líto-:((