Hasvik, NO
temperature icon -4°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -2°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

kuchařské receptury a specialitky

Při poslední náv?těvě Norska jsme zavařili pár sklenic tresčích jater a mohu říct, ?e chu?ově byly daleko lep?í, ne? kupované. V dubnu, a? zase nav?tívím zaslíbenou zemi, tach si chci zase nějaké zavařit. Hledal jsem na netu nějaký návod na zpracování tresčích jiker, zvlá?tě pak udělat si z nich kaviár, či je nějakým způsobem dopravit domů a vyudit. MÁTE-LI NĚJAKÉ ZKU?ENOSTI, PODĚLTE SE .... :-)

Odpovědět

A co paraziti ?

kdo tam nechce mít parazity, tak by si měl maso prohlédnout proti světlu, než ho začne zpracovávat a když se i tak bojí, může si koupit salát třeba v Tesku. Ono dělat rybí tatarák z vařenýho taky nejde...

Ryba by se měla minimálně na 4 dny zmrazit na -18,a pak použít.Cituju ze stránek restaurací sushi.

ZM ahoj,raději to povařím,je to rychlejší a hned když mají chuť,  takhle dlouho čekat by asi nevydrželi.Ty už se nemůžeš dočkat února a plotny v Norsku?

Kdepak,klidně ti to přenechám. Aby to nebylo mimo téma  - středomořská polévka - ryba se dusí v bílém víně s rajčty,paprikami,olivami,cibulí,česnekem a s další zeleninou(feferonka), která vás napadne,až je vše měkké,podlévá se a vše se dává na talíř.Výborně se na to hodí lumb,zkrátka tužší ryba.

Ano,tato polévka je moc dobrá,není-li bílé,stačí máslo a podlít vodou.Norové to také tak vaří a já také.

S lumba je velmi dobrý guláš,maso připravit den předem,osolit, okořenit,dát do chladna,je to rychlé.

Jak nejlepe pripravit halibuta k snedku dik

mi to nedelame,ale setkal jsem se ze treskeli doslova rozezrany jatra od cervu proto bych to nedal do huby

:-))))))))))))))))))))))))))))))))))) hihi,my to taky neděláme...tady taky někdy bývá i veselo

U nás se halibut připravuje takto:

rybí guláš - pokrájíme a osmažíme cibulku. Na kousky nakrájeného halibuta opečeme a zasypene sladkou paprikou. Pak podlijeme a povaříme a okořeníme.Prostě jako guláš!

salát z halibuta - na kostičky nakrájeného halibuta uvaříme ve slané vodě a do připraveného zeleninového salátu ho vmícháme. Nepoznáte od kuřecího!

a na závěr ňamka do Norska - na místě chytíte pěkného červeného okouníka a udělejte si z něho tatarák - s topinkou výborné !!!

Tak všem dobrou chuť

já z halibuta dělám rizoto,maso je krásně pevné tak to není problém

dnes nesu do hospůdky pár filet z kellera na tatarák, tak pak písnu, jak se povedl. :-)

Bobo.  Ta ryba musí být čerstvá. Z mražené jsem to ještě nedělal. Použivám Okouna a Mníka čerstvé!!!!

Další recept Bude o víkendu Ryba na sladko!

Zkoušel již někdo guláš z Halibuta!

To Galileo:Prosím tě,mohl by jsi napsat jaké ingredience se používají,a postup na tatarák?Díky.

tak tatarák byl vynikající, ale bylo ho moc moc moc....

celkem spolknul  1 kg filet kellera, 10 žloutků, litrovou flašku kečupu, pepř, sůl, cibuli velikosti otevřené pěsti, vorčestrovou omáčku a další koření dle chuti. Na počesnekované topince to byla luxusní záležitost.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!