Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu kuchařské receptury a specialitky

• Toto téma obsahuje celkem 79 odpovědí. Do diskuze (44 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Apnea a poslední změna proběhla před 7 roky a 1 měsícem.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 80)
  • Autor
    Martin Rollo
    Účastník
    (415 odpovědí)

Take se daji delat z tresky ptacky,ale fileta se musi rozriznout,aby se dalo maso zabalit.Postup je stejny,jak se dela z masa je to supr

Bohuslav Poles
    Účastník
    (190 odpovědí)

koipil jsem si od Vitany ten rychlosáček s omáčkou na zapékané ryby a zkusil jsem to na filetách z tresky. Chuťově celkem dobrý, je to zase něco nového. Také jsem si přivezl celého kelera, kterého jsem nasolil, napepřil a načesnekoval, zabalil do alobalu a po 4 hodinách uležení pekl zvolna na grilu. Asi po hodině jsme alobal roztrhli, zevnitř se linula překrásná vůně a maso bylo krásně šťavnaté a křehké s vynikající chutí.

Nemáte někdo zkušenosti, jak udělat z tresčích jiker kaviár?? Zajímalo by mě, jestli to jde a jak asi chutná ??

petr
    Účastník
    (162 odpovědí)

To BOBO: jikry z tresky obecné – mám Norové připravovali následovně: celé jikry z větší tresky obecné i s blánou opláchli, posolili, zabalili do plátěné útěrky,vhodili do vroucí vody a 30 min. vařili.Pak vyndali, vybalili z útěrky, dali takto vzniklý uvařený bochník na talíř – mělo to hnědou barvu a krájeli na plátky. Jedlo se to s chlebem a tatarkou. Mě osobně to nechutnalo stejně jako sušené tresky. Dobrou chuť.

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

Já jsem zkoušel taky tu hotovou omáčku od Vitany a lepší se mi zdála ta na kuře. Je sýrová a místo kuřecího jsem tam dal tresku a mníka. Vřele doporučuju:-)

Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

Ahoj Michale,

hoď sem prosím Tě ten recept co dělal na Soroyi Ismail, tu zapečenou tresku s uzeným lososem a hlavně ingredience použité v té smetanové zálivce.

Dík Radek

mikulcak
    Účastník
    (376 odpovědí)

RK-letos na vánoce jsem dělal tresku podle receptu z dvd soroy a super mňamka…

možná to nebude přesně ono,třeba tam dal Ismail něco dalšího,já to dělal takhle-

Na plech dát tresku nasolenou,na ni rajčata,papriku, cibuli a kousky lososa.

Zálivka-3x normální smetanu,1x zakysanou smetanu,česnek,sůl,citronový pepř-vše promíchat

a dát na rybu,no a na konec nějaké ty krevety.Rybu jsem dělal na 180 stupňů asi 2 hodiny.

U štedrovečerního stolu jsme měly štiku,sumce,pstruha ale treska byla bomba,možná proto že to bylo zas něco jiného.

Bohuslav Poles
    Účastník
    (190 odpovědí)

Mohu potvrdit kvalitu…… Vytáhnul jsem z mrazáku pár balíčků filet tresky a asi dva balíčky malých kelerů s tím, že si něco dobrého vyudíme. Balíčky jsem nechal přes noc v lednici, aby pomalu povolili a ráno jsem si připravil česnek, sůl a olivový olej. Naložil jsem maso na tři hodinky a pak šupky do vyhřáté udírny na 60 – 70 °C. Navečer jsme mlaskali slastí, jak dobré to může být.

Pár filetek jsem si ale nechal a udělal je přesně tak, jak psal “mikulcak”, akorát mi chyběl ten uzený losos. No bašta to byla vynikající, jen opatrně se solí, i ryba se dá přesolit.

mikulcak
    Účastník
    (376 odpovědí)

A ještě k tomu receptu poznámka,použijte jen smetanu 33%,ted jsem to dělal s 12ti% a není to ono…

Radislav Kryl
    Účastník
    (484 odpovědí)

To Mikulcak

trochu pozdě, ale přeci. Náhodou jsem obecňačku udělal na silvestra pro pár přátel stejně jak píšešjen zakysanou smetanu 2x a sladkou 1x a do toho sušený česnek. Byla to bomba i pro mě to byla příjemná změna.

Robert Procházka
    Účastník
    (12 odpovědí)

Jak děláte škvarky z ryb?

zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

to: rybu,zbytky z filetování bez kůže, nařež na kostky 3x3cm, dost osolit,promíchat v kýblu,nech chvilku, slej vodu,pořádně osuš,!! promíchej s kořením,můžeš přidat hl. mouku, rozpálený oil,lepší je friťák,je to bašta,dělám je ,ale nejím

jenom chutnám

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Ahoj Zdeňku,taky to jde inovovat marinováním v bílém víně,když není saké,se zázvorem obalit ve škrobu atd.,nebo v těstíčku z mouky,vody,kypřícího prášku(nechat vykynout)….smažit.

Josef Ďuriač
    Účastník
    (88 odpovědí)

Josef Ďuriač
    Účastník
    (88 odpovědí)
    Josef Ďuriač
    Účastník
    (88 odpovědí)

Koukám nic nedorazilo,tak to napíšu.RYBÍ SALÁT. 1 kg syrových rybek-pokrájet kosky cca 2×2 cm,síla 0,5-0,8cm,1/2 citronu-pokapat maso,1x velká lžíce octa-pokapat,prosolit-promíchat.Přidat + velkou cibuli,najemno pokrájenou.Koření,používám TABASCO,nebo-pepř,gran.česnek a koř.na gril.moř.ryb.Kořením šetřit-dochucuje se později.Toto vše dát na 24hod. do lednice,a aspoň 2x promíchat během těch 24 hod. Tak a přidáme 1-1,2kg kyselého zelí(malinko pořezat),1x velká sklenka HALALI(slít nálev),promíchat a šup do lednice na 36hod.Promíchat 2-3x. Tak,nyní můžem dochutit dle libosti.Salát můžem míchat buď s majolkou,neb tatarkou,neb bílým jogurtem.míchat jen tolik,kolik sním,ostatek zpět do lednice. Jako příloha se nám osvědčil chleba a pivo,je to k neuvěření.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 80)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu kuchařské receptury a specialitky

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...