Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 16°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 21°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
oblačno
Bergen, NO
temperature icon 13°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

kuchařské receptury a specialitky

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
Bohuslav Poles
31.10.2009 ID: 523770

Při poslední náv?těvě Norska jsme zavařili pár sklenic tresčích jater a mohu říct, ?e chu?ově byly daleko lep?í, ne? kupované. V dubnu, a? zase nav?tívím zaslíbenou zemi, tach si chci zase nějaké zavařit. Hledal jsem na netu nějaký návod na zpracování tresčích jiker, zvlá?tě pak udělat si z nich kaviár, či je nějakým způsobem dopravit domů a vyudit. MÁTE-LI NĚJAKÉ ZKU?ENOSTI, PODĚLTE SE .... :-)

0
Odpovědět
Martin Rollo
18.11.2009 ID: 1006602

Take se daji delat z tresky ptacky,ale fileta se musi rozriznout,aby se dalo maso zabalit.Postup je stejny,jak se dela z masa je to supr

0

Odpovědět

Bohuslav Poles
01.12.2009 ID: 1006770

koipil jsem si od Vitany ten rychlosáček s omáčkou na zapékané ryby a zkusil jsem to na filetách z tresky. Chuťově celkem dobrý, je to zase něco nového. Také jsem si přivezl celého kelera, kterého jsem nasolil, napepřil a načesnekoval, zabalil do alobalu a po 4 hodinách uležení pekl zvolna na grilu. Asi po hodině jsme alobal roztrhli, zevnitř se linula překrásná vůně a maso bylo krásně šťavnaté a křehké s vynikající chutí.

Nemáte někdo zkušenosti, jak udělat z tresčích jiker kaviár?? Zajímalo by mě, jestli to jde a jak asi chutná ??

0

Odpovědět

petr
01.12.2009 ID: 1006772

To BOBO: jikry z tresky obecné - mám Norové připravovali následovně: celé jikry z větší tresky obecné i s blánou opláchli, posolili, zabalili do plátěné útěrky,vhodili do vroucí vody a 30 min. vařili.Pak vyndali, vybalili z útěrky, dali takto vzniklý uvařený bochník na talíř - mělo to hnědou barvu a krájeli na plátky. Jedlo se to s chlebem a tatarkou. Mě osobně to nechutnalo stejně jako sušené tresky. Dobrou chuť.

0

Odpovědět

Salmon
01.12.2009 ID: 1006774

Já jsem zkoušel taky tu hotovou omáčku od Vitany a lepší se mi zdála ta na kuře. Je sýrová a místo kuřecího jsem tam dal tresku a mníka. Vřele doporučuju:-)

0

Odpovědět

Radislav Kryl
03.12.2009 ID: 1006835

Ahoj Michale,

hoď sem prosím Tě ten recept co dělal na Soroyi Ismail, tu zapečenou tresku s uzeným lososem a hlavně ingredience použité v té smetanové zálivce.

Dík Radek

0

Odpovědět

mikulcak
30.12.2009 ID: 1007385

RK-letos na vánoce jsem dělal tresku podle receptu z dvd soroy a super mňamka...

možná to nebude přesně ono,třeba tam dal Ismail něco dalšího,já to dělal takhle-

Na plech dát tresku nasolenou,na ni rajčata,papriku, cibuli a kousky lososa.

Zálivka-3x normální smetanu,1x zakysanou smetanu,česnek,sůl,citronový pepř-vše promíchat

a dát na rybu,no a na konec nějaké ty krevety.Rybu jsem dělal na 180 stupňů asi 2 hodiny.

U štedrovečerního stolu jsme měly štiku,sumce,pstruha ale treska byla bomba,možná proto že to bylo zas něco jiného.

0

Odpovědět

Bohuslav Poles
19.01.2010 ID: 1007930

Mohu potvrdit kvalitu...... Vytáhnul jsem z mrazáku pár balíčků filet tresky a asi dva balíčky malých kelerů s tím, že si něco dobrého vyudíme. Balíčky jsem nechal přes noc v lednici, aby pomalu povolili a ráno jsem si připravil česnek, sůl a olivový olej. Naložil jsem maso na tři hodinky a pak šupky do vyhřáté udírny na 60 - 70 °C. Navečer jsme mlaskali slastí, jak dobré to může být.

Pár filetek jsem si ale nechal a udělal je přesně tak, jak psal "mikulcak", akorát mi chyběl ten uzený losos. No bašta to byla vynikající, jen opatrně se solí, i ryba se dá přesolit.

0

Odpovědět

mikulcak
19.01.2010 ID: 1007943

A ještě k tomu receptu poznámka,použijte jen smetanu 33%,ted jsem to dělal s 12ti% a není to ono...

0

Odpovědět

Radislav Kryl
20.01.2010 ID: 1007996

To Mikulcak

 trochu pozdě, ale přeci. Náhodou jsem obecňačku udělal na silvestra pro pár přátel stejně jak píšešjen zakysanou smetanu 2x a sladkou 1x a do toho sušený česnek. Byla to bomba i pro mě to byla příjemná změna.

0

Odpovědět

Robert Procházka
23.01.2010 ID: 1008059

Jak děláte škvarky z ryb?

 

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
23.01.2010 ID: 1008070

to: rybu,zbytky z filetování bez kůže, nařež na kostky 3x3cm, dost osolit,promíchat v kýblu,nech chvilku, slej vodu,pořádně osuš,!! promíchej s kořením,můžeš přidat hl. mouku, rozpálený oil,lepší je friťák,je to bašta,dělám je ,ale nejím

jenom chutnám

0

Odpovědět

ZM
23.01.2010 ID: 1008071

Ahoj Zdeňku,taky to jde inovovat marinováním v bílém víně,když není saké,se zázvorem obalit ve škrobu atd.,nebo v těstíčku z mouky,vody,kypřícího prášku(nechat vykynout)....smažit.

0

Odpovědět

Josef Ďuriač
23.01.2010 ID: 1008081

0

Odpovědět

Josef Ďuriač
23.01.2010 ID: 1008083
0

Odpovědět

Josef Ďuriač
24.01.2010 ID: 1008085

Koukám nic nedorazilo,tak to napíšu.RYBÍ SALÁT. 1 kg syrových rybek-pokrájet kosky cca 2x2 cm,síla 0,5-0,8cm,1/2 citronu-pokapat maso,1x velká lžíce octa-pokapat,prosolit-promíchat.Přidat + velkou cibuli,najemno pokrájenou.Koření,používám TABASCO,nebo-pepř,gran.česnek a koř.na gril.moř.ryb.Kořením šetřit-dochucuje se později.Toto vše dát na 24hod. do lednice,a aspoň 2x promíchat během těch 24 hod. Tak a přidáme 1-1,2kg kyselého zelí(malinko pořezat),1x velká sklenka HALALI(slít nálev),promíchat a šup do lednice na 36hod.Promíchat 2-3x. Tak,nyní můžem dochutit dle libosti.Salát můžem míchat buď s majolkou,neb tatarkou,neb bílým jogurtem.míchat jen tolik,kolik sním,ostatek zpět do lednice. Jako příloha se nám osvědčil chleba a pivo,je to k neuvěření.

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.