Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -5°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 2°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon -3°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 2°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

kuchařské receptury a specialitky

1 2 3 4 5 6 Další »
Bohuslav Poles
31.10.2009 ID: 523770

Při poslední náv?těvě Norska jsme zavařili pár sklenic tresčích jater a mohu říct, ?e chu?ově byly daleko lep?í, ne? kupované. V dubnu, a? zase nav?tívím zaslíbenou zemi, tach si chci zase nějaké zavařit. Hledal jsem na netu nějaký návod na zpracování tresčích jiker, zvlá?tě pak udělat si z nich kaviár, či je nějakým způsobem dopravit domů a vyudit. MÁTE-LI NĚJAKÉ ZKU?ENOSTI, PODĚLTE SE .... :-)

0
Odpovědět
Martin Rollo
31.10.2009 ID: 1006442

Letos jsme je delali prvne a byly vyborne ale je stim dost prace musis tu blanu s parazitama sundat.My jsme letos meli sebou manzelky tak jsme je stim aspon zabavili ani jsme je nesterilovaly a v lednici vydrzi.

0

Odpovědět

Bohuslav Poles
31.10.2009 ID: 1006443

Práce je s tím opravdu dost, ale díky bohatým úlovkům jsme si mohli dovolit vybrat si ty nej. Samozřejmě, ?e byly ka?dé s červama, ale pokud jsou pěkný jatýrka, tak odblaňování je hotové za chvilku a červy jdou pryč hned s blánou. Kdybych v té době věděl, ?e to bude taková dobrota, tak bych jich nadělal víc skleniček.

Kalorická snídaně : na oleji zpěnit cibulku, přidat najemno nakrájená játra a nechat je trochu opéct. Pak přidat roz?lehaná vajíčka se solí a za stálého míchání osmahnout. K tomu čerstvý chléb s máslem. ....mňam...

0

Odpovědět

Radislav Kryl
01.11.2009 ID: 1006447

Při zpracování jater si vybírám nejméně napadená a to dost pečlivě, jeto poznat dobře po hmatu. Pokud je na povrchu víc jak řekněme pět parazitů tak je vyhazuji, proto?e jsou napadeny i uvnitř a kdy? to potom křupe mezi zubama tak je z toho na b... S jikrama jsem to nezkou?el treska není jeseter a vůbec kaviár jsou sirové jikry a kdy? ten mak smrdí po kocourovi tak to nemusím.Vařené v rybí polívce , to je něco jiného.

0

Odpovědět

Martin
02.11.2009 ID: 1006462

Jojo játra jsou super.U? dva roky je v?dycky s kolegou děláme.Na filetárně to v?ichni přeberem a já je pak na baráku je?tě prohlí?ím a případný parazity vydloubnu.Nacpem je do sklenic,zalejem olejem,přidáme pepř,nový koření a myslím,?e tam kolega dává i bobkový list a pak sterilujeme.Je stim dost práce,ale v?ichni se po tom mů?ou utlouct.

0

Odpovědět

mikulcak
03.11.2009 ID: 1006467

Já si loni také udělal pár skleniček ale zdá se mi ?e jsem je tro?ku rozvařil,jsou o dost jemněj?í ne? z obchodu,nevíte někdo jak dlouho se mají vařit? já je vařil něco přes hodinku ve vět?ím hrnci,vařily se spí? v páře...

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
03.11.2009 ID: 1006471

recept na jatérka mé ?eny,odblanit,odčervit,vařit vět?í mno?ství,5Lit.

hrnec. Vaří se ve dvouch vodách.

1- voda,osolit 5-7 l?ic,ocet-1,5 dl,vařit 20min,slít a nechat vychladnout,přebrat,odstranit rozvařené,musí být ztuhlý!!!

2-voda,osolit, "jak polévku",ocet,"jako zálivku na salát",5-7 bob.list,nové koření,celý pepř,1 cibule na plátky,vařit 10 min. Nechat

vychladnou,studený nandat do slenic,zalít olivovým olejem,musí být potopený,víko rádně dotáhnout,NEZAVAŘOVAT! Odzkou?ený,vydr?í a? 7 let,schoval jsem je tak dobře,vůbec nic jim nebylo.

0

Odpovědět

Bohuslav Poles
03.11.2009 ID: 1006476

nějaké tipy, co jsem pobral na netu :

Petr

Dej do hrnce vařit vodu (na 2 kg jater 2,5l vody) osolenou ?esti vrchovatými l?ícemi soli. Játra oper,odstraň blány. Nakrájej na přibli?ně stejnou velikost, dej do vařící vody a od okam?iku varu vař 10 minut. Předem si nachystej řádně umyté skleničky, na dno 1 men?í bobkový list, 2 kuličky nového koření, 6 kuliček pepře. Horká játra naskládej do sklenic cca 0,5 cm od vrchního okraje. Nyní toté? koření co jsi dal na dno sklenice dej na játra a dolej a? po hrdlo olejem. Otři ubrouskem a zavíčkuj. Nyní sterilizuj (při varu 20 minut) v nějakém velkém hrnci, který v Norsku najde?. Pak pomalu zchlaď, a? sklenice neprasknou a ulo? do chladna. Po 24 hodinách sterilizaci opakuj.

Misel

Nebo to zkus malinko jinak - játra oper, odblaň a hlavně pořádně prohlédni (pozor na parazity - červi, mají to hlavně brosmy (lumb), ale na?li jsme to snad u v?ech druhů ryb ) , pak je nasol a nandej do čistých skleniček spolu s kouskem bobkového listu, kuličkou nového koření a celého pepře, skleničky plnit tak 1,5 cm pod okraj, zalít olejem tak 0,5 cm nad játra, uzavřít a sterilizovat. Posledně (v červnu 05) jsem je sterilizoval ve vodě při 90°C - 100°C hodinu a mam v lednici poslední vzorek je?tě teď.

Vlkou?

Zkou?el jsem to oběma způsoby. V tom druhém bude? mít ve skleničce méně jater, proto?e se trochu smrsknou, kdy? je vaří? u? v uzavřených skleničkách.

Opravdu vydr?í hodně dlouho. Hlavně játra nemra?. Jsou plná tuku a velmi brzy se zkazí. Jediné co dělám jinak, kdy? si je předvařuji, tak tam neleju obyčejný olej, ale vyvařený tuk z jater. Je ho v hrnci na dva palce. Je to dobrota.

Hynek

Daleko nejlep?í, jak zavařovat játra a také nezasmrdět barák, je kdy? játra odblaníte a necháte odle?et v lednici do druhého dne. Pak je nasekáte na men?í kousky nasolíte a do připravené skleničky dáme 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření a bobkový list a kápneme malinko oleje potom nacpeme játra a to samé dáme z vrchu. pak sterilizujeme při 100 ° C asi 40 min. Játra se přitom i uvaří.

Pomazánka z tresčích jater :

-3 vrchovaté l?íce pomazánkového másla

-2 konzervy tresčích jater (čistá váha cca 11 dkg)

-1/2 men?í cibule

- citrónová ??áva a sůl podle chuti

Máslo rozmačkáme s játry (bez oleje), přidáme nadrobno nakrájenou cibulku, citr. ??ávu a sůl podle chuti a promícháme. ma?eme na pečivo a ozdobíme cibulkou a rajčetem.

Jestli chcete mít pomazánku tu??í, tak musíte dát pravé máslo.

0

Odpovědět

Ladislav Seregely
09.11.2009 ID: 1006530

Ked u? sme pri tom jedle tak toho roku u niektorych tresiek ma prekvapila silna chut za jodom. Boli sme na Arnoy Brigg.Chytali sme na mori v rôznych hlbkach.Je to tym alebo ich potravou?

0

Odpovědět

honzak
10.11.2009 ID: 1006537

Ahoj , máte někdo dobrou zku?enost jak dobře a hlavně chutně upravit Halibuta?Dík Za radu.

0

Odpovědět

Tomáš
10.11.2009 ID: 1006539

Nejlep?í je halibut jen na másle, tro?ku osolit a k tomu si udělat "český" salát Caesar s krutonky a je to opravdu pecka.

0

Odpovědět

Josef Čtvrtnik
11.11.2009 ID: 1006543

To Honzák.Nazdárek receptů je dost jen ten Halivůůd nejni.o)))Jak se máme v Práglu??

0

Odpovědět

honzak
12.11.2009 ID: 1006551

Ahoj Komboj, mám se super, a co ty? tak mi prosím nějaký fakt dobrý recwpt po?li. Dík Jenda Jo a kam jede? pří?tí rok na ryby?

0

Odpovědět

lukluk
14.11.2009 ID: 1006577

Ahoj,játra děláme několik let a to jak vý?e popisuje Petr.ale také přidám jeden recept na pomazánku z tresky.

Tresčí filety uvaříme ve vodě,do které jsme přidali,1 bobkový list,2 kuličky nového koření,4 kuličky pepře,polovinu cibule,sůl.

Maso rozmixujeme,ale stačí vidličkou rozmačkat,přidáme máslo,l?ičku sardelové pasty,jemně nakrájenou cibuli,,trochu majolky a tatarky.....

mů?e? přidat hořčici,nebo česnek....

Podle Ornulfa je halibut nejlep?í jen uvařit ve slané vodě.....

0

Odpovědět

treska50
15.11.2009 ID: 1006582

Letos jsme dle receptu na?í paní domácí v Norsku vyzkou?eli tento recept na tresčí játra a bylo to docela dobré:

Na cca 0,5 -0,7 kg jater dát do hrnce tolik vody ,aby játra plavala.K tomu přidat 5 kuliček celého pepře,5 kuliček nového koření, 1 celá cibule, sůl, ocet(ale pouze trochu,aby byl ve vodě jen cítit - něco mezi malým a velkým panákem), trochu cukru a 1 bobkový list. Voda se předehřeje asi na 90-95 °C (nesmí být ve varu) a játra se v tom vaří(ale pořád jen pod bodem varu!!) 15-20 minut; nesmí se ale rozvařit(doba vaření zále?í na tom,zda je necháte celá nebo je nakrájíte na men?í kousky).Poté je z vody vyndat, nakrájet nebo nasekat na men?í kousky, dle chuti mo?no přisolit nebo pokapat citronem.Játra se mají jíst údajně kdy? nejsou teplá ani studená.Já to jedl i studené a nemělo to chybu.Pokud se správně trefíte při jejich přípravě,tak jsou jako z konzervy. Dá se z toho udělat pomazánka nebo jen natřít na chleba s máslem. Dobrou chu?.

0

Odpovědět

1 2 3 4 5 6 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Pilker Banán 600g

Sleva 10 Kč
Pilker Banán 600g
389 Kč
379 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Sea Dragon Monster Eye Yellow 300g

Sleva 40 Kč
Sea Dragon Monster Eye Yellow 300g
339 Kč
299 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kinetic DL Fillet Knife 29cm

Sleva 10 Kč
Kinetic DL Fillet Knife 29cm
259 Kč
249 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.