Hasvik, NO
temperature icon 9°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
prudký déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 33°C
oblačno

Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

Které rybyí maso z ryb ulovených v Nosku, je pro vás nejkvalitnější a nejchutnější. A které je naopak nejméně oblíbené.

Moje pomyslná tabulka kvality a oblíbenosti:

1. Treska Polak

2. Treska tmavá

3. Okouník

4. Treska obecná

5. Vlkouš

6. Platýsi všeobecně

7. Makrela uzená

Nejméně oblíbené - Treska jenoskvrnná

Z těch co jsem nikdy nejedl, bych chtěl ochutnat štikozubce a ďasa

Odpovědět

To Rudolf: Koření na ryby - vitlok/orter a citronpeppar se prodávají v Norských obchodních domech, to co prodávají u nás se nedá srovnat s tím norským. Original je original ;-)

Chtěl jsem přiložit fotku, ale nezobrazuje se.

Citronový pepř není žádná věda. Ten koupíš skoro v každém stánku s kořením. Já ho kupuji ve stánku před Makrem a je celkem v poho. Faktem je, že norský je lepší.

Koření na ryby = fiskekrydder od fy Santa Maria

Kupováno v REMA 1000

Tady máš tu fotku toho koření co psal ChoChy, jinak je vynikající na ryby SEAFOOD a FISH od Santa Maria /šafrán, citron, fenykl, pepř a kopr/ - je to v mlýnku.

Kdo jede pres Dansko - tam je to koreni levnejsi a maji i vetsi baleni :-)

Ryba s banánovou omáčkou je exotika. A co stará klasika: sůl, kmín a máslo....... myslím si, že si na tento recept vzpomene každý. Rybí maso je zdravé a kouzelně chutná....

:-)

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.