Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 20°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
prudký déšť
Oslo, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
Vlkous
28.03.2011 ID: 524458

Které rybyí maso z ryb ulovených v Nosku, je pro vás nejkvalitnější a nejchutnější. A které je naopak nejméně oblíbené.

Moje pomyslná tabulka kvality a oblíbenosti:

1. Treska Polak

2. Treska tmavá

3. Okouník

4. Treska obecná

5. Vlkouš

6. Platýsi všeobecně

7. Makrela uzená

Nejméně oblíbené - Treska jenoskvrnná

Z těch co jsem nikdy nejedl, bych chtěl ochutnat štikozubce a ďasa

0
Odpovědět
monty1
30.03.2011 ID: 1019045

To Jisto:

Třeba by pomohlo použít jiný prohlížeč......., ne???

:-P

0

Odpovědět

bulik
30.03.2011 ID: 1019046

přátelé, to bylo celé v žertu, /ohledně těch veganů/, ti chlapci jsou právě hlavně na vepřové, tak už je nechte, mého psa se ještě navíc nebojej

dík

0

Odpovědět

monty1
30.03.2011 ID: 1019049

To Ladik:

vařená ryba je suchá. Mám trošku jiný starý recept rybu za studena.

Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme útěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalejeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zaleto. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.

Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.

Při podávání je vhodný čerstvý rohlík....

"BON APPETIT"

:-P

0

Odpovědět

bulik
30.03.2011 ID: 1019050

to monty1

to vypadá dobře, s tou zeleninou se už nic nedělá, nebo se před tím povaří (nebo podusí)?

0

Odpovědět

monty1
30.03.2011 ID: 1019052

To bulik:

Kořenovou zeleninu pokud je sirová, a ta je nejlepší,samo sebou povaříme. Né moc ať to není rozvařené. Pokud je sterilovaná, jako polotovar, tak jen scedit a opláchnout.

:-P

0

Odpovědět

bulik
31.03.2011 ID: 1019059

to monty1

díky, to zkusim

0

Odpovědět

monty1
31.03.2011 ID: 1019066

To bulik:

Ten kdo zkusí bude se k této úpravě ryb vracet. Je to zpracovaná rybka za studena. Je to lahůdka.........

:-P

0

Odpovědět

bulik
31.03.2011 ID: 1019068

to monty

odjíždím 15. 4. do Roksvagenu, když něco ulovíme tak to vyzkouším a pak dám vědět

0

Odpovědět

zdeněk křešnička
31.03.2011 ID: 1019074

>>> můj způsob podobný jako montyho, ale hotov za 24 hodin,

nejlepší je keler, kolem 50cm,stáhnout,vykostit,nařezat na proužka o šířce 1cm,osolit a zalít čistým octem, druhý den slít lák,nechat okapat, nevylévat-použít na další várky,podle masa vezmu 2-3, moravanky-

kunovjanky,okurky,cibuli,koření,atd a smíchat, majolku,kečup, rajč.protlak

0

Odpovědět

monty1
31.03.2011 ID: 1019075

To bulik:

Myslím, že budeš spokojen ale určitě napiš, jak ti to chutnalo......

:-P

0

Odpovědět

kara1111
31.03.2011 ID: 1019077

Ahoj,když už čtu o těch specialitách, má někdo nějakou dobrou radu, jak zúžitkovat jikry z tresky obecné nebo z mníka.???

diky Charlie

0

Odpovědět

bulik
31.03.2011 ID: 1019078

to kara1111

byl jsem jednou s partou, která je nekládala jako tresčí játra do nálevu s olejem, octem, bobkovým listem a nov. kořením. pak jsem to asi po měsíci ochutnal a bylo to docela dobré. Jinak jeden známý to dělá za čerstva s vajíčkem jako pomazánku. Povaří je a zamíchá do vajec, usmaží a namaže na chleba a jde to jíst

0

Odpovědět

MifakM
31.03.2011 ID: 1019079

2 kara1111

Loni na Bakkanu kluci z vedlejší chaty dělali jikrové bramboráčky. Bylo to vcelku chutné, jen se to muselo jíst zatepla. Recept bohužel nemám, ale Deda (uzivatel) by ho mohl mít.

Pak slovenští kolegové dělali takovou specialitku z tresčích "motýlků" (kost s masem ze spodní části hlavy mezi žábrama - většinou to po filetování zůstává na hlavě). Obalené v mouce s kořením osolené a osmahlé na oleji. Fantastické.

0

Odpovědět

mara45
31.03.2011 ID: 1019080

Ty kosti z masem z tresčích hlav děláme také a je to fakt výborný.

Jen to odřízneme a dáme okořeněné na pekáč do troby .Každej to vyhazuje a přitom je to opravdu ňamka.

Mára

0

Odpovědět

monty1
31.03.2011 ID: 1019081

To kara1111.

Nejsem vyznavačem žádných jater, tak ani recept nemám. Takhle zajíc, jak plave ouško ve smetanové omáčce.........

:-P

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.