Hasvik, NO
temperature icon -4°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon 2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

Které rybyí maso z ryb ulovených v Nosku, je pro vás nejkvalitnější a nejchutnější. A které je naopak nejméně oblíbené.

Moje pomyslná tabulka kvality a oblíbenosti:

1. Treska Polak

2. Treska tmavá

3. Okouník

4. Treska obecná

5. Vlkouš

6. Platýsi všeobecně

7. Makrela uzená

Nejméně oblíbené - Treska jenoskvrnná

Z těch co jsem nikdy nejedl, bych chtěl ochutnat štikozubce a ďasa

Odpovědět

To Jisto:

Třeba by pomohlo použít jiný prohlížeč......., ne???

:-P

přátelé, to bylo celé v žertu, /ohledně těch veganů/, ti chlapci jsou právě hlavně na vepřové, tak už je nechte, mého psa se ještě navíc nebojej

dík

To Ladik:

vařená ryba je suchá. Mám trošku jiný starý recept rybu za studena.

Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme útěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalejeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zaleto. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.

Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.

Při podávání je vhodný čerstvý rohlík....

"BON APPETIT"

:-P

to monty1

to vypadá dobře, s tou zeleninou se už nic nedělá, nebo se před tím povaří (nebo podusí)?

To bulik:

Kořenovou zeleninu pokud je sirová, a ta je nejlepší,samo sebou povaříme. Né moc ať to není rozvařené. Pokud je sterilovaná, jako polotovar, tak jen scedit a opláchnout.

:-P

to monty1

díky, to zkusim

To bulik:

Ten kdo zkusí bude se k této úpravě ryb vracet. Je to zpracovaná rybka za studena. Je to lahůdka.........

:-P

to monty

odjíždím 15. 4. do Roksvagenu, když něco ulovíme tak to vyzkouším a pak dám vědět

>>> můj způsob podobný jako montyho, ale hotov za 24 hodin,

nejlepší je keler, kolem 50cm,stáhnout,vykostit,nařezat na proužka o šířce 1cm,osolit a zalít čistým octem, druhý den slít lák,nechat okapat, nevylévat-použít na další várky,podle masa vezmu 2-3, moravanky-

kunovjanky,okurky,cibuli,koření,atd a smíchat, majolku,kečup, rajč.protlak

To bulik:

Myslím, že budeš spokojen ale určitě napiš, jak ti to chutnalo......

:-P

Ahoj,když už čtu o těch specialitách, má někdo nějakou dobrou radu, jak zúžitkovat jikry z tresky obecné nebo z mníka.???

diky Charlie

to kara1111

byl jsem jednou s partou, která je nekládala jako tresčí játra do nálevu s olejem, octem, bobkovým listem a nov. kořením. pak jsem to asi po měsíci ochutnal a bylo to docela dobré. Jinak jeden známý to dělá za čerstva s vajíčkem jako pomazánku. Povaří je a zamíchá do vajec, usmaží a namaže na chleba a jde to jíst

2 kara1111

Loni na Bakkanu kluci z vedlejší chaty dělali jikrové bramboráčky. Bylo to vcelku chutné, jen se to muselo jíst zatepla. Recept bohužel nemám, ale Deda (uzivatel) by ho mohl mít.

Pak slovenští kolegové dělali takovou specialitku z tresčích "motýlků" (kost s masem ze spodní části hlavy mezi žábrama - většinou to po filetování zůstává na hlavě). Obalené v mouce s kořením osolené a osmahlé na oleji. Fantastické.

Ty kosti z masem z tresčích hlav děláme také a je to fakt výborný.

Jen to odřízneme a dáme okořeněné na pekáč do troby .Každej to vyhazuje a přitom je to opravdu ňamka.

Mára

To kara1111.

Nejsem vyznavačem žádných jater, tak ani recept nemám. Takhle zajíc, jak plave ouško ve smetanové omáčce.........

:-P

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!