Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná
- Toto téma obsahuje celkem 82 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel monty1 a poslední změna proběhla před 13 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#19045 30.3.2011 v 19:10
To Jisto:
Třeba by pomohlo použít jiný prohlížeč……., ne???
😛
#19046 30.3.2011 v 19:22přátelé, to bylo celé v žertu, /ohledně těch veganů/, ti chlapci jsou právě hlavně na vepřové, tak už je nechte, mého psa se ještě navíc nebojej
dík
#19049 30.3.2011 v 19:39To Ladik:
vařená ryba je suchá. Mám trošku jiný starý recept rybu za studena.
Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme útěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalejeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zaleto. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.
Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.
Při podávání je vhodný čerstvý rohlík….
“BON APPETIT”
😛
#19050 30.3.2011 v 19:42to monty1
to vypadá dobře, s tou zeleninou se už nic nedělá, nebo se před tím povaří (nebo podusí)?
#19052 30.3.2011 v 20:14To bulik:
Kořenovou zeleninu pokud je sirová, a ta je nejlepší,samo sebou povaříme. Né moc ať to není rozvařené. Pokud je sterilovaná, jako polotovar, tak jen scedit a opláchnout.
😛
#19059 31.3.2011 v 6:53to monty1
díky, to zkusim
#19066 31.3.2011 v 10:31To bulik:
Ten kdo zkusí bude se k této úpravě ryb vracet. Je to zpracovaná rybka za studena. Je to lahůdka………
😛
#19068 31.3.2011 v 11:19to monty
odjíždím 15. 4. do Roksvagenu, když něco ulovíme tak to vyzkouším a pak dám vědět
#19074 31.3.2011 v 12:35>>> můj způsob podobný jako montyho, ale hotov za 24 hodin,
nejlepší je keler, kolem 50cm,stáhnout,vykostit,nařezat na proužka o šířce 1cm,osolit a zalít čistým octem, druhý den slít lák,nechat okapat, nevylévat-použít na další várky,podle masa vezmu 2-3, moravanky-
kunovjanky,okurky,cibuli,koření,atd a smíchat, majolku,kečup, rajč.protlak
#19075 31.3.2011 v 13:19To bulik:
Myslím, že budeš spokojen ale určitě napiš, jak ti to chutnalo……
😛
#19077 31.3.2011 v 14:37Ahoj,když už čtu o těch specialitách, má někdo nějakou dobrou radu, jak zúžitkovat jikry z tresky obecné nebo z mníka.???
diky Charlie
#19078 31.3.2011 v 14:47to kara1111
byl jsem jednou s partou, která je nekládala jako tresčí játra do nálevu s olejem, octem, bobkovým listem a nov. kořením. pak jsem to asi po měsíci ochutnal a bylo to docela dobré. Jinak jeden známý to dělá za čerstva s vajíčkem jako pomazánku. Povaří je a zamíchá do vajec, usmaží a namaže na chleba a jde to jíst
#19079 31.3.2011 v 15:202 kara1111
Loni na Bakkanu kluci z vedlejší chaty dělali jikrové bramboráčky. Bylo to vcelku chutné, jen se to muselo jíst zatepla. Recept bohužel nemám, ale Deda (uzivatel) by ho mohl mít.
Pak slovenští kolegové dělali takovou specialitku z tresčích “motýlků” (kost s masem ze spodní části hlavy mezi žábrama – většinou to po filetování zůstává na hlavě). Obalené v mouce s kořením osolené a osmahlé na oleji. Fantastické.
#19080 31.3.2011 v 15:29Ty kosti z masem z tresčích hlav děláme také a je to fakt výborný.
Jen to odřízneme a dáme okořeněné na pekáč do troby .Každej to vyhazuje a přitom je to opravdu ňamka.
Mára
#19081 31.3.2011 v 15:30To kara1111.
Nejsem vyznavačem žádných jater, tak ani recept nemám. Takhle zajíc, jak plave ouško ve smetanové omáčce………
😛
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná