Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

  • Toto téma obsahuje celkem 82 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel monty1 a poslední změna proběhla před 13 roky a 4 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 83)
  • Autor
    Příspěvky
  • #19045
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    To Jisto:

    Třeba by pomohlo použít jiný prohlížeč……., ne???

    😛

    #19046
    bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

    přátelé, to bylo celé v žertu, /ohledně těch veganů/, ti chlapci jsou právě hlavně na vepřové, tak už je nechte, mého psa se ještě navíc nebojej

    dík

    #19049
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    To Ladik:

    vařená ryba je suchá. Mám trošku jiný starý recept rybu za studena.

    Rybu zbavime hrudních kostí, páteře a kůže. Nakrájíme z filet na cca.6cm široké pásky. Rybu opláchneme a osušíme útěrkou. Kousky nasolíme a uložíme do plastové dózy, kterou lze víkem uzavřít, a necháme odležet vlednici dvě hodiny. Následně rybí kousky zalejeme octem na 24hodin. Ocet nám odvápní drobné kůstky. Uvaříme si jedno Deko, jako na okurky, a necháme vychladnout. Po 24hodinách ocet vylejeme a nakrájenou filetu opláchneme vodou. Osušenou rybu zalejeme studeným Dekem tak, aby bylo rybí maso úplně zaleto. V lednici necháme minimálně 6 dní rybí maso uležet.

    Po šesti dnech naložené maso umyjeme vodou. osušíme a nakrájíme na kostičky. Do mísy vložíme nakrájené rybí maso na kostičky, přdáme sterilovaný hrášek, a na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu dle libosti a spojíme majonézou. Dochutíme solí, pepřem.

    Při podávání je vhodný čerstvý rohlík….

    “BON APPETIT”

    😛

    #19050
    bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

    to monty1

    to vypadá dobře, s tou zeleninou se už nic nedělá, nebo se před tím povaří (nebo podusí)?

    #19052
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    To bulik:

    Kořenovou zeleninu pokud je sirová, a ta je nejlepší,samo sebou povaříme. Né moc ať to není rozvařené. Pokud je sterilovaná, jako polotovar, tak jen scedit a opláchnout.

    😛

    #19059
    bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

    to monty1

    díky, to zkusim

    #19066
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    To bulik:

    Ten kdo zkusí bude se k této úpravě ryb vracet. Je to zpracovaná rybka za studena. Je to lahůdka………

    😛

    #19068
    bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

    to monty

    odjíždím 15. 4. do Roksvagenu, když něco ulovíme tak to vyzkouším a pak dám vědět

    #19074
    zdeněk křešnička
    Účastník
    (417 odpovědí)

    >>> můj způsob podobný jako montyho, ale hotov za 24 hodin,

    nejlepší je keler, kolem 50cm,stáhnout,vykostit,nařezat na proužka o šířce 1cm,osolit a zalít čistým octem, druhý den slít lák,nechat okapat, nevylévat-použít na další várky,podle masa vezmu 2-3, moravanky-

    kunovjanky,okurky,cibuli,koření,atd a smíchat, majolku,kečup, rajč.protlak

    #19075
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    To bulik:

    Myslím, že budeš spokojen ale určitě napiš, jak ti to chutnalo……

    😛

    #19077
    kara1111
    Účastník
    (31 odpovědí)

    Ahoj,když už čtu o těch specialitách, má někdo nějakou dobrou radu, jak zúžitkovat jikry z tresky obecné nebo z mníka.???

    diky Charlie

    #19078
    bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

    to kara1111

    byl jsem jednou s partou, která je nekládala jako tresčí játra do nálevu s olejem, octem, bobkovým listem a nov. kořením. pak jsem to asi po měsíci ochutnal a bylo to docela dobré. Jinak jeden známý to dělá za čerstva s vajíčkem jako pomazánku. Povaří je a zamíchá do vajec, usmaží a namaže na chleba a jde to jíst

    #19079
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    2 kara1111

    Loni na Bakkanu kluci z vedlejší chaty dělali jikrové bramboráčky. Bylo to vcelku chutné, jen se to muselo jíst zatepla. Recept bohužel nemám, ale Deda (uzivatel) by ho mohl mít.

    Pak slovenští kolegové dělali takovou specialitku z tresčích “motýlků” (kost s masem ze spodní části hlavy mezi žábrama – většinou to po filetování zůstává na hlavě). Obalené v mouce s kořením osolené a osmahlé na oleji. Fantastické.

    #19080
    mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

    Ty kosti z masem z tresčích hlav děláme také a je to fakt výborný.

    Jen to odřízneme a dáme okořeněné na pekáč do troby .Každej to vyhazuje a přitom je to opravdu ňamka.

    Mára

    #19081
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    To kara1111.

    Nejsem vyznavačem žádných jater, tak ani recept nemám. Takhle zajíc, jak plave ouško ve smetanové omáčce………

    😛

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 46. až 60. (celkem z 83)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(5)
(20)
(163)
(26)

Nahrávání ... Nahrávání ...