Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 20°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
déšť
Oslo, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 13°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
Vlkous
28.03.2011 ID: 524458

Které rybyí maso z ryb ulovených v Nosku, je pro vás nejkvalitnější a nejchutnější. A které je naopak nejméně oblíbené.

Moje pomyslná tabulka kvality a oblíbenosti:

1. Treska Polak

2. Treska tmavá

3. Okouník

4. Treska obecná

5. Vlkouš

6. Platýsi všeobecně

7. Makrela uzená

Nejméně oblíbené - Treska jenoskvrnná

Z těch co jsem nikdy nejedl, bych chtěl ochutnat štikozubce a ďasa

0
Odpovědět
bulik
29.03.2011 ID: 1018989

to Doki

ty mí vedani si vozej brokolici, ale taky není špatná

0

Odpovědět

Jan Kalanin
29.03.2011 ID: 1018991

Vedani, nebo vegani? Pokud vím, tak ti maj tak přísnou dietu, že si aj lulana na toaletě drží v ubrousku...

0

Odpovědět

bulik
29.03.2011 ID: 1018992

2 doki

pochopitelně vegani, jsem skoro slepej, tak se občas překlepnu, ale kdyby si to přečetli, tak mně zabijou, protže jsou větší a silnější

0

Odpovědět

Jan Kalanin
29.03.2011 ID: 1018993

S dobře vycvičeným bulíkem u nohy - jak je na fotce - ti nic nehrozí. A býložravci jsou všeobecně vážení - třeba v Indii...:-D

Ale zpátky k rybičkám: je zajímavé, že poznávám při filetování různé ryby čichem: jednoskvrnka má zcela jinou vůni než keller nebo obecná, a to nemluvím o halibutovi nebo vlkouši: ty mají zcela typický nezaměnitelný pach. Po kuchyňské úpravě se ovšem téměř zcela ztratí.

Co takový pyskoun: je to sice potvora kostnatá a má zelené maso, ale chuťově rozhodně zajímavé !

A co se mi líbí nejvíc: čím víc ryby z Norska jím, tím víc mi chutnají!

0

Odpovědět

kraken
29.03.2011 ID: 1018994

Nevím jestli se Bulik neupsal, jestli nemělo být bez poškození rybáře:-)

0

Odpovědět

Norek
29.03.2011 ID: 1018996

1. Ďas

2. Okouník

3. Treska obecná

4. Halibut

Jako specialitu nám parťák Standa smaží lícní svaly z vlkouše a jazýčky z tresek.

On sám se nijak nešidí. Při každé výpravě sežere, spíš vycucne oko z okouníka.

Jednou jsme se vsadili a zbaštil oko z halibuta velký jak 30 boilies. Prý po vzoru

Eskymáků (!?).

0

Odpovědět

kim
30.03.2011 ID: 1019013

Co se týče těch mastných kyselin, jde o nenasycené a krátké. To znamená, že jsou sice mastné, ale nezpůsobují zvýšení hladiny cholesterolu. To není z moji hlavy, jenom jsem se ptal lidí, kteří tomu rozumějí. Jezdí s námi lékař - chirurg, jinak výborný kuchař a má obdobný názor. Samozřejmě nikdo z nás nepohrdne bůčkem z prasete domácího, ale i z divočáka - mladého t.j. do dvou let. V tomto případě si mastnými kyselinami nejsem jist, ale všem chutnají. Myslím, že se nikdo z nás v jídle v Notsku nešidí. To jedno pivo po jídle je nezbytnost.

0

Odpovědět

Doršák
30.03.2011 ID: 1019014

To KIM: Od té doby co s námi jezdí kuchař, bych řek, že to pivko je nutností..páč to množství by nedala ani michačka na beton.

Mastná kyselinka sem, nenasycená tam, hlavně když nám chutná...:-D

0

Odpovědět

kim
30.03.2011 ID: 1019017

Dorsak má pravdu. Jde nám o dobrou pohodu. Ať si kyseliny dělají co chtějí.

0

Odpovědět

kim
30.03.2011 ID: 1019019

Dorsak má pravdu. Jde nám o dobrou pohodu. Ať si kyseliny dělají co chtějí.

0

Odpovědět

monty1
30.03.2011 ID: 1019025

Přiznám se, že jsem vyprsknul smíchem při představě vidět na toaletě vegana jak si drží lulana v ubrousku ......... hi, hi. To se Dokimu povedlo……

:-P

0

Odpovědět

Vlkous
30.03.2011 ID: 1019028

Taky jsem tak reagoval.

To teda znamená, že vegan ani do ruky kousek masa neveme :-)

0

Odpovědět

monty1
30.03.2011 ID: 1019029

Tady je opravdu super fórum. O srandu tu není nouze...............

ale i přínosné info......

:-P

0

Odpovědět

Ladik
30.03.2011 ID: 1019032

Mozna to sem nepatri ale muzete ochutnat.

Rybu,tresku, mnika nebo jinou povarit v nalevu.

2 dily octu 1 dil vody,nove koreni[na kilo ryby] asi 7 kulicek celej pepr 10 kulicek,bobkovy list staci 3,varit asi 15-20 minut.V laku nechat vychladnout.Po vychlazeni obrat od kosti,nozem naskrabat na jemno[tim se odstrani zbytek kosticek]smes zamychejte s majolkou,nadrobno nakrajenou cibulkou osolte opeeeprete,pro lespi konzistenci pridavam lak z okurek,trosku vic kyselej.Nechnte odstat v lednicce par hodin.Podavejte na bilem pecivu.

0

Odpovědět

Jisto
30.03.2011 ID: 1019034

[citace]monty1 napsal: Přiznám se, že jsem vyprsknul smíchem při představě vidět na toaletě vegana jak si drží lulana v ubrousku ......... hi, hi. To se Dokimu povedlo…… [/citace]

Jé, tak už vím co na té první straně bylo napsáno, já mám totiž nějak rozjetý zobrazení a nevidím pravý okraj stránky celý, takže jsem končil textem "že si aj lulana na" a netušil jsem co jako ti vegani s ním mají.

Proč jsou některý stránky rozjetý a nedají se číst do pravého kraje, je problém u mě nebo zde na fóru?

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.