Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná
- Toto téma obsahuje celkem 82 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel monty1 a poslední změna proběhla před 13 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#18989 29.3.2011 v 19:57
to Doki
ty mí vedani si vozej brokolici, ale taky není špatná
#18991 29.3.2011 v 20:02Vedani, nebo vegani? Pokud vím, tak ti maj tak přísnou dietu, že si aj lulana na toaletě drží v ubrousku…
#18992 29.3.2011 v 20:092 doki
pochopitelně vegani, jsem skoro slepej, tak se občas překlepnu, ale kdyby si to přečetli, tak mně zabijou, protže jsou větší a silnější
#18993 29.3.2011 v 20:56S dobře vycvičeným bulíkem u nohy – jak je na fotce – ti nic nehrozí. A býložravci jsou všeobecně vážení – třeba v Indii…:-D
Ale zpátky k rybičkám: je zajímavé, že poznávám při filetování různé ryby čichem: jednoskvrnka má zcela jinou vůni než keller nebo obecná, a to nemluvím o halibutovi nebo vlkouši: ty mají zcela typický nezaměnitelný pach. Po kuchyňské úpravě se ovšem téměř zcela ztratí.
Co takový pyskoun: je to sice potvora kostnatá a má zelené maso, ale chuťově rozhodně zajímavé !
A co se mi líbí nejvíc: čím víc ryby z Norska jím, tím víc mi chutnají!
#18994 29.3.2011 v 21:00Nevím jestli se Bulik neupsal, jestli nemělo být bez poškození rybáře:-)
#18996 29.3.2011 v 22:141. Ďas
2. Okouník
3. Treska obecná
4. Halibut
Jako specialitu nám parťák Standa smaží lícní svaly z vlkouše a jazýčky z tresek.
On sám se nijak nešidí. Při každé výpravě sežere, spíš vycucne oko z okouníka.
Jednou jsme se vsadili a zbaštil oko z halibuta velký jak 30 boilies. Prý po vzoru
Eskymáků (!?).
#19013 30.3.2011 v 7:16Co se týče těch mastných kyselin, jde o nenasycené a krátké. To znamená, že jsou sice mastné, ale nezpůsobují zvýšení hladiny cholesterolu. To není z moji hlavy, jenom jsem se ptal lidí, kteří tomu rozumějí. Jezdí s námi lékař – chirurg, jinak výborný kuchař a má obdobný názor. Samozřejmě nikdo z nás nepohrdne bůčkem z prasete domácího, ale i z divočáka – mladého t.j. do dvou let. V tomto případě si mastnými kyselinami nejsem jist, ale všem chutnají. Myslím, že se nikdo z nás v jídle v Notsku nešidí. To jedno pivo po jídle je nezbytnost.
#19014 30.3.2011 v 7:21To KIM: Od té doby co s námi jezdí kuchař, bych řek, že to pivko je nutností..páč to množství by nedala ani michačka na beton.
Mastná kyselinka sem, nenasycená tam, hlavně když nám chutná…:-D
#19017 30.3.2011 v 7:35Dorsak má pravdu. Jde nám o dobrou pohodu. Ať si kyseliny dělají co chtějí.
#19019 30.3.2011 v 7:41Dorsak má pravdu. Jde nám o dobrou pohodu. Ať si kyseliny dělají co chtějí.
#19025 30.3.2011 v 11:51Přiznám se, že jsem vyprsknul smíchem při představě vidět na toaletě vegana jak si drží lulana v ubrousku ……… hi, hi. To se Dokimu povedlo……
😛
#19028 30.3.2011 v 12:36Taky jsem tak reagoval.
To teda znamená, že vegan ani do ruky kousek masa neveme 🙂
#19029 30.3.2011 v 12:39Tady je opravdu super fórum. O srandu tu není nouze……………
ale i přínosné info……
😛
#19032 30.3.2011 v 13:23Mozna to sem nepatri ale muzete ochutnat.
Rybu,tresku, mnika nebo jinou povarit v nalevu.
2 dily octu 1 dil vody,nove koreni[na kilo ryby] asi 7 kulicek celej pepr 10 kulicek,bobkovy list staci 3,varit asi 15-20 minut.V laku nechat vychladnout.Po vychlazeni obrat od kosti,nozem naskrabat na jemno[tim se odstrani zbytek kosticek]smes zamychejte s majolkou,nadrobno nakrajenou cibulkou osolte opeeeprete,pro lespi konzistenci pridavam lak z okurek,trosku vic kyselej.Nechnte odstat v lednicce par hodin.Podavejte na bilem pecivu.
#19034 30.3.2011 v 15:43monty1 napsal: Přiznám se, že jsem vyprsknul smíchem při představě vidět na toaletě vegana jak si drží lulana v ubrousku ……… hi, hi. To se Dokimu povedlo……
Jé, tak už vím co na té první straně bylo napsáno, já mám totiž nějak rozjetý zobrazení a nevidím pravý okraj stránky celý, takže jsem končil textem “že si aj lulana na” a netušil jsem co jako ti vegani s ním mají.
Proč jsou některý stránky rozjetý a nedají se číst do pravého kraje, je problém u mě nebo zde na fóru?
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná