Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

  • Toto téma obsahuje celkem 82 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel monty1 a poslední změna proběhla před 13 roky a 7 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 83)
  • Autor
    Příspěvky
  • #18887
    Radek Kuklik
    Člen
    (47 odpovědí)

    My nejvíce připravujeme obecnou. Ale opravdu záleží na přípravě.Každý má své oblíbené recepty.A spousta ryb se naopak připravuje nevhodně.

    Asi nejlepří ryba v Norsku je smažený vepřový řízek.:-P

    #18891
    mikr
    Účastník
    (204 odpovědí)

    Jednoznačně preferuji štikozubce. Perfektní bílé maso s jemnou chutí.

    #18893
    Zdeno
    Člen
    (20 odpovědí)

    Nechodím do Norska pre chuť rýb ale pre krásne zážitky !!!!!!!!!!

    #18895
    kraken
    Člen
    (37 odpovědí)

    Můj favorit je Treska bezvousá- merlan,následuje halibut,obecňačka, okouník,kočka, mník, polak,platýz a nakonec tmavka (ty skoro neberu). Přiznám se,že jíst štítníka mě vůbec nenapadlo.Žralok mi nechutná, nebo jsem nenašel ten správnej recept.Ze všech ryb se dá připravit vynikající bašta, jen některé vyžadují speciální přípravu jinak je výsledek pochybný.Ďasa ani štikozubce jsem neměl tu čest chytit.Za 28!!!!!!:-D

    #18901
    Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

    zdeno napsal: Nechodím do Norska pre chuť rýb ale pre krásne zážitky !!!!!!!!!!

    I chuť dobře připravené ryby je krásným zážitkem.

    #18903
    Ja
    Člen
    (120 odpovědí)

    :-D:-D:-D Změna dobrá treska na zelenině + šery rajčata, mňam.

    ]

    #18904
    MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

    V Norsku mi chutná každá ryba. Bez ohledu na druh, velikost a přípravu. Norsko je prostě Norsko a kdo to nezažije, je o mnoho věcí ochuzen!

    #18926
    kejklik
    Účastník
    (79 odpovědí)

    Čerstvá ryba nebo rychle zamrazená, bez nástřiků a dvou řádek Eček je vždycky bezva. Ale některé jsou přeci jen lepší:

    1. ďas

    2. platýzové všichni

    3. kočka (Steinbeisser)

    4. obecňačka

    Na konci je keler nad 80 cm, to je “old cow”.8-O

    #18933
    Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

    kim napsal:

    Každá ryba má svoji chuť a najde si svého strávníka. Jen připomínám, že asi nejdietněnjší je obecňačka. Její svalovina obsahuje jen asi 0,6% tuku. Ostatní tresky jsou na tom s tukem jen o něco hůře, ale pořád velmi dobře. Mastné kyseliny např. z makrely nejsou nezdravé.

    Jen tak pro zajímavost:

    Treska obecná -0,3% tuku

    Mník – 0,3% tuku

    Treska polak – 0,6% tuku

    Treska tmavá – 0,7% tuku

    Vlkouš – 2,7% tuku

    Ďas – 3% tuku

    Okouník – 3,5% tuku

    Ostroun – 3-7% tuku

    Losos – 6% tuku

    Makrela – 20% tuku

    #18939
    Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

    kejklik napsal:

    Na konci je keler nad 80 cm, to je “old cow”.

    Sto lidí sto chutí. Ale já si třeba pošmáknu právě na této rybě. Dnes jsem měl k obědu Kelera XXL a nemůžu říct půl slova proti:-)

    #18953
    monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

    Myslím, že každý z nás chytá pro krásné zážitky. Nekdo jen pro ně. Tady ale byla otázka “Která ryba ulovená v Norsku vám chutnala?”.

    😐

    #18969
    kim
    Účastník
    (1879 odpovědí)

    Vlkouši děkuji za upřesnění. Asi jsem vycházel ze starých podkladů. Je však nepochybné, že vesměs lovíme a hlavně konzumujeme dietní ryby a tím upevňujeme své zdraví. A hlavně sbíhají se zde různé možné úpravy.

    #18975
    Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

    Dle nejnovějších tvrzení vědátorů-kardiologů jsou naopak ty MASTNÉ ryby VHODNĚJŠÍ z hlediska dopadu na naše zdraví (ateroskleroza = mrtvice, infarkty, trombóza atd.) – konzumace těchto ryb 1-4x týdně výrazně redukuje riziko těchto neduhů ! A pokud budou plavat v optimálním množství alkoholu (chlapi cca 2-3 piva/půl litru vína/2-3 panáky, ženy o třetinu méně), nemají civilizační choroby žádnou šanci ! :-D:-D:-D A na to byly opakovaně provedeny seriózní studie…

    Proto můj žebříček: 1. halibut

    2. makrela

    3. prase domácí

    #18984
    bulik
    Účastník
    (334 odpovědí)

    to doki

    a na co chytáš v norsku prase domácí, je chutné, výživné, ale není to zas tak častý úlovek. Na přívlač by mohlo být i dost bojovné, protože patří mezi ryby které gafem nevytáhneš z vody bez poškození měchýře

    #18988
    Jan Kalanin
    Člen
    (194 odpovědí)

    Dobrý dotaz – je to náhodný úlovek,musí být trochu štěstíčka a šikovné prsty, podmínkou je mít dobře zásobené kamarády s sebou na lodi, pak jim prošacuji zásoby a tak se nějaký ten šnicl občas chytne :-D:-D:-D

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 83)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...