Hasvik, NO
temperature icon 9°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
prudký déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 33°C
oblačno

Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

Které rybyí maso z ryb ulovených v Nosku, je pro vás nejkvalitnější a nejchutnější. A které je naopak nejméně oblíbené.

Moje pomyslná tabulka kvality a oblíbenosti:

1. Treska Polak

2. Treska tmavá

3. Okouník

4. Treska obecná

5. Vlkouš

6. Platýsi všeobecně

7. Makrela uzená

Nejméně oblíbené - Treska jenoskvrnná

Z těch co jsem nikdy nejedl, bych chtěl ochutnat štikozubce a ďasa

Odpovědět

My nejvíce připravujeme obecnou. Ale opravdu záleží na přípravě.Každý má své oblíbené recepty.A spousta ryb se naopak připravuje nevhodně.

Asi nejlepří ryba v Norsku je smažený vepřový řízek.:-P

Jednoznačně preferuji štikozubce. Perfektní bílé maso s jemnou chutí.

Nechodím do Norska pre chuť rýb ale pre krásne zážitky !!!!!!!!!!

Můj favorit je Treska bezvousá- merlan,následuje halibut,obecňačka, okouník,kočka, mník, polak,platýz a nakonec tmavka (ty skoro neberu). Přiznám se,že jíst štítníka mě vůbec nenapadlo.Žralok mi nechutná, nebo jsem nenašel ten správnej recept.Ze všech ryb se dá připravit vynikající bašta, jen některé vyžadují speciální přípravu jinak je výsledek pochybný.Ďasa ani štikozubce jsem neměl tu čest chytit.Za 28!!!!!!:-D

[citace]zdeno napsal: Nechodím do Norska pre chuť rýb ale pre krásne zážitky !!!!!!!!!! [/citace]

I chuť dobře připravené ryby je krásným zážitkem.

:-D:-D:-D Změna dobrá treska na zelenině + šery rajčata, mňam.

]

V Norsku mi chutná každá ryba. Bez ohledu na druh, velikost a přípravu. Norsko je prostě Norsko a kdo to nezažije, je o mnoho věcí ochuzen!

Čerstvá ryba nebo rychle zamrazená, bez nástřiků a dvou řádek Eček je vždycky bezva. Ale některé jsou přeci jen lepší:

1. ďas

2. platýzové všichni

3. kočka (Steinbeisser)

4. obecňačka

Na konci je keler nad 80 cm, to je "old cow".8-O

[citace]kim napsal:

Každá ryba má svoji chuť a najde si svého strávníka. Jen připomínám, že asi nejdietněnjší je obecňačka. Její svalovina obsahuje jen asi 0,6% tuku. Ostatní tresky jsou na tom s tukem jen o něco hůře, ale pořád velmi dobře. Mastné kyseliny např. z makrely nejsou nezdravé. [/citace]

Jen tak pro zajímavost:

Treska obecná -0,3% tuku

Mník - 0,3% tuku

Treska polak - 0,6% tuku

Treska tmavá - 0,7% tuku

Vlkouš - 2,7% tuku

Ďas - 3% tuku

Okouník - 3,5% tuku

Ostroun - 3-7% tuku

Losos - 6% tuku

Makrela - 20% tuku

[citace]kejklik napsal:

Na konci je keler nad 80 cm, to je "old cow".[/citace]

Sto lidí sto chutí. Ale já si třeba pošmáknu právě na této rybě. Dnes jsem měl k obědu Kelera XXL a nemůžu říct půl slova proti:-)

Myslím, že každý z nás chytá pro krásné zážitky. Nekdo jen pro ně. Tady ale byla otázka "Která ryba ulovená v Norsku vám chutnala?".

:-|

Vlkouši děkuji za upřesnění. Asi jsem vycházel ze starých podkladů. Je však nepochybné, že vesměs lovíme a hlavně konzumujeme dietní ryby a tím upevňujeme své zdraví. A hlavně sbíhají se zde různé možné úpravy.

Dle nejnovějších tvrzení vědátorů-kardiologů jsou naopak ty MASTNÉ ryby VHODNĚJŠÍ z hlediska dopadu na naše zdraví (ateroskleroza = mrtvice, infarkty, trombóza atd.) - konzumace těchto ryb 1-4x týdně výrazně redukuje riziko těchto neduhů ! A pokud budou plavat v optimálním množství alkoholu (chlapi cca 2-3 piva/půl litru vína/2-3 panáky, ženy o třetinu méně), nemají civilizační choroby žádnou šanci ! :-D:-D:-D A na to byly opakovaně provedeny seriózní studie...

Proto můj žebříček: 1. halibut

2. makrela

3. prase domácí

to doki

a na co chytáš v norsku prase domácí, je chutné, výživné, ale není to zas tak častý úlovek. Na přívlač by mohlo být i dost bojovné, protože patří mezi ryby které gafem nevytáhneš z vody bez poškození měchýře

Dobrý dotaz - je to náhodný úlovek,musí být trochu štěstíčka a šikovné prsty, podmínkou je mít dobře zásobené kamarády s sebou na lodi, pak jim prošacuji zásoby a tak se nějaký ten šnicl občas chytne :-D:-D:-D

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.