Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 15°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 16°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 28°C
zataženo
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
Vlkous
28.03.2011 ID: 524458

Které rybyí maso z ryb ulovených v Nosku, je pro vás nejkvalitnější a nejchutnější. A které je naopak nejméně oblíbené.

Moje pomyslná tabulka kvality a oblíbenosti:

1. Treska Polak

2. Treska tmavá

3. Okouník

4. Treska obecná

5. Vlkouš

6. Platýsi všeobecně

7. Makrela uzená

Nejméně oblíbené - Treska jenoskvrnná

Z těch co jsem nikdy nejedl, bych chtěl ochutnat štikozubce a ďasa

0
Odpovědět
Radek Kuklik
28.03.2011 ID: 1018887

My nejvíce připravujeme obecnou. Ale opravdu záleží na přípravě.Každý má své oblíbené recepty.A spousta ryb se naopak připravuje nevhodně.

Asi nejlepří ryba v Norsku je smažený vepřový řízek.:-P

0

Odpovědět

mikr
28.03.2011 ID: 1018891

Jednoznačně preferuji štikozubce. Perfektní bílé maso s jemnou chutí.

0

Odpovědět

Zdeno
28.03.2011 ID: 1018893

Nechodím do Norska pre chuť rýb ale pre krásne zážitky !!!!!!!!!!

0

Odpovědět

kraken
28.03.2011 ID: 1018895

Můj favorit je Treska bezvousá- merlan,následuje halibut,obecňačka, okouník,kočka, mník, polak,platýz a nakonec tmavka (ty skoro neberu). Přiznám se,že jíst štítníka mě vůbec nenapadlo.Žralok mi nechutná, nebo jsem nenašel ten správnej recept.Ze všech ryb se dá připravit vynikající bašta, jen některé vyžadují speciální přípravu jinak je výsledek pochybný.Ďasa ani štikozubce jsem neměl tu čest chytit.Za 28!!!!!!:-D

0

Odpovědět

Franta
28.03.2011 ID: 1018901

[citace]zdeno napsal: Nechodím do Norska pre chuť rýb ale pre krásne zážitky !!!!!!!!!! [/citace]

I chuť dobře připravené ryby je krásným zážitkem.

0

Odpovědět

Ja
28.03.2011 ID: 1018903

:-D:-D:-D Změna dobrá treska na zelenině + šery rajčata, mňam.

]

0

Odpovědět

MifakM
28.03.2011 ID: 1018904

V Norsku mi chutná každá ryba. Bez ohledu na druh, velikost a přípravu. Norsko je prostě Norsko a kdo to nezažije, je o mnoho věcí ochuzen!

0

Odpovědět

kejklik
29.03.2011 ID: 1018926

Čerstvá ryba nebo rychle zamrazená, bez nástřiků a dvou řádek Eček je vždycky bezva. Ale některé jsou přeci jen lepší:

1. ďas

2. platýzové všichni

3. kočka (Steinbeisser)

4. obecňačka

Na konci je keler nad 80 cm, to je "old cow".8-O

0

Odpovědět

Vlkous
29.03.2011 ID: 1018933

[citace]kim napsal:

Každá ryba má svoji chuť a najde si svého strávníka. Jen připomínám, že asi nejdietněnjší je obecňačka. Její svalovina obsahuje jen asi 0,6% tuku. Ostatní tresky jsou na tom s tukem jen o něco hůře, ale pořád velmi dobře. Mastné kyseliny např. z makrely nejsou nezdravé. [/citace]

Jen tak pro zajímavost:

Treska obecná -0,3% tuku

Mník - 0,3% tuku

Treska polak - 0,6% tuku

Treska tmavá - 0,7% tuku

Vlkouš - 2,7% tuku

Ďas - 3% tuku

Okouník - 3,5% tuku

Ostroun - 3-7% tuku

Losos - 6% tuku

Makrela - 20% tuku

0

Odpovědět

Salmon
29.03.2011 ID: 1018939

[citace]kejklik napsal:

Na konci je keler nad 80 cm, to je "old cow".[/citace]

Sto lidí sto chutí. Ale já si třeba pošmáknu právě na této rybě. Dnes jsem měl k obědu Kelera XXL a nemůžu říct půl slova proti:-)

0

Odpovědět

monty1
29.03.2011 ID: 1018953

Myslím, že každý z nás chytá pro krásné zážitky. Nekdo jen pro ně. Tady ale byla otázka "Která ryba ulovená v Norsku vám chutnala?".

:-|

0

Odpovědět

kim
29.03.2011 ID: 1018969

Vlkouši děkuji za upřesnění. Asi jsem vycházel ze starých podkladů. Je však nepochybné, že vesměs lovíme a hlavně konzumujeme dietní ryby a tím upevňujeme své zdraví. A hlavně sbíhají se zde různé možné úpravy.

0

Odpovědět

Jan Kalanin
29.03.2011 ID: 1018975

Dle nejnovějších tvrzení vědátorů-kardiologů jsou naopak ty MASTNÉ ryby VHODNĚJŠÍ z hlediska dopadu na naše zdraví (ateroskleroza = mrtvice, infarkty, trombóza atd.) - konzumace těchto ryb 1-4x týdně výrazně redukuje riziko těchto neduhů ! A pokud budou plavat v optimálním množství alkoholu (chlapi cca 2-3 piva/půl litru vína/2-3 panáky, ženy o třetinu méně), nemají civilizační choroby žádnou šanci ! :-D:-D:-D A na to byly opakovaně provedeny seriózní studie...

Proto můj žebříček: 1. halibut

2. makrela

3. prase domácí

0

Odpovědět

bulik
29.03.2011 ID: 1018984

to doki

a na co chytáš v norsku prase domácí, je chutné, výživné, ale není to zas tak častý úlovek. Na přívlač by mohlo být i dost bojovné, protože patří mezi ryby které gafem nevytáhneš z vody bez poškození měchýře

0

Odpovědět

Jan Kalanin
29.03.2011 ID: 1018988

Dobrý dotaz - je to náhodný úlovek,musí být trochu štěstíčka a šikovné prsty, podmínkou je mít dobře zásobené kamarády s sebou na lodi, pak jim prošacuji zásoby a tak se nějaký ten šnicl občas chytne :-D:-D:-D

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 4 5 6 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

  • Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

  • SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.