Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná
- Toto téma obsahuje celkem 82 odpovědí. Do diskuze (40 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel monty1 a poslední změna proběhla před 13 roky a 7 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#18887 28.3.2011 v 18:54
My nejvíce připravujeme obecnou. Ale opravdu záleží na přípravě.Každý má své oblíbené recepty.A spousta ryb se naopak připravuje nevhodně.
Asi nejlepří ryba v Norsku je smažený vepřový řízek.:-P
#18891 28.3.2011 v 19:27Jednoznačně preferuji štikozubce. Perfektní bílé maso s jemnou chutí.
#18893 28.3.2011 v 20:03Nechodím do Norska pre chuť rýb ale pre krásne zážitky !!!!!!!!!!
#18895 28.3.2011 v 20:06Můj favorit je Treska bezvousá- merlan,následuje halibut,obecňačka, okouník,kočka, mník, polak,platýz a nakonec tmavka (ty skoro neberu). Přiznám se,že jíst štítníka mě vůbec nenapadlo.Žralok mi nechutná, nebo jsem nenašel ten správnej recept.Ze všech ryb se dá připravit vynikající bašta, jen některé vyžadují speciální přípravu jinak je výsledek pochybný.Ďasa ani štikozubce jsem neměl tu čest chytit.Za 28!!!!!!:-D
#18901 28.3.2011 v 20:59zdeno napsal: Nechodím do Norska pre chuť rýb ale pre krásne zážitky !!!!!!!!!!
I chuť dobře připravené ryby je krásným zážitkem.
#18903 28.3.2011 v 21:25:-D:-D:-D Změna dobrá treska na zelenině + šery rajčata, mňam.
]
#18904 28.3.2011 v 21:33V Norsku mi chutná každá ryba. Bez ohledu na druh, velikost a přípravu. Norsko je prostě Norsko a kdo to nezažije, je o mnoho věcí ochuzen!
#18926 29.3.2011 v 8:59Čerstvá ryba nebo rychle zamrazená, bez nástřiků a dvou řádek Eček je vždycky bezva. Ale některé jsou přeci jen lepší:
1. ďas
2. platýzové všichni
3. kočka (Steinbeisser)
4. obecňačka
Na konci je keler nad 80 cm, to je “old cow”.8-O
#18933 29.3.2011 v 10:02kim napsal:
Každá ryba má svoji chuť a najde si svého strávníka. Jen připomínám, že asi nejdietněnjší je obecňačka. Její svalovina obsahuje jen asi 0,6% tuku. Ostatní tresky jsou na tom s tukem jen o něco hůře, ale pořád velmi dobře. Mastné kyseliny např. z makrely nejsou nezdravé.
Jen tak pro zajímavost:
Treska obecná -0,3% tuku
Mník – 0,3% tuku
Treska polak – 0,6% tuku
Treska tmavá – 0,7% tuku
Vlkouš – 2,7% tuku
Ďas – 3% tuku
Okouník – 3,5% tuku
Ostroun – 3-7% tuku
Losos – 6% tuku
Makrela – 20% tuku
#18939 29.3.2011 v 12:52kejklik napsal:
Na konci je keler nad 80 cm, to je “old cow”.
Sto lidí sto chutí. Ale já si třeba pošmáknu právě na této rybě. Dnes jsem měl k obědu Kelera XXL a nemůžu říct půl slova proti:-)
#18953 29.3.2011 v 15:52Myslím, že každý z nás chytá pro krásné zážitky. Nekdo jen pro ně. Tady ale byla otázka “Která ryba ulovená v Norsku vám chutnala?”.
😐
#18969 29.3.2011 v 17:57Vlkouši děkuji za upřesnění. Asi jsem vycházel ze starých podkladů. Je však nepochybné, že vesměs lovíme a hlavně konzumujeme dietní ryby a tím upevňujeme své zdraví. A hlavně sbíhají se zde různé možné úpravy.
#18975 29.3.2011 v 18:53Dle nejnovějších tvrzení vědátorů-kardiologů jsou naopak ty MASTNÉ ryby VHODNĚJŠÍ z hlediska dopadu na naše zdraví (ateroskleroza = mrtvice, infarkty, trombóza atd.) – konzumace těchto ryb 1-4x týdně výrazně redukuje riziko těchto neduhů ! A pokud budou plavat v optimálním množství alkoholu (chlapi cca 2-3 piva/půl litru vína/2-3 panáky, ženy o třetinu méně), nemají civilizační choroby žádnou šanci ! :-D:-D:-D A na to byly opakovaně provedeny seriózní studie…
Proto můj žebříček: 1. halibut
2. makrela
3. prase domácí
#18984 29.3.2011 v 19:44to doki
a na co chytáš v norsku prase domácí, je chutné, výživné, ale není to zas tak častý úlovek. Na přívlač by mohlo být i dost bojovné, protože patří mezi ryby které gafem nevytáhneš z vody bez poškození měchýře
#18988 29.3.2011 v 19:52Dobrý dotaz – je to náhodný úlovek,musí být trochu štěstíčka a šikovné prsty, podmínkou je mít dobře zásobené kamarády s sebou na lodi, pak jim prošacuji zásoby a tak se nějaký ten šnicl občas chytne :-D:-D:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná