Hasvik, NO
temperature icon -4°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon 2°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 3°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Která ryba, ulovená v Norsku, vám nejvíc chutná

Které rybyí maso z ryb ulovených v Nosku, je pro vás nejkvalitnější a nejchutnější. A které je naopak nejméně oblíbené.

Moje pomyslná tabulka kvality a oblíbenosti:

1. Treska Polak

2. Treska tmavá

3. Okouník

4. Treska obecná

5. Vlkouš

6. Platýsi všeobecně

7. Makrela uzená

Nejméně oblíbené - Treska jenoskvrnná

Z těch co jsem nikdy nejedl, bych chtěl ochutnat štikozubce a ďasa

Odpovědět

Já bych na 1 místo zařadil mořského ďasa,pak uzeného halibuta a uzenou tresku.Pa souhlas s napsaným.

Jednoznačně 1.ďas, 2.Halibut 3.Štítník 4.makrela atd.O poslední místo se dělí žralok s rejnokem.Tyto od poslední kulinářské přípravy vždy vracíme vodě...:-D

Já ochutnala už snad všechny druhy ryb.

Maso z mořského ďasa je trochu houževnaté a suché musí se umět připravit

Byla doba,kdy německý platili za 1kg ďasa 100 marek pro ně ta nej.kvalita masa.

Já mám nejraději lososa a hned za ním je štikozubec,krásné, bílé masíčko

křehké a chutná jako kuře. Už abych je zase tahala!:-P

1. Losos

2. Treska obecná

3. Treska polak

4. Okouník

Nej nej je Ďas !!!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D

Když se poštěstí, zkuste štítníka za syrova, jen s kapkou sojové omáčky, je to lahoda..;-)

KAŽDÁ !!!!!!!!!!!!!!!!

Každá ryba má svoji chuť a najde si svého strávníka. Jen připomínám, že asi nejdietněnjší je obecňačka. Její svalovina obsahuje jen asi 0,6% tuku. Ostatní tresky jsou na tom s tukem jen o něco hůře, ale pořád velmi dobře. Mastné kyseliny např. z makrely nejsou nezdravé.

Podle mě záleží jenom na tom, jak se ryba připraví.. Potom je dobrá každá :)

1.štikozubec

2.Halibut

3.Treska

Taky hodne zalezi na kuchari:-)

Opláchnutou rybku nasolit, obalit směsí hladké mouky s bylinkovým kořením od KNORU uložit na pánev, opéci a ...... nádhera.....Mylím, že každá ryba má své kouzlo...... ale nesmí být na jídelníčku pořád.

:-P

1. smažená makrela v brezli

2.ďas se smetanou

3.grilovaný halibut (na roštu)

jinak královští krabi, tresčí játra (opravdu znamenité) u vlkoušů je nejlepší sval lícní(od pohybu čelisti) minule nám to ukázal norek a bylo to zase něco jiného) jo a samozřejmě na lodi je nejlepší bůček s hořticí

:-D:-D:-D:-D

chuti a rybám zdar máme to za 12 :-E

A co takhle sleď? Takovej zavináč po náročném večeru také není k zahození...:-D

1. Treska obecná

2. Mník

3. Treska polak

Ať je to ryba jakákoli, důležitá je úprava a nejlíp stejně chutnají připravené v den ulovení.

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Od rána máme uloveno 5 krásných...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!