Možno sa to tu už niekedy spomínalo,ale jedol už niekto sušené ryby
v Nórsku?
Odpovědět
Nejedl jsem je v Norsku, ale na Madeiře. Přesto, že mají zde plno svých ryb dováží tyto sušené tresky z Norska. Mají je v každém větším obchodu. Jedl jsem nějaký salát z těchto ryb, ale nějak mě to nenatchlo. Lahůdka jako čerstvá rybička co budu mít za 54 dní to není :-P
Odpovědět
[citace]JAKABO napsal:
Možno sa to tu už niekedy spomínalo,ale jedol už niekto sušené ryby
v Nórsku? [/citace]
Jedl jsem to před 4rokama u Benna. Nechtunalo mě to vůbec. Připomínalo to aspik, bez chuti. Kuchař Ivar si s tím hrál asi 4h. Namáčel to 2dny dopředu, kontroloval to a vyměňoval vodu. Asi na to nejsme zvyklí.
Odpovědět
Naprostý souhlas s Michalem. Jedl jsem tu u Marka,ketrý to má za svoji nejlepší pochoutku.Příprava je dlouhodobá-několik dnů se to máčí v různých roztocích,pak uvaři a jí s bramborem, slaninou a zeleninou.Sníst se to dá,ale je to taková třaslavina bez chuti barvy a zápachu.Není nad čerstvou tresku.
Odpovědět