Hasvik, NO
temperature icon -6°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -0°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -6°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Krásné foto

Odpovědět

A oni se Halibuti už chovají uměle jak Losos?

[citace]honzak napsal:

A oni se Halibuti už chovají uměle jak Losos?[/citace]

Halibutí farma

Dokonce a to moc lidí ani myslím neví, tak se chovají uměle i obecné. Je to výjimka a moc to zatím prý nenese, ale norská vláda se tak připravuje i na umělý odchov a umělé zarybňování...

Tedy podle toho co mi říkali z jedné norské firmy, zabívající se touhle problematikou

Teda ty najdeš všechno Mifaku :-D:-D:-D:-D

Viděl si je někde v norsku ty sádky?

[citace]honzak napsal:

Teda ty najdeš všechno Mifaku

Viděl si je někde v norsku ty sádky?[/citace]

Sádky ne, ale věci na odchov ano... bohužel bez živého obsahu ;-)

to MifakM:viděl jsem i sádku,kde byli merlani.Myslím,že norové chovaji v sádkách i jiné ryby,než lososy,které pak jdou na export.V jižním Norsku jsem byl u jednoho známého sádkaře,který tam měl nádherné mořské pstruhy.Uzení byli vynikající.

2 mara45

Jo já vím ;-) Já jen že to o těch obecných se všeobecně neví :-D

Přidám odkaz aby jte viděli že si nevymýšlím ;-)

Farma dorš

Kluci je to tak ,psal jsem si s kamarádem co vkládal fotku a je to od rybářů z Vanoye ,kde měli halibutí sádky a při vypouštění ryb do sádek , se protrhla boční stěna a halíci už mazali na svobodu . Byli se na to kouknout z blízka a udělali takto pohotové foto .Často se taková fotka nepovede za celý život ! takže palec nahoru !

Tak teď už to chápu, to vše vysvětluje, hádám že pánové asi ani dvakrát moc nestojí o to aby takové fotky mohli pořizovat častěji.

Netuším jak je to s halíky, zda jedinci z chovu jsou schopni rozmnožování ( u lososa se pokud vím bohužel provádí triploidizace, takže když se jim podaří následně zdrhnout, tak se nerozmnoží - účelem je vyšší efektivita při výkrmu - nemají vyvinuté pohlavní ústrojí ).

Mifakovi věřím že si nevymýšlí - před nějakým časem se mi dokonce dostala na chvíli do ruky norská učebnice chovu ryb - jak o treskách tak o halibutech pojednává.

Přidám taky něco - delfín bílonosý

Inge Midtbo z Nordic halibut znam osobne a byl se mnou i v Praze a jeho pritelkyne dokonce i na srazu ve Zdaru! ;-)

Mel na strankach webcam, ale asi je to pryc.

Pokud si pujdete na veceri na halibuta v Praze na Kampu, tak budete jist prave jeho rybky! ;-)

V klecich se chovaji take musle, krabi a jak uz nahore uvedeno i jine druhy ryb.

Kde je jaka sadka (klec, farma) je uvedeno na nejake namorni mape - jde to tam nastavit. Myslim, ze to bylo na Gyslink.

2 Sim

To vypadá jako zdařilá koláž ;-)

[citace]MifakM napsal:

2 Sim

To vypadá jako zdařilá koláž [/citace]

Ahoj na FB je tokových fotek spousta a neřekl bych , že je to koláž.

Však já netvrdím, že je to, ale že to jen tak vypadá ;-)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!