Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 23 odpovědí. Do diskuze (14 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel mara45 a poslední změna proběhla před 13 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 16. až 24. (celkem z 24)
  • Autor
    Rozna
    Člen
    (59 odpovědí)

Dobrý den pánové,

jedeme do středního Norska již za necelých 14 dnů.

Pročítal jsem debaty, zkoušel překládat stránky,

ale stále se mi nepodařilo najít seriózní informaci o době lovu krabů.

Nevíte jak je to s jejich hájením ?

A co maso v tuto brzskou jarní dobu ?

Rozna

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

2 Rozna

Do kosu jako navstevnik Norska NESMIS lovit. Tento lov je povolen POUZE mistnim.

Rozna
    Člen
    (59 odpovědí)

MifakM napsal:

2 Rozna

Do kosu jako navstevnik Norska NESMIS lovit. Tento lov je povolen POUZE mistnim.

Ano, toto vím. Jezdíme pokládat koše s majitelem , ale vybírat je jezdíme už sami. Ale vždy jsme jezdili do Norska napodzim. Letos jedeme již v dubnu. Všichni co semnou jedou jsou nováčci a já jim mezi řečí sliboval, že ochutnáme i výborné kraby. Teď tady ale čtu, že mají nějakou dobu hájení (kterou se mi zatím nepodařilo zjistit), a tak nevím jestli je nemám pomalu připravovat na to, že krabíci nebudou :o( . Jinak s majitelem si myslím že problém nebude,ale to se dozvíme opět zase až na místě.

Jinak tady je odkaz na informace o lovu krabů, bohužel anni zde jsem se nedozvěděl, zda existuje nějaké jejich hájení :

http://www.fiskeridir.no/fritidsfiske/krabbefiske

Rozna

MifakM
    Účastník
    (2601 odpovědí)

Zkus to tady :

Odkaz 1

nebo tady :

Odkaz 2

A nebo jeste lepe pockej na pani Janku ta 100% vi spravnou odpoved.

PS: myslim ze kdyby Vas chytili pri vytahovani kosu, spocitaji Vam to taky bez ohledu na to, kdo kose pokladal.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Mifak má pravdu.

Jinak dobu hájení krabů neznám, ale určitě mají lovnou míru a co jsem vyčetl jejich lovná sezona je od srpna do listopadu. V jarních měsících je Norové neloví. A to hlavně kvůli kvalitě masa.

Samozřejmě nebude nad osobní zkušenost…

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Krabi dobu hajeni nemaji, jen humri. Maji ale urcene minimalni miry. Predpisy a zakazy na jejich lov plati po Nory a lov do kosu a pasti. Turisti nesmi kraby do kosu chytat, ale mohou je chytat do ruky nebo treba na snuru nebo nejake zarizeni (prut) co drzi v ruce.

Utenlandske turister har kun anledning til å fiske med håndholdt utstyr, og kan dermed ikke bruke krabbeteiner.

Jak uz pisu nahore a nekolikrat drive, jak je to v mem odkazu a v odkazech na me odkazy …

Na jare nechutnaji, lovi se az tak od cervence…. ostatni viz nahore.

To Rozna – myslim si, ze mou informaci muzete brat jako dostatecne seriozni 😉

Miroslav
    Účastník
    (58 odpovědí)

Co se týká krabů, tak nám vysvětloval domácí, že zjara se neloví kvůli kvalitě masa. Prý kvůli páření jsou samá voda a maso není dobré, proto je místní loví až kolem července.

Rozna
    Člen
    (59 odpovědí)

Mockrát děkuji všem za informace.

S pozdravem

Rozna

mara45
    Účastník
    (2722 odpovědí)

Kraby lovíme u kolmých skal na prut s kouskem masa.Dáme ho na pilkřík a pustíme u stěny skály.Krab se zachytne a pak už jen vytáhnout aby nespadl.

U známých Norů jsme je chytali do síti,ale pak bylo hrozné je vymotat.

Nedoporučuji.

Maso je ale výborné.

Mára

Aktuálně je na stránce zobrazeno 9 příspěvků - 16. až 24. (celkem z 24)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...