Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Bazar Koupím prut PENN na těžší vláčku k navijaku Penn Slammer 460!

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    Bennedeto
    Účastník
    (10 odpovědí)

Koupím prut PENN vhodný k navijáku PENN Slammer 460,Poradte! Děkuji! Kamil

• Téma bylo upraveno před 6 roky a 9 měsíci uživatelem Bennedeto.
    Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Pokud budeš chytat z lodi, kup si délku 2.4m. 2.7m je do lodi na manipulaci zbytečně dlouhé.

Bennedeto
    Účastník
    (10 odpovědí)

Ještě se zeptám jinak! Jaký prut je vhodný k Slammeru 460-ce?Chtel bych ho na vláčení, na lod a i z pobreží, …….a aby odolal případnému kelerovi do 1m 🙂 DEkuji za rady! kamil

Marin
    Účastník
    (52 odpovědí)

Ahoj 2,70m si fakt nekupuj.  S 2,40m se dá házet i z pobřeží a na loď je to maximálné délka = univerzální délka je 2,40 podle mě. K tomu Slammeru bude ta Charisma v pohodě.  Charisma je skvělej prut a 1m kellera vydrží. Chytaj se s tím i sumci. Je to, nebojím se to říct, legendární prut 🙂

Ale pokud ho někdo v Norsku zlomil o rybu, tak pište. Marek

Hakl
    Účastník
    (17 odpovědí)

K Slammer 460 můžeš na metrové kellery použít celou řadu vláčecích prutů. Absolutní špičkou je řada team daiwa PILK, ale můžeš použít i levnější zmiňovanou Charismu, případně nový SALZMEISTER nebo SEA LORD délky 2,6m od WFT. Na Charismu délky 2,7 m jsem kdysi zdolal řadu kellerů přes 1m, ale nyní se mi zdá do lodi opravdu dlouhá a proto ji nepoužívám.

Apnea
    Účastník
    (131 odpovědí)

Nechci dělat zadarmo 🙂 reklamu žádnému výrobci, zvlášť, když jsem žádná kvanta jiných prutů nevyzkoušel. Ale třeba naše parta na lodi se po letech sjednotila na vláčecí kombinaci Charisma 50-190 + Slammer 360 jednomyslně. A cena v tom hrála jen minimální roli. Chytáme na to i halibuty 100+(zasenétakmoc) cm, tresku obecnou mám tuším 117 cm a metroví keleři letí z vody zcela beze strachu o vercajk. Začínal jsem na moři s třímetrovým  prutem už zapomenuté značky. Tak jsem si pak chtěl koupit stejně dlouhého “oušn fajtra” (Penn International Ocean Fighter 3.00m  100-400). Přes výborná doporučení jsem měl v reálu pocit, že držím v ruce kus gumové hadice, takže jsem se snadno nechal přesvědčit ke koupi zmíněné Charismy v délce 2,40. A dokud se nerozpadne, nevidím žádný důvod ke změně. Dostává naloženo určitě víc, než by schvaloval výrobce, ale je to fakt držák.  Jenom pro jistotu doplňuji, že jsem kupoval před sedmi lety. Dneska člověk neví co se stane, bo je všechno kolem pančovane 😀

Lucky38
    Účastník
    (62 odpovědí)

Ahoj borci,já jsem taky loni přemýšlel,co si koupit a nakonec mi padlo oko na Sportex Black Pearl,tak jsem si ho pořídil a jeví se mi fantasticky,mám ho teda v gramáži 52,ale už mi na něj skočili dva sumicci nad 140 a vůbec žádný problém,jsem zase hledal něco,co využiju u nás i v Norsku,ale jelikož jedu letos teprve potřetí a zase na Averoy,připadá mi v pohodě dostačující,jinak jsem používal Shimano Vengeance 140g a to mi přišlo zbytečně tvrdé,protože neumím chytat větší ryby😁

Navarchus
    Účastník
    (619 odpovědí)

Pokud by to měl být Penn, tak starší model Overseas(už se nevyrábí), nebo Regiment.(skvělý)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Bazar Koupím prut PENN na těžší vláčku k navijaku Penn Slammer 460!

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...