Toto téma se mísí v mnoha článcích, proto je snaha o sjednocení.
V zájezdu 40 rybářů různých povah, se vždy najde někdo, kdo má nějaké " mouchy ". S cestovkou jsem jel 2x. Poprvé v r. 2009 na Hitru s CK Rybářský sen Hynka Wohanky do osady Kvenver. Jel jsem sám a to moc nedoporučuji. Většinou jezdí parta na loď / Hynek měl lodě, kde se pohodlně chytalo v 5ti. A tady nastal první problém pro mě i delegáta, umístit mně do nějaké čtyřčlenné party. Protože to byl poslední termín a mnoho posádek jelo na vyhlášené závody, ty byly pochopitelně proti./ Kromě jiného jsem neměl el. mulťák /. Nakonec se usvolila parta z Benešova n.Ploučnicí, a bylo to fajn a za to jim díky.
Co sebelepší cestovka neovlivní a ostatním to " pokazí zájezd " jsou v mnoha případech sami zákazníci. Parta ostravaků byla v autobuse zlitá cestou tam a hůře zpět. Těžko to v krátkosti vylíčit, snad jen slovy klasika: to je humus paní Millerová.
Podruhé jsme jeli parta čtyř s CK Travel z Brna. Jeli jsme čtyři, samostatné apartmá, jedna loď. Komunikace s ostatními je o něčem jiném a byly i "sedánky". A nejslabším článkem z rybářského pohledu byl delegát. Tak si vyber!