Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Když začne foukat
- Toto téma obsahuje celkem 70 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel laxik a poslední změna proběhla před 13 roky a 11 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#15086 27.11.2010 v 6:12
Opravdu zajímavé,jen to chce dodržet vhodnou velikost balonu,aby neopatrný rybář nebyl stržen do moře a tažen větrem pryč.Ryba se asi zasekne sama,že?Ve Švédsku na jezerech jsem to viděl taky – kulové plovátko velikosti pomeranče až pomela a pstruh,lipan se zasekne sám.Pro Norsko trochu pasivní,ale použitelné,před balonkem může být zarážka a zatížená nástraha by mohla klesat hlouběji,čímž by se ovšem musela velikost balonu zvětšovat a vodní ptactvo by ho mohlo využít k hřadování a rušení lovce.Také probodnutí mečounem a zničení celé sestavy může potkat lovce.Někteří pořádkumilovní by vytkli videu,že ryba nebyla okamžitě zabita a vykrvena,třeba se to nestačilo natočit.
Jsem rád,že paní Janka osvětlila funkci kýble pro podvodní vidění a že si z toho někteří(MifakM) nebudou dělat legraci.Kýbl na lodi používám a jeho funkce bych se,zvláště za větru,nerad vzdal.
#15416 10.12.2010 v 10:47Tak balonková metoda chytání mi nepříjde špatná ani pro určité momenty v Norsku, tedy pokud jde o místo, kde skála padá rovnou do hloubky. Na takových místech se ryby většinou drží těsně u skály. A pokud se dá na trojhák maso, nemuselo by to být na takovém místě bez úspěchu. Spíš tedy na kellery.
#15421 10.12.2010 v 19:16Předtím jsem si dělal z této metody trochu legraci….čekat na příhodný vítr,za větrem nafouknout balónek,lépe v chatě,takové malé pouštění draka po hladině.Myslím,že mnohem zábavnější je využít větru od pevniny a vláčet a ne pasivně čekat jestli něco příjede k nástraze pod hladinou.Jako zpestření diskuze dobré.
#15429 11.12.2010 v 0:06to ZN , tenhle spusob je vhodnej kdyz je potreba lovit na velke vzdalenosti(300-500m).A taky to neni o nejakem cekani na vitr…proste je to jen jeden ze spusobu,pouzitelnej kdyz jine techniky nebo zavazeni neni mozne…
Je tam spousta dalsich detailu kolem…napriklad proudy,podle smeru vetru a proudu je potreba pouzit nekdy vice balonu(zrovna dnes jsem mel 6 na jednom prutu) je jasne ze volba mista podle vetru je zaklad(na ostrove zadny problem)
Muzes mi verit ze prostor kterej takhle dokazes ,,prosmejdit,, je mnohem vetsi nez pri vlaceni….tohle je docela aktivni spusob lovu…
#15430 11.12.2010 v 0:11jo a jeden problem je potreba spomenout,balony si velice casto najdou delfini…radi jsi s tim hrajou.Je jasne ze pokud tuhle ,,hracku,, objevi tak nic nechytnes…pokazde trnu abi mi nespolkli nastrahu ulicnici:-D
#15431 11.12.2010 v 0:17Shark: jak to tady tak pročítám, tak jsi pořád na vodě a chytáš … pochlub se s nějakým tím úlovkem z USA 😎
#15432 11.12.2010 v 0:29to kaqpa ani neni cim,nic rekordniho bezne redfish a blackdrum kolem 1.2m,nekolik stingray jak kolo od nakladaku,zopar zraloku 2 az 2,5m…
Tady nic moc…zadne rekordy…
Ale faktem je ze ziju doslova na vode,udici klidne nahodim z terasy kdyz chci neco k snedku:-D
#15434 11.12.2010 v 6:08Tak to s těmi delfíny je fajn,zvláště když to nebere.
#15438 11.12.2010 v 11:22Jo a nebere to právě proto, že tam jsou delfíni 🙂
#15439 11.12.2010 v 12:05Sharku my tady ty ryby neznáme, tak jsem hoď nějaké foto, ať víme co se tam u vás chytá 😉
#15454 12.12.2010 v 13:24shark napsal:
jo ja vim,netvrdil jsem ze je to tam vhodne…ale treba v cechach nekde na pehrade…nic jen takova idea
jo a jezdit za rybama do evropy…a vubec do EU dekuji opravdu nemusim
Já mám bratra 40 let v LA a jak rád se domů vrací,když ho beru na pstruhy chytá je pouze na sýr a umělou žížalu
😛 ale on se jen usmívá,když mu povím,že na to brát nebudou
odpovídá,to bys koukala na co hloupí američani chytají
oni nemají takovou výbavu jako vy tady.Tam chytají na omotaný provázek
na plechovku od piva:-P tak jak je to pane Shark,ukážete mi to ,když se teď přihlásím na jeden zájezd s Vaší CK ¨ta levná nabídka v měm
mailu je od Vás?
#15456 12.12.2010 v 15:04to vlastina vas brat zije v USA 40 let…to bude jiz ,,hloupí američan,,? Osobne v USA zdaleka tak dlouho neziju ale mam tuhle zemi RAD! A pokud nekde nejaky redneci chytaj ryby na plechovku od piva nebo provazek…tak je to jenom tim ze tech ryb je tolik ze berou i na to…
Zadne nabidky jsem NEPOSILAL!Odpovedel jsem na nekolik dotazu ale zatim nic konkretne!ZADNA CK se nekona!Takhle to nebude a na to jsem upozornil jiz na zacatku!Pokud nekdo bude ke mne chtit prijit tak nekdy od dubna to je realne.Ale rozhodne nebudu poradat nejake ,,zajezdy,,!
Kazdej clovek nebo skupinka(max 4 lidi) budou u mne jako hoste a podle toho se jim budu i venovat.Zadnej pevnej program,nebo plany…Podle pocasi,nalady a situaci ma vode se domluvime co se bude ten kterej den dit…nejsem zadnej rybarskej profik(i kdyz na to papir mam) a znam spousty lepsich rybaru…verim vsak ze znam tuhle lokaci natolik ze budete spokojeni.
Nikdy mne nenapadlo fotit se s rybama…no napravim to
😀
Mel jsem tady kamarada na rybach a on se chtel fotit s rybama…tak nejake najdu a dam je sem
😯
#15459 12.12.2010 v 17:26Jen doufám,můj bratr zůstane vždy čechem a ani po 40ti letech nezapomíná psát a mluvit česky narozdíl od těch,co tam žijí pár měsíců.
Bratr není hloupý američan je lékař a tak ryby nechytá jen si se mnou chodí relaxovat k vodě,někdy to zkusí na sýr,jindy na čabajku,aby
byla legrace
😛 a říkám to jen vám,protože kdyby přišel porybný,byl by průser:-))
Mě se nelíbí,když někdo řekne já na ryby do EU opravdu nemusím,ale
Norsko není v EU
PS.musím vás pochválit,dnes píšete bezchybně,líp než já:-P gratuluji!!
#15477 13.12.2010 v 18:35to vlastina nerad velice nerad se poustim do takovych debat…
Ja jsem se narodil na Slovensku ale do cech jsem par let chodil do skoly..
Presto ze jsem v cechach zil radeji nez na SK nemam pocit ,,hrdosti,, ani jako slovak ani jako cech…jedno co nesnasim je takovej patriotizmus na predky…zapomenme ted na nasich praotcov a dedov a rekni mi NA CO JAKO MUZOU BEJT CESI HRDI!?!? Na co muze bejt hrda NASE GENERACE?!!!!!(cechu nebo slovaku)?!!!
Pokud jde o to ze ,,do EU opravdu nemusím,, a to jedno jestli za rybama nebo cimkoli…tak to tak proste citim…
Kdyz budu chtit na ryby ,,na sever,, mame Alasku nebo Canadu…
Nemam jedinej duvod ,,chodit do ZOO koukat na opice a papousky, kdyz ziju v pralesu,,
Rad se necham poucit jakej duvod je pro mne abych tam jel…
#15481 13.12.2010 v 18:58nekolik slibenych fotek,kamarada s rybama co u mne na navsteve nachytal:-D
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Když začne foukat