Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Když začne foukat

• Toto téma obsahuje celkem 70 odpovědí. Do diskuze (21 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel laxik a poslední změna proběhla před 13 roky a 11 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 71)
  • Autor
    Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

To tuky, taky sis toho všiml? Jinak s tebou souhlasím, pošťuchovat v diskusi ano, ale ataky stylu, že je něco na ho… apod. bych tu nečekal. V Americe jsem nebyl a zatím se tam ani nechystám, ale rád se o ní také něco dozvím. A tady na stránkách je také nabídka na Britskou Kolumbii. V začátku o to sharkovi taky asi šlo, zjistit u nás rybářů, co už někam ven jezdíme, jaký by byl zájem o jeho případnou nabídku. No nevím.

sroubek282
    Účastník
    (6210 odpovědí)

to Tuky:jasné,ale myslel sem tím ty věci-to je ne ho…atd,jak píše Step,jinak krásná diskuze 😉

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

To já bych USA jel, ale ne na ryby. Projel bych se na motorce od severu k jihu (max k Mexickým hranicím). Víc než rybolov by mě zajímali parky např. Yellowstone, Yosemite atd.

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

To Duke, já taky, ale neměl jsem odvahu to sem napsat, aby se do mne někdo nepustil, že nejde o rybolov v Norsku:-D:-D

Mám DVD o Britské Kolumbii, tam bych také určitě zajel. To je nádhera.

A docela jsem se zasmál těm spotům, jak chytají v USA žraloky na pláži.

Pamatuju si jako kluk jednoho rybáře u nás, když mu zabral kapr, sebral prut a utíkal s ním od vody, nebyl schopen uchopit kličku u navijáku a s rybou se poprat. Všichni si z něj dělali srandu ale mu to vůbec nevadilo.

Duke
    Správce
    (1401 odpovědí)

Step napsal:

To Duke, já taky, ale neměl jsem odvahu to sem napsat, aby se do mne někdo nepustil, že nejde o rybolov v Norsku

Mám DVD o Britské Kolumbii, tam bych také určitě zajel. To je nádhera.

A docela jsem se zasmál těm spotům, jak chytají v USA žraloky na pláži.

Pamatuju si jako kluk jednoho rybáře u nás, když mu zabral kapr, sebral prut a utíkal s ním od vody, nebyl schopen uchopit kličku u navijáku a s rybou se poprat. Všichni si z něj dělali srandu ale mu to vůbec nevadilo.

Ono stejně název vlákna je “Když začne foukat” a trošku se nám to tady zvrtlo do takového mišmašu, ale co už, promazávat to tady nehodlám. Když fouká, tak stejně moc věcí dělat nejde – koukat na DVD, popíjet, jít někam na vejšlap, koukat z okna, chytat ze břehu, spát atd.

😀

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

Tak něco k vláknu “když začne foukat”. Druhá půlka května se mě jeví dlouhodobě jako dobrá volba na střední Norsko. Dvakrát jsem byl ještě v druhé půlce srpna a to bylo moře také jako olej. Počasí nám zatím vždy vyšlo. Máme ve výbavě šachy a karty na mariáš a žuliky, ale nedošlo na ně. Dá se taky zajet a pošmajdat po nějakém blízkém městečku, nakoupit nějaké ty drobností. Horší to maj Ti, co jedou autobusem.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

to Step nektere veci ac vypadaji usmevne,tak maj svuj duvod8-)

chytani na balon…nebo behani po plazi8-O

Toceni klickou totiz muze fungovat u kaprika;-)ovsem zviratko jako treba trimetrovej zralok je krapek rychlejsi…a pokud se rozhodne vyrazit ke brehu….a ty chces udrzet napnutej vlasec(coz jak jiste uznas je nutny) tak jine nez behani po plazi nezbiva:-)

Jsou na to dva duvody…jednak to je rychlost jakou ty mrchy umej plout…a jednak pouzite nacini…tyhle velky multiplikatoru maj prevod kolem 1:2 …a tak v tomhle pripade prijde k smichu ptrave to toceni klickou…

😀

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

k tomu vetru…a balonum:-D

tohle video neni od nas…ale takhle nejak to funguje…Jen dodam ze v nekterych stateh USA je ,,balloon fishing,, zakazanej…

[yt=ZSx-4VWH5Eg=yt]ZSx-4VWH5Eg[/yt]

Step
    Účastník
    (1080 odpovědí)

To shark: mě se na rozdíl od některých kolegů systém chytání s balónkem nezdá zas tak blbej, spíš veselej. V Norsku nevím, ale kdysi jsme jako kluci řešili, jak dostat nástrahu třeba doprostřed písáku, kde po bagrování byla pod vodou spousta prohlubní a hřebenů, kde se ryby zdržovaly a kam jsme nebyli schopni dohodit běžným prutem.Vymysleli jsme vlasec průběžně na dvou prutech. Jeden stál na místě a druhý obcházel písník a tak se měla dostat nástraha přesně kam bychom chtěli. S balónkem by stačilo postavit se na určité místo a nechat unášet. Na ryby ve sloupci by obě varianty asi šanci měly, ale jinak nevím. Pro mne je to novinka nic podobného jsem neviděl. Po shlédnutí ukázky, kterou jsi poslal je vidět, že se na to ryby chytat dají, teda u vás. Jde o to, aby to někdo vyzkoušel na rybníku. Tady u nás, a nezlob se na nás za to, ale přeci jen v dnešní době zavážecích lodí CARP ACADEMI a jiných vymožeností to působí spíš srandovně.

Co by mne však zajímalo, jak tahali tu rybu nahoru na útes, to se chytá na lanko nebo pošlou dolů po šňůře nějaké záchytné zařízení a pak rybu pomocí silnějšího lana vytáhnou ven?

Pošli obrázek konstrukce návazce.

A s tím utíkáním po pláži, to nebylo míněno posměšně, jen mi to oživilo veselou vzpomínku na rybáře, kteří už tu bohužel mezi námi nejsou.

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

jasne ze pokud lze zavazet je to lepsi…Taky vyvazim treba kayakem.Takove ty lode na dalkove ovladani na more moc nejsou…a pri dannem vetru nemaj ani sanci:-D

jo to vytahovani…jednak se pouziva bezne lano ze smyckou,pak takovej ,,hak,,.. v obou pripadech se to pusti po silonu…a pak je jeste takovej ,,podberak,, na lanu…kouknu se po nejakych odkazech…

Jinak tady takove utesy nemame …ale jsou tady pier a tam je to potreba

shark
    Člen
    (486 odpovědí)

,,podberak,, na lane

milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

Jak to máš smontované?

tuky
    Účastník
    (61 odpovědí)

2 milos

ta boje je na volno bez zátěže a bez jakéhokoliv trhacího vlasce. Ostatní podrobnosti neznám a nechám na sharkovi

shark
    Člen
    (486 odpovědí)
    milos
    Účastník
    (228 odpovědí)

:-)jednodušší a elegantnější, než bych čekal. Fakt jsem si myslel, že to pouštíš přes velkou plastovou bóji. Jen by to chtělo upravit tak, aby se nástraha pohybovala po dně, nebo kousek nade dnem. Na prvním odkazu máš průběžnou montáž se zarážkou (Controlled depth) – zkoušel jsi to někdy bez té zarážky – korálku? Bylo by to ovladatelné? Jinak je to sympatické. Navíc balonky stojí v hračkářství jen pár korun a místo nezabíraji. A když fouká … 😀

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 31. až 45. (celkem z 71)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Když začne foukat

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...