Hasvik, NO
temperature icon -0°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 3°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 3°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 7°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 28°C
oblačno

Kdy vyměnit pleténku

Zdravím všechny,

na navijáku mám pleténky od roku 2018 (1x použité, od toho roku 2018 jsme v Norsku nebyly), letos vyrážíme v červenci a chci se zeptat zda je mám vyměnit nebo opačně přemotat? Mám tam 0,15mm Mustad Wish 250m a 0,18mm WFT 300m. Pak mám dvě pleténky z Aliexpresu a ty asi 100% vyměním, protože nevím co vydrží.

Jaký je Váš názor? Jak často měníte?

Díky

Odpovědět

mám pletenky na navijácích déle než ty ( klidně i 5-8 let. Max odmotám 5 m a jedu dál, nikdy jsem problém neměl.

Ale víc hlav, víc ví, to je můj názor.

Za mňa súhlas s Radkem. Používam WFT a Daiwu Turnament, v niektorých mulťákoch sú aj 10 rokov a v pohode. Čínu som nikdy nemal. Pletenka nestarne ako monofil, v Norsku chytáme relatívne málo motohodín, ale rozhodujúci faktor pre opotrebovanosť je stav rolničky navijáka a hlavne kvalita a stav očiek na prúte.

Díky za reakce.

ahoj, každý rok ji otočím, aby se opotřebovávala rovnoměrně a není problém 6-8 let. Jinak chytáme výhradně WFT 0,18 na vláčku a 0,32 na pilkr.

os: a jak otočit 650 metrů pletenky na multíku? popiš mi to technické řešení pls....

Já to dělám takhle. Potřebuji 2 cívky s čepem do vrtačky (kousek závitovky s matkami). Na cívku ve vrtačce přetočím pletenku z multíku. Poté pletenku přetočím opět pomocí vrtačky na druhou cívku (první cívku mám upnutou ve svěráku). No a z druhé  cívky  už zpátky na multík. Utažení pletenky na multíku řeším silnou koženou rukavicí.  Dělám to tedy na 300metrech.  Počítam tedy, že to bude na 600m stejné pouze s rozdílem ve velikosti cívky.

Pro Sachlj: tak hlavně nechapu, k čemu mas 650m pletenky? Nikdy jsem nepotřeboval víc jak 260, a to jen proto, ze jsme to ze srandy zkoušeli. Ja mám 300m a obracím to přes manuální multiky corbos, který mám z našich začátku.

Používám jen čínský 0,32 a po 6-8letech v Norsku a u nás na sumce, s patřičnou péčí, bez problémů a otáčení. Za mě stačí kontrolovat poslední metry a očka prutů.

Pro Sachlj: tak hlavně nechapu, k čemu mas 650m pletenky? Nikdy jsem nepotřeboval víc jak 260, a to jen proto, ze jsme to ze srandy zkoušeli. Ja mám 300m a obracím to přes manuální multiky corbos, který mám z našich začátku.

Tolik se mi vlezlo na daiwa tancom 750. De fakto můžu do hloubky 500 metrů spustit pilkra..300 metrů je tak na orlík na sumce...

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Dubnová soutěž o Daiwa Legalis v hodnotě 2 190 Kč!

Vyhraj špičkový naviják na přívlač nebo feeder – zapoj se do soutěže ještě dnes!