JindraJ napsal: Ahoj, naskytla se mi příležitost jet v září na Vesterály viz. http://www.fjordcamp.no. Můžete mi někdo dát informace, jak to vypadá v této době s počasím a rybami ? Není už po sezóně (od 15. září) ? Pravděpodobně by to mělo být obdobné jako na Lofotech. Pro mě by tato severnější oblast byla premiéra, zatím jsem navštěvoval pouze střední Norsko. Předem děkuji za případné odpovědi a rady, JindraJ
Ahoj Jindro, osobně jsem tam nebyl, ale před dvěma lety jsme na toto místo dostali doporučení od kolegů z Německa, kteří mají 20-ti leté zkušenosti. Mimochodem, dle jejich mínění je (bylo) nejvíce ryb na Islandu. Dle našich zkušeností z okolí ostrova Senja je konec září ještě možný, ale je to opravdu konec sezóny. Ryby nicméně ještě berou. Do Fjord campu jsme i přes doporučení nakonec nejeli, protože preferujeme více soukromí bez rybářského přetlaku, optimální je mít daný fjord jenom pro sebe, a místa pro další výpravy hledáme sami pomocí desítek hodin na internetu a přímým kontaktem s majitelem. Pokud se tam vypravíš, napiš prosím nějaké zkušenosti pro ostatní.