Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Kde v Norsku koupit živé nebo čerstvé lososy
- Toto téma obsahuje celkem 29 odpovědí. Do diskuze (16 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel radek a poslední změna proběhla před 14 roky a 5 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#11832 25.5.2010 v 11:03
Chlapi, díky za komentáře, ale to hlavní mi stále chybí a to je ta cena.
Je zřejmé, že opravdu nechci kupoval lososa v Marku, nebo Tescu.Opravdu si jej chci přivézt z Norska, ať to stojí, co to stojí.Sami dobře víte, že tresku si také mohu koupit tady a nedá se s čerstvou vůbec srovnávat.O to mi jde. Rád koupím na sádce, nebo od místního lovce třeba 10 kg ryb, nezáleží, v jakém stavu.
Ještě jednou díky za poskytnutí této informace.
Honzo Dufku, Tobě jsem také psal, snad mi odpovíš Ty.
#11841 25.5.2010 v 17:00Když jsem byl na Bakkanu, byli tam kluci z čech a přijel tam za nima jejich známý (čech, který v Norsku žije). Dělá v nějaké zpracovně ryb a přivezl jim lososy za cenu cca 5 EUR/kg (vykuchané v celku).
Nevím co je na tom pravdy ale k lososům tvrdil následující :
“To co se prodává u nás (rozuměj v čechách) jsou převážně samci, kteří se v Norsku používají jen na skrmení – vyrábí se z nich rybí moučka. Noři je berou jako nekvalitní maso a cena je nízká. Samce kupují od norů rusáci a ti to pak prodávají po evropě.”
Co je ovšem na tom pravdy netuším
#11843 25.5.2010 v 18:47Loni na Hitře byla cena lososa okolo 39-45 nok, letos jsem to nezjišťoval, ale nemělo by to být moc rozdílné..(celá ryba vyvrhnutá), za již udělané filety s kúží chtěli snad 70nok, nebo tak nějak..
#11844 25.5.2010 v 19:24Honzo, moc díky, konečně slovo chlapa. Prosím, jakmile tam u Tebe budeme rezervuj mi tam někde , jestli máš tu možnost 10 kg filetů, popř. ryby vcelku 15kg. Potřebuji na to doklad, což je asi všem jasné, proč. Díky, Přijedeme 21.6. okolo oběda.
#11990 31.5.2010 v 20:43Vím,že už to tady bylo,ale potřeboval bych vědět,jestli se losos počítá do 15kg.Píšu ze Seilandu. Tady se protrhla klec a místní,kteří nás tam poslali,tvrdí že se nepočítá. Jinak tady po dvou dnech limity nachytány,nej treska 116,jinak ještě asi 4 přes metr. Vše kazí hrozné lodě. teď se bude kazit počasí a tak asi moc nevyjedeme.dík za informaci.|Zdraví Jonas.
#12015 1.6.2010 v 13:36pro Jonas – losos se určitě nepočítá do limitu 15kg. V případě že je
nepovezeš v celku tak nech na filetách kůži ať to celnici poznají.
#12032 1.6.2010 v 18:09Nechcem sa hádať, ale v limite nieje napísané 15 kg tresiek alebo halibutov. To znamená, že z Nórska sa môže vyviezť 15kg rýb alebo rybích produktov. Medzi ne nepatria ryby, na ktoré mám doklad, že sú kúpené.
Myslím, že colníci asi niesu kovaný v biologii, a hádať sa, že toto je losos a tamto je treska ….
Na druhú stranu, nedokážem si predstaviť, že by som niekde v prvej tretine cesty otváral bedne a riskoval, že pre vedecké dišputy z colníkom, sa mi rozmrazí všetko.
#12035 1.6.2010 v 18:17Losos se počítá mezi sladkovodní a na ty zatím limit není.
Zkusi nájít odpovědi od Janky
#12037 1.6.2010 v 19:16Ospravedlňujem sa, je to tak. Losos je sladkovodná ryba, tj. do limitu sa nepočíta.
Celé ryby nebo filety[odkaz=null]
#12038 1.6.2010 v 19:23Od 1.6. 2006 je povolen vývoz 15 kg ryb nebo rybích výrobku na osobu a jedna trofejní ryba (vcelku) k tomu. Na větší množství musíte případné celní kontrole předložit potvrzení o zakoupení u registrovanych prodejcu. Sladkovodní ryby, losos, pstruh a siven se do limitu nepocitaji. null
Doporucuji vam mit sladkovodni ryby v extra bedne, potvrzeni o zakoupeni vam urcite usnadni komunikaci pri pripadne kontrole, ale na lososy neni potreba.
Presne zmeni zakona jsem tu uz nekolikrat davala, bohuzel mi nefunguje vyhledavani, tak si to prosim najdete sami.
#12069 2.6.2010 v 12:55Nechci zbytecne zakladat nove tema, tak se zeptam tady: daji se v Norsku najit farmy kde chovaji (a taky prodaji) ustrice a krevety? (tzn. jestli se ma cenu timhle vubec pri ceste nahoru na sever zabyvat – jestli se to vubec vyplati, nebo se tam stavit nekde v “tescu” a hotovo)
Diky
T
#12077 2.6.2010 v 15:05Ja nechcem kupovať lososa, chcem kúpiť, alebo po príchode do kempu rýchle zohnať čerstvé alebo mrazené slede, ktoré by som použil na háčik ako nástrahu. Chodím už do Nórska dlhšie, ale v našom kempe mi nikto nevie poradiť ? Keby sa to dalo nachytať tak rýchlo ako u nás beličky, tak tomu obetujem aj deň na chytanie.V obchode blízko kempu som sa márne pokúšal kúpiť mrazené alebo čerstvé. Rád prijmem radu.
#12080 2.6.2010 v 16:13Ahoj všichni,
připojuji se k ” dusivka”, ty krevety by mě také zajímaly.
Díky za reakce
#12117 3.6.2010 v 7:13dusivka napsal:
Nechci zbytecne zakladat nove tema, tak se zeptam tady: daji se v Norsku najit farmy kde chovaji (a taky prodaji) ustrice a krevety? (tzn. jestli se ma cenu timhle vubec pri ceste nahoru na sever zabyvat – jestli se to vubec vyplati, nebo se tam stavit nekde v “tescu” a hotovo)
Diky
T
Krevety kupuju každý rok v Aure na náměstí a nebo v KIWI obchodech. letos jsem kupoval 5kg zamražené balení za 80 NOK
#12121 3.6.2010 v 8:55Wachy napsal:
dusivka napsal:
Nechci zbytecne zakladat nove tema, tak se zeptam tady: daji se v Norsku najit farmy kde chovaji (a taky prodaji) ustrice a krevety? (tzn. jestli se ma cenu timhle vubec pri ceste nahoru na sever zabyvat – jestli se to vubec vyplati, nebo se tam stavit nekde v “tescu” a hotovo)
Diky
T
Krevety kupuju každý rok v Aure na náměstí a nebo v KIWI obchodech. letos jsem kupoval 5kg zamražené balení za 80 NOK
Moc moc díky
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Kde v Norsku koupit živé nebo čerstvé lososy