Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Kde tankovat ?
- Toto téma obsahuje celkem 20 odpovědí. Do diskuze (15 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel bestik a poslední změna proběhla před 12 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#4210 10.1.2012 v 16:27Anonymní uživatelNeaktivní(2 odpovědí)
Zdar rybáři, poradte za jakych podmínek tankujete – Nemecko,Svedsko,Norsko.Mam namysli: platba hotove,kartou? v eurech ci menou v danem state? A jak je na tom provoz cerpacich stanic po ceste. Nase trasa Praha – Volda. Diky za odpovedi Michal.
#28350 10.1.2012 v 17:392 kuryna
Na tvou otázku je těžké odpovědět. Záleží na tom kudy jezdíš. Jestli jedete na Goteborg, nebo jezdíte trajektem do Osla či to berete přes Dánsko. Osobně si na cestu připravím itinerář včetně tankování. Vybírám jen ty čerpací stanice které mají 24 hod provoz a je možné platit kartou. Je to rychlé, bezproblémové s aktuálním kurzem. Využíváme především Shell, Esso, Statoil, OKQ8
#28372 10.1.2012 v 18:08Jsem stejného názoru jako MifakM. Před odjezed si zmapuji trasu a rozepíši si, kde bych měl tankovat.
Teď už většinou jezdíme dost nahoru, proto volíme cestu přes Švédsko, kde je nafta levnější, pohodlnější a rychlejší cesta a zatím se nám téměř vždy podařilo platit hotově v měně daného státu (co případně zbyde, máme na další cestu). Také se nám už ale několikrát stalo, že jsme museli použít náhradí kanystr, protože plno pump je přes noc zavřených!
#28373 10.1.2012 v 18:13Anonymní uživatelNeaktivní(2 odpovědí)Jedeme Sassnitz – Trelleborg – Goteborg – Oslo – atd… Muzes mi poradit kde najdu seznam cerpacich stanic s 24 hod provozem? Jedeme prvne tak se snazim dozvedet co nejvice…
#28374 10.1.2012 v 18:13Také se snažíme co nejvíce najet Švédskem.
Jednak kvůli ceně nafty, za druhé kvůli rychlosti, za třetí kvůli případným kontrolám (jsme stále v EU, takže ty limity jsou trochu jiné jako v Norsku), za čtvrté kvůli poplatkům (je to sice minimum, ale každá kačka se hodí).
#28375 10.1.2012 v 18:162 kuryna
Každá z mnou jmenovaných benzinek má své stránky, kde je seznam všech pump včetně otevírací doby a také u některých i zda se dá platit kartou (vše buď v ENG nebo ve SWE či NO, ale s pomocí překladače se vše dá v pohodě vyhledat). Mnohdy jsou tam i aktuální ceny PHM.
#28376 10.1.2012 v 18:24Anonymní uživatelNeaktivní(2 odpovědí)Díky za info jdu hledat… nase parta musí hodne cestovat po norsku,jedeme do Voldy coz je kousek od Alesundu.
#28377 10.1.2012 v 19:002 kuryna
Osobně bych asi volil cestu přes Dánsko (trajektem z Hirtshals do Larviku), Holmestrand – Hokksund – Honefoss – Leira – Stryn – Volda
#28378 10.1.2012 v 19:26To kuryna : Cesta co popisuješ je dobrá,tu od MifakM neznám,nejel jsem ji,ale to je jedno,každopádně počítej s tím, že v norsku s největší prvděpodobností budeš tankovat za NOK,euro moc neberou.Moje nej zkušenost je platba kartou,je to pro mě nejpohodlnější způsob a nestarám se o to co mám zrovna vytáhnout z kapsy za měnu ;-).Jinak na cestě je také dost bezobslužných stanic,kde si kdykoli natankuješ sám se svou platební kartou,to také dost využíváme.
#28380 10.1.2012 v 20:39Jazdíme cez PL, D, DK, S a N.
Tankujeme v Polsku pred hranicami, v Rostocku vo Švédsku v úseku medzi dialnicami a potom v Otte.
Dobrú skúsenosť máme s tankovaním v Osle. Na spiatočnej ceste v je nafta cca o 3 NOK lacnejšia.
#28381 10.1.2012 v 21:27K tankování obecně: Aktuálně se na Vesterålen (Sortland) cena obojího přibližuje 15ti NOK za litr. V průběhu týdne se často mění, nejlepší ceny bývají ve čtvrtek a pondělí vždy ráno. Nejlepší cenu má vždy samoobslužná Shell. Kdo zabloudí sem a nebude vybaven kartou popřípadě hotovostí v NOK záhy zjistí že má docela problém, nedávno jsem ho řešil a zjistil že tady aktuálně neexistuje spolehlivá možnost výměny peněz. Banka je pouze kancelářské pracoviště nepracující s hotovostí, pošta o EUR nemá zájem, v místním hotelu kam jsem byl odkázán mi obsluha na recepci sdělila že odnesla veškerou tržbu do banky na účet a že aktuálně hotovost nemá, turistické centrum omezeně fungovalo jako směnárna v turistické sezóně (nevím přesně co to zamená za datumy) Další zajímavé zjištění bylo že místní bankomat absolutně nezajímá limit mojí karty (že je vyšší) než jeho přednastavenej, takže tady máš 9900 NOK a trhni si nohou, další prachy příští týden.
Z výše uvedeného vyplývá že o tankování či jiném používání EUR zde nemůže být řeč a situace bude dost možná podobná na vícero místech na severu.
#28382 10.1.2012 v 23:26K těm kartám.je to nejpohodlnější a nejlepší ale měl by každý mít nějaké náhradní řešení.Mít jednu kartu na placení všech pohoných hmot a poplatků se může změnit v noční můru.Můžete mít na kartě dostatek peněz a přesto s ní nezaplatíte!prostě vám ji systém odmítne a nikdo vám neřekne proč.já mám u sebe vždy visa+eurocard+hotovost.
#28436 11.1.2012 v 20:49Při cestě do středního Norska jezdíme trajektem Rostock Gedser Helsingor Helsinborg.Tankujeme u nás v Ústí u Makra,potom v Dánsku kousek za Gedsrem a v Helsingoru na konci u Shelky.V Norsku v Oslu,když se trefíme na správnou benzinu skoro na konci Osla,nebo v Elverunu ve městě.V Norsku mění ceny PHM 3-4x denně.Na stejné benzině rozdíl až 3 NOK.Při cestě na sever tankujeme v Dánsku,ve Švédsku pozor na bionaftu auto škytá a netáhne.Ve Finsku se tankuje poměrně dobře,ale často jsou zde automaty na eurobankovky.Výhoda je že jedou nonstop.Ceny loni ve Finsku 1,31-1,43 EUR za naftu.Jinak se vyplatí platit kartou.Přeji všem pohodovou cestu.
#28452 11.1.2012 v 22:37Pokud sedí v autě 6 lidí, tak je úplně jedno, kde budeš tankovat. V celkových nákladech jestli ušetříš 300-400kč, to už tě nevytrhne.
#28476 12.1.2012 v 0:55Jezdíme do Finmarku, takže projíždíme D, DK, S, SF a N. Eura jsou ve 2 zemích, ostatní mají svoji národní měnu a kurs je nevýhodný. Platíme pouze kartami (MasterCard a VISA). Hodně pump je samoobslužných, většina na karty. Občas se stane, že stojan nebere kartu, tak použijeme druhou a většinou to vyjde. Podle výpisu z banky se potom dobře rozpočítají náklady, protože to je v korunách. Pro jistotu s sebou vozíme 20l kanystr, ale ještě jsme ho nemuseli použít. Máme pravilo, že když je v nádrži mezi 1/4 a 1/2, tak dotankujeme do plný. Cenu neřešíme, blesk má pravdu, že při 6 lidech se to v celkových nákladech ztratí.
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Kde tankovat ?