Ahoj, podělím se o nepříjemnou zkušenost. V Romsdalfjordu pro rodinnou dovču zapůjčena chata 20724 od DanCentra. V hotovosti na místě zaplacena částka za půjčení lodě, za elekřinu a vratná kauce za dům. Přepočetl jsem částku na stole před majitelem. Celý pobyt byl bez problémů, majitel při loučení velmi milý, kauce vrácena. Až doma jsem zjistil, že je vrácená kauce ve starých 200NOK bankovkách. Původní i nová bankovka je modrá, všechny byly staré, nepojal jsem tak žádné podezření při převzetí. Napsal jsem majiteli vysvětlující slušnou SMS s tím, že měl kauci ve starých bankovkách asi od ostatních hostů, že jsme spolu přepočítali celou částku a že by si všimnul, kdybych mu dal staré bankovky. Na konci zprávy jsem ho požádal, ať pošle kauci na můj účet. Po dvou dnech bez odpovědi jsem se dotázal, zda dostal zprávu. Večer volal, řekl, že není hlupák a že jsem lhář. Na opakovaný dotaz, zda nemá staré bankovky od jiných hostů, řekl, že ostatní k němu jezdí 10let a já už nikdy jezdit nemám. No, stejně bych už nejel, ani kdyby peníze poslal. Je to první nepříjemná zkušenost za 20 let návštěv v Norsku.
Nemáte někdo s kaucí a neplatnými bankovkami stejnou zkušenost? Děláte si kamerový záznam při předání kauce? :)))
PS Na čistě rybářskou dovču jezdím jinam, dlouhodobě k majiteli, který žádnou kauci naštěstí nepožaduje.