Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Kapacita baterie k multiplikátoru ?
- Toto téma obsahuje celkem 8 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel petr a poslední změna proběhla před 13 roky a 10 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#16617 22.1.2011 v 14:36
to nejde tak pořádně říct,některá baterka vydrží dýl a některá míň,ale pokud je nepoužíváš a nabiješ to parkrát do roka,tak určitě ztrácí kapacitu,ale nebude to tak hrozné.
Já sem si taky koupil el multík a mám svoje baterky,ale už taky mají něco za sebou,tak si rači seženu ještě jednu a sto pro dobrou….
#16618 22.1.2011 v 14:38Mám RYOBI ADSS700VS a používám k němu aku gelovou 12V/9Ah – vydrží mi 5 dní lovu – mám ji ve 100 % stavu. Jinak všeobecně gelovky dle výrobce vydrží 3-5 let, pokud se o ně staráš,nemají rády hluboké vybití. Chce to změřit kapacitu ať tě to pak nahoře nemile nepřekvapí, nebo ještě lépe, vem si s sebou záložní.Určitě vás pojede skupina a v ní se náhradní neztratí. Jo a pozor na rádoby nabíječky, nabíjíš celou noc, tváří se že nabíjí a nabíjí, vezmeš na vodu a ejhle ..po chvíli je po ní. Chce to kvalitní nabíječku na gelovky.
#3862 22.1.2011 v 15:14Včera jsem vyndal ze skříně baterii k multiplikátoru. Zjistil jsem že od podzimu zůstala nenabitá. Z toho důvodu mám obavy,že nebude 100%.Rád by jsem se zeptal jakou kapacitu používáte vy? Baterie má 3 roky 12V-12A.Dosud multík používán do 100 metrové hloubky cca 2x za rok + 2x za rok na echolot.Většinou přes noc nabíjím. Ted´se chystáme na Soroyu a předpokladám tam maximální využití. Kolik A ?
#16628 22.1.2011 v 18:15Mám Daiwu Lebritz a Echo s GPS od Eagle. Na oba mám rezervné baterie z UPS 12V/7,2 Ah. Po Nórsku vyčistím konektory, všetko dobijem na full a pred Norskom zase. Na vode vydržia cca. 3 dni, ale na to sa nespolieham a batérie točím, takže deň na vode, deň na nabíjačke. Nikdy to nesklamalo.
Treba však počítať s tým, že batéria má svoju životnosť a fyzika nepustí. Takže 3 max 4 roky a bude nutná výmena.
#16630 22.1.2011 v 18:36Takže koupím zase 12V-12A a budu mít dvě, jednu lepší jednu starou.Ted´se dají koupit levně:
http://www.battery.cz/baterie-yucell-yucell-pr12-12-12ah-12v-zalozni-stanicni-baterie-vrla-v4782
I když nevím jaká bude kvalita…
#16631 22.1.2011 v 18:55Pouzivam Ryobi,Tanacom 600 aj Leobritz. Do Norska nosim Banner energy bull 12V / 50 Ah . Pobyt 2x 10-14 dni za rok ,napojeni sme dvaja naraz a bez problemov. Nabijam iba na zaciatku roka a po sezone pred zazimovanim. Raz sa nam pri odchode z Norska stala prihoda: vsetky veci nalozene v aute,posledne podanie ruky a rozlucka s domacim, nastupime do auta , otacam klucikom a nic.Po chvili nam bolo jasne ze sme si nevsimli od rana zapnutu autochladnicku.Ta samozrejme vycucla baterku.Ziadne startovacie kable, neprijemna situacia ale potom ma napadlo ci by to moja Bannerka nezvladla. A mozem potvrdit ze mercedes viano naskocil :-).Baterka mala za sebou 12 dni poctiveho lovu mienov v lokalite Garten na hlbkach 350m pri napojeni dvoch ludi.
#16632 22.1.2011 v 21:44to all: Tak mně to nedalo a šel jsem přeměřit baterku k Leobritzovi,který mám od dubna.Baterka byla naposledy nabíjená na konci rybářské výpravy začátkem července 2010. Těď ukazuje pořád plné nabití i při zátěži. To jsem nečekal a jsem překvapen.
Ahoj Naki
#16646 23.1.2011 v 10:37Naki napsal:
to all: Tak mně to nedalo a šel jsem přeměřit baterku k Leobritzovi,který mám od dubna.Baterka byla naposledy nabíjená na konci rybářské výpravy začátkem července 2010. Těď ukazuje pořád plné nabití i při zátěži. To jsem nečekal a jsem překvapen.
Ahoj Naki
ahoj,jak si ju měřil?Pozor na to,pokud měříš jenom volty,tak ti určitě ukázala 11-13V,ale když ju dáš na zátěž,tak to okamžitě spadne,ale pokud si elektrikář,tak si to měřil určitě s měřákem,který je schopný změřit kapacitu baterky…..
#16647 23.1.2011 v 10:56Na gelové aku používáme toto:
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Kapacita baterie k multiplikátoru ?