Hasvik, NO
temperature icon 9°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 17°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 16°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 12°C
slabé přeháňky
Malé, MV
temperature icon 32°C
oblačno

Kamerka pro natáčení pod vodou

Chlapi,

rád bych, kdybyste mi poradil někdo, kdo natáčíte pod vodou s nákupem kamerky. Moje představa je kamerka na cca 30m kabelu, který by jednak vedl signál ke zpracování, ale i napájel přisvícení. + externí zdroj a buď vlastní displej, nebo Wifi. GoPro a spol. toto neumožňuje.

Prozatím jsem si vybral toto:

Nemáte někdo něco podobného? Každé technické řešení má svoje „ale“ a nerad bych ho řešil až v lodi.

Díkes.

Miloš

Odpovědět

Jaká je cena? Radši to ani nechci vědět, ale jen tak pro zajímavost?? Jinak teda já osobně bych si to nekoupil, 30 metrů kabelu je strašně málo a hlavně mam rád to napětí pak u televize, protože vůbec nevíš co jsi natočil. Výhodu to má asi v tom, že o to nepřijdeš při vázce, ikdyž možný je všechno.:-D

Tak nějak uvažuju, že nechci natáčet jen ryby u dna, ale i ryby ve sloupci a k tomu chci okamžitý vstup a kabel mi pak přijde jako nejjednodušší a nejspolehlivější řešení.

Cena - nic závratného - 130$ USD i s dopravou - akorát pak ještě doplatek DPH. Samotná kamerka je s 30m kabelu je i za 50$, dělá se i 60m. Nakonec by se dal koupit i jen CMOS snímač s čočkou a 3x zoomem za pětník ... spájet se dá cokoliv ... kdybych to zakončil WiFinou, pak bych mohl nahrávat na mobil a odpadl by displej.

Jojo rozumim. Takže podle mě teda rozhodně kabel 60 metrů a když už se na to chceš dívat, tak rozhodně ten displej. Telefon je blbost, na tom nic neuvidíš. Jinak ta cena je fakt dost dobrá.

Právě, že třeba u toho kabelu by mohl být problém v tom, že při průměru 5mm, by celá sestava při 60m vyžadovala nějaké extrémní závaží, aby se udržela i v mírném proudu kolmo pod lodí, byla ovladatelná atd.

V jakých hloubkách a čím jsi natáčel ty?

Ta kamerka vypadá dobře, kde je možno jí koupit?

Díky.

Seženeš jí třeba na eBay, DX, Aliexpress atd. stačí zadat vyhledávací token "Underwater fishing camera" a vyběhne ti seznam. Prodává to kde kdo. Kufřík má 20x20x10cm.

Příklad Odkaz

Ahoj,

přes Ali Expres jsem párkrát objednával náké drobnosti, všechno China. Nikomu nedoporučuji. Platba předem a nevíš co dorazí, jestli vůbec. Zrovna reklamujem zboží za 1 200.-Kč které už tady mělo dávno být. Parádní komunikace číňanem:-(

[citace]milos napsal:

Právě, že třeba u toho kabelu by mohl být problém v tom, že při průměru 5mm, by celá sestava při 60m vyžadovala nějaké extrémní závaží, aby se udržela i v mírném proudu kolmo pod lodí, byla ovladatelná atd.

V jakých hloubkách a čím jsi natáčel ty?[/citace]

Natáčim AEE magicam S 70 - je to jako GOučko, ale do 100 metrů. Nejhlouběji sem zatim zkoušel asi 72 metrů a tam už byla celkem tma. Dávam tam 300 gramů gumu a ta má sama o sobě velkej odpor, takže to padá dost pomalu. Ono to i líp vypadá na záznamu, když to padá pomaleji. S tim kabelem by to určitě taky šlo, přece budeš natáčet při solidnim počasí a hlavně - musí svítit sluníčko, jinak tam nejsou žádný barvy.

Z činy beru kde co, tedy spíš, Ebay ale minimum problémů.

Já jsem bral xy věcí přes Aliexpres a vše bylo bez problémů. Jednou mi nedodali zboží a bez problémů vrátili peníze. Komunikace s Číňanem, jak je psáno výše vždy proběhla bez problémů a velice rychle. Za nedodané zboží jsem dostal slušnou kompenzaci při dalším nákupu. Takže ani tady bych se toho asi nebál.

[citace]milos napsal:

Seženeš jí třeba na eBay, DX, Aliexpress atd. stačí zadat vyhledávací token "Underwater fishing camera" a vyběhne ti seznam. Prodává to kde kdo. Kufřík má 20x20x10cm.

Příklad Odkaz[/citace]

DÍKY.

[citace]romulur napsal:

Ahoj,

přes Ali Expres jsem párkrát objednával náké drobnosti, všechno China. Nikomu nedoporučuji. Platba předem a nevíš co dorazí, jestli vůbec. Zrovna reklamujem zboží za 1 200.-Kč které už tady mělo dávno být. Parádní komunikace číňanem[/citace]

.......

S Aliexpresem jen ty nejlepší zkušenosti.

Jak s komunikací, tak s kvalitou zboží.

Mám objednanou tuto. Očekávám, že to bude pecka.

http://www.gofishcam.com/

Hodně podobné jako Podvodní kamera Water Wolf UV Camera 1.0

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.