Hasvik, NO
temperature icon -5°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon 1°C
mírné sněžení
Oslo, NO
temperature icon -5°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Malé, MV
temperature icon 28°C
polojasno

Kalamár

Minulý rok som nezvládol vytiahnuť do člna kalamára, ktorý mal odhadom 5 kg. Môj pilker vyvrátil tesne pri člne. Bol som prekvapený ale v kempe mi organizátor povedal, že v predchádzajúcom turnuse bol ulovený kalamár cez 6 kg.Bolo to v Snillfjorde. Začal som sa zaujímať o to, či kalamár v Nórsku je náhodný úlovok alebo či sa dá loviť cielene, na akú návnadu, aká je technika a hĺbka kde ho hľadať. Na internete som nenašiel odpovede na moje otázky.Obraciam sa teda na skúsených Norkov o odpoveď a otvorenie diskusie na téma Kalamár v Nórsku.

Odpovědět

[citace]monty1 napsal:

Má ještě někdo nějaké zkušenosti s kalamárem......?????? .......................................................................Tak už jsem taky chytil kalamára.Pro mně zase nová zkušenost a parádní rozptýlení na lodi,když nám poslal dávku vody do obličeje.

[/citace]:-P

Pozdravujem vás

chcem sa opýtat, či niekto z vás cielene skúšal chytať  kalamáre v Nórsku

a ak áno, poraďte ako na ne

dakujem

Kalamáry jsme hodně nachytali v Urke. Mají rádi hluboké fjordy, na otevřeném moři jsem je nikdy nepotkal. Brali normálně na vláčecí pilkr 150g. Na hloubce 90m někde uprostřed vodního sloupce. Trefili jsme na ně 2 roky a potom už jsme je nikdy neviděli. Nevím, kdy je nejlepší sezóna, ale byli velcí až 85cm a pěkně bojovali.

Dakujem  za odpoveď, budúci týždeň ideme do Gartenu . Vyskúšam nástrahy na kalamáre a ak by som bol úspešný podelím sa s vami o skúsenosť .

nemáte niekto ešte nejakú užitočnú radu?

Jaké nástrahy máš připravené na kalamáry?

www.squid-hunter.com/Prodej-nastrah-na-hlavonozce.html
Koukni na tyhle. V Chorvatsku jsme na to dost úspěšně chytali.

Teď se povedl kolegům ulovit kalamár na 60g pilker

Pořádný úlovek kalamára

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Ahoj, sháníme 6-tého do naší...
Dnes je neskutečný den, za hodinku...
V Kvanvaeru na Hitře sekají teď...
<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/mpF1SY-QVm8?si=bZ0Sm2P3hgTU58p_" title="YouTube video...
Když už jsme u této výroby...
Chtěl bych poděkovat Tomovi Nakládalovi za...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....