Hasvik, NO
temperature icon 6°C
prudký déšť
Trondheim, NO
temperature icon 6°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon 5°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 8°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 32°C
skoro jasno

Kalamár

Minulý rok som nezvládol vytiahnuť do člna kalamára, ktorý mal odhadom 5 kg. Môj pilker vyvrátil tesne pri člne. Bol som prekvapený ale v kempe mi organizátor povedal, že v predchádzajúcom turnuse bol ulovený kalamár cez 6 kg.Bolo to v Snillfjorde. Začal som sa zaujímať o to, či kalamár v Nórsku je náhodný úlovok alebo či sa dá loviť cielene, na akú návnadu, aká je technika a hĺbka kde ho hľadať. Na internete som nenašiel odpovede na moje otázky.Obraciam sa teda na skúsených Norkov o odpoveď a otvorenie diskusie na téma Kalamár v Nórsku.

Odpovědět

Loni jich bylo opravdu mraky. Byl vyloučenej lov na maso na mníky, protože okamžitě to měla v sobě oliheň. Ale zase příjemná změna, jako jídlo vynikající. Zpracovává se jen vykucháním a vyndáním dlouhé kosti. Ještě se může odstranit kůže, ale to je zbytečná práce. Úprava na grilu, v těstíčku, saláty, dršťková.

To poltergeist:

Tak to je úlovek......., to se ti povedlo......, fakt super.

Kde jste to narafali?

:-P

V Urke stejně jako Petrs, od 250 m a níž, opravdu masakr. Ale na talíři je to vynikající.:-)

To poltergeist:

V Urke jsme chytili několik chobotnic taky hodne hluboko, ale kalamáry nee......... Urke má své kouzlo a mnohdy překvapí. Salát z chobotnice taky není k zahození........lahůdka.....

Tiež sa mi takého podarilo chytiť na pilker za krásneho slnečného dňa za bezvetria na pilker a pozeral so ako blázon. Konzumovať sa dá takmer celý okrem tej sépiovej kostí,vnútorností,očí a pazúra. Spravíte si z piva a solamilu + nejaké korenie takú lepkavú hmotu do ktorej ponamáčate nakrájané kúsku kalamára a hodíte to na chvíločku podotýkam chvíločku to znamená hneď ako trošku chytí farbu tá kôrka,vyberiete a super žrádlo, ak to tam necháte príliš dlho bude to velmi gumové ale cestou omylu a správnosti na to prídete.

Ještě se zeptám "jak nejlépe usmrtit kalamára?" ......

Přiznám se, s chobotnicemi se to podařilo - ale fuška. Nakonec kladívková násada to pořešila s obtížemi.

Honit kalamára po podlaze lodi......... to si nedokážu představit....

taky jsme to řešili, nakonec to bylo vyřešeno po velrybářsku, nechat v bedně na vzduchu, nic jiného mě nenapadá

Páni, všetkým ktorý ste reagovali na tému kalamár ďakujem a verím, že to nie sú posledné príspevky a bude ich viacej. Som presvedčený, že príspevky pomôžu rozšíriť zameranie rybolovu v Nórsku, ktorý sa stane ešte vzrušujúcejším ako je. Už sa neviem dočkať, prvý turnus 27.6., druhý 8.8.2011

To poltergeist:

Myslímsi, že na to bude nějaký fígl........

To Dreisig:

Jo, príma téma. Jeden nikdy neví co z vody vytáhne tak se aspoň doví "jak na to".......

Má ještě někdo nějaké zkušenosti s kalamárem......??????

:-|

Přečetl jsem si celé téma. Příspěvky jsou zajímavé. Ti vyfocení kalamáři vypadají jako ti z Mexického zálivu.

Nachytal někdo z vás letos v Norsku olihně?

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.