Hasvik, NO
temperature icon 8°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 11°C
oblačno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Jostolen 2021

Konecne!  Prvni jizda prvnich zahranicnich rybaru byla prekvapenim pro vsechny. Prvni den a limit naplnen!! :-))

Poslali fotku a film. Film sem asi nejde, tak jen ta fotka z filetarny. Snad budou dalsi a hezci nasledovat. Doufam, ze nam sezona probehne v pohode a bez problemu.

Bohuzel take mame storno, takze kdyby nekdo chtel jeste v cervenci jet, ozvete se mi na mail janaseitz@centrum.cz  Volno by bylo 15. -25. 7. 21, chata 3 pro max 6 osob!!!!

Odpovědět

Dobrý den,

Někde jste uvedla, že plout trajektem z Dánska do Norska je na karanténu. Jak je to s průjezdem Dánska ( transit)?

Moc děkuji za odpověď, jedeme 19.8. - 30.8. na Bakkan k Benovi.

Staňa 😀

info

www.mzv.cz/copenhagen/cz/novinky/omezeni_cestovani_v_souvislosti_s_covid_1.html

 

Konecne mam taky nejake obrazky. Tyhle jsou z minuleho tydne.

Chyta se vice ve fjordu a hlavne okolo trianglu. Mame tu take hodne rodin s detmi, tak je to prima, ze jsou ryby blizko a deti si uzivaji zabavy.

Par obrazku od party, co odjizdela v nedeli.

Chyta se stale vice u pobrezi, ale zacali nam ztrpcovat zivot zraloci. Chyta se stale relativne hodne halibutu a hodne se jich (ke smule rybaru) zase ztraci.

Pocasi je fantasticke, co si vice prat...

 

Opet par fotecek.

Pocasi stale preje, dnes bylo pod mrakem, ale takrka bezvetri a teplo. Bylo zajimave, ze nektere posadky nachytaly silene mnozstvi a u jinych to byla skoro katastrofa. Ale navecer nachytali i tihle nestastnici. Krome zraloku v mori nas stvou muchnicky na sousi. Jak je bezvetri, tak zerou a zerou a zerou ...

Na zitra jsem pro jistotu dala vsem absolutni zakaz vychazeni - to vite, patek trinacteho... ;-) :-) Ale ma byt zase krasne, tak se obavam, ze se vsichni opet proplizi na vodu :-) :-)

paráda

....až na ty prsty v těch očích.

Úcta k úlovku žádná... takového rádoby rybáře... nechci být sprostý

Ahoj všem. Náš tým Žufánek ve složení Mirek, Vašek, PetrV, PetrB, Jožo a Zdeněk, dorazil včera dopoledne na 10 dní do Jostolenu na ostrov Korsholmen. Cesta byla bezproblémová, jediná kontrola byla na švédsko/norských hranicích (přechod Morokulien/Lina), kde nám kontrolovali pasy a covidpasy. Museli jsme sice vystoupit z vozidla, to ale pouze z důvodu aby měli kontrolu nad každou osobou samostatně.

Po příjezdu do Jostolenu, převzetí lodí a přesunutí na ostrov Korshomen nám zůstal krátký čas na rychlé otestování lokalita. Jako obvykle nás lokalita nezklamala. Jedna loď si vyjela na polaky, druhá na mníky. Poláků bylo během krátké chvilky 15 a první mník byl chycen při prvním driftu (154 cm) druhý při druhém driftu 158 cm. Jedinou nepříjemností na kráse prvního dne byly velké vlny, které lov velmi znepříjemňovaly a proto jsme ho brzy ukončili.

Ahoj, včera jsme měli první celý chytací den. Jedna naše loď vyjela hned zrána ne polaky a celý den bojovala se žraloky. Kam přijeli, tam jich bylo plno. Na druhé lodi se povedlo chytit mníka 167 cm.

Včera se nám během dne trochu rozfoukalo a chytání se velmi stížilo. Ale pár pěkných kousků se povedlo.

Kluci parádní úlovky. Chci se zeptat, jestli ten velký mník má dobré maso? Není to už hnusný na jídlo?

Zdravím Lupena a připojuji se k jeho dotazu.. již mnohokrát mě napadlo jestli maso mníků velikostí neztrácí na kvalitě..mam zkušenost jen s menšími +- metr.. tam je chuť kvalita masa výborná!!! Předpokládám, že u velkých to bude stejné, protože je nejde pustit zpět, tak předpokládám, ze maso najde využití… Mohl by nás nějaký “mníkobijec” poučit😉děkuji…

Ne že bych se považoval za nějakého velkého mníkobijce, ale lov na hloubkách mě docela baví ne jenom kvůli mníkům ale i okouníkům. Z mé zkušenosti nej mníka mám 170cm něco kolem 30kg, tak svalová vlákna už jsou trochu tužší. Ale jelikož se už stejně nikdy nezanoří tak s tím nejde nic dělat. Je to samý jako u kelišú ty kolem metru už mají svalová vlákna taková že když je tepelně upravíš tak už je to téměř nepoživatelné. Keleři ideálně na jídlo do 70cm pak zpět do vody. U nich není problém ty rozdejchají skoro vše. Podobné u halibutů na klasickou úpravu ideál do metru. Kusy nad 130cm je lepší pouštět anebo vzít na vyuzení. Okouník ideální v jakékoliv velikosti a to samé u obecných, které mají svalová vlákna jinak složena. Ale jinak má mník vynikající maso a když dáš jako já během hodiny 2 kisy nad 150cm tak taky dokážou způsobit svalovou horečku. Tak hodně úspěchů. Já konečně snad 8.9. vyrazím po nekonečných dvou letech. Tom

Díky za poučné info!!👍z menších mníků nám moc chutnalo fisch and chips..neboli smažený! Obecná a polak takto taky vyborní.. okouník samozřejmě top. Velký mník je každopádně fascinujici zážitek..asi i pro ty bolavý ruce..😉 škoda jen že nejde pustit. Ale pořad si říkám že když jich někteří rybáři nachytají tolik a specializuji se na ně, tak o ně taky stojí jako o jídlo..🤷‍♂️Příkladem je Honza Dufek a “jeho” rybáři…tam bývají na fotkách 2-3 i 5 mníků.. z nich musí být přeci masa???🤔tak třeba se přidá někdo další do diskuze. Každopádně dík a ať se daří..

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Červnová soutěž o Daiwa Sealine v hodnotě 3 950 Kč!

VYHRAJ multiplikátor Daiwa Sealine 30 LWLA! – zapoj se do soutěže ještě dnes!