Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Jøstølen 2018
- Toto téma obsahuje celkem 141 odpovědí. Do diskuze (24 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 6 roky a 1 měsícem.
-
AutorPříspěvky
-
#299357 2.8.2018 v 15:11
Ahoj všem
V neděli jsme se vrátili z Jøstølenu. Protože jsem jel ještě vrátit auto do Brna, tak jsem se dostal domů krátce před půlnocí a neměl jsem náladu ani chuť poreferovat o naší výpravě. A znáte to – v pondělí do práce a tam čeká fronta úkolů, která mi neumožnila včas napsat příspěvek. Tak když už jsem se dostal z nejhoršího, tak je to tady.
Náš tým Žufánek tentokrát vyrazil ve složení Mirek, Vašek, Petr, Zdeněk a Jozef na známá místa do Jøstølenu. Počasí nám přálo až příliš, takže větší část pobytu připomínala pobyt ve Španělsku. To se hned z kraje projevilo na našem zabarvení do ruda a následném svlékání hadí kůže. Na to jsme připraveni nebyli a nebýt Janky, tak by mě osobně asi doma ani nepoznali. Janka nás zachránila krémem po opalování.
Ale vraťme se k rybaření. Naším hlavním cílem bylo ověřit, že se v oblasti stále chytají velcí mníci a také zkusit nachytat pěkné polaky. Díky počasí jsme mohli vyjet na moře téměř kdykoli a kamkoli. Jen jeden den jsme nevyjeli, to nebyla ideální předpověď a taky jsme si chtěli odpočinout. Přesvědčili jsme se, že mníci nad 130 cm jsou stále poměrně běžnou záležitostí a byli i 2 mníci přes 160 cm. Kolem podmořských skal jsme si zachytali krásné polaky od 90 do 100 cm. A samozřejmě jsme nachytali jiné druhy ryb, jako jsou obecňačky, keleři, jednoskvrnky a okouníci.
Naposledy jsme byli v Jøstølenu asi před 4 lety. Od té doby byly u lodí vyměněny dvoutaktní motory za čtyřtaktní a lodím to velmi prospělo. Zpočátku jsme jezdili na lodích na plný plyn a spotřeba byla velmi vysoká. Ale asi od půlky naší výpravy jsme jezdili asi na 4500 otáček. Lodě jeli nepatrně pomaleji a spotřeba výrazně poklesla.
Poslední den jsme si dopřáli adrenalinový výlet s Egilem na jeho rychlém člunu mezi ostrovy. Užasný zážitek, všem doporučuji.
Závěrem bychom chtěli poděkovat Jance, Láďovi a Egilovi. Jance za zajištění ubytování, lodí a celkovou pomoc, podporu a skvělou společnost během našeho pobytu. Láďovi za rady jak na úhoře a Egilovi za skvělý zážitek.
#299382 3.8.2018 v 9:00Parádní úlovky chlapáci! To musel být rybolov snů. Na jaké hloubce jste lovili ty mníky?
#299532 7.8.2018 v 18:49Ahoj Glume, většina mníků byla z hloubky asi 90 m. Ten největší byl asi ze 150 m.
#301957 4.10.2018 v 19:16#301978 5.10.2018 v 15:34Na Jostolen v Betten rorbuer to stale jede – camp je jeste plny a do konce rijna prijedou jeste dalsi hoste, pak se to pomalu zacne uklidnovat. Koukam, ze tu nikdo nic nedaval, tak par aktualnich fotek z poslednich 3 dnu.
Nevím, odkud se to tam přihnalo, ale asi tam teď budou mít jiné starosti, než rybolov………. 😥 Podle webky tam jsou lodě dost rozhoupané a nevím, jestli se jim podaří zapálit gril v domečku, aby si mohli aspoň trochu orazit………. 😕 – No jo, 21 je celkem dost……… 😯
#301979 5.10.2018 v 16:13Mas pravdu, dnes funi zase jak blazen, ale neboj, vcerejsi mnici jsou zaliti, hlava pry neboli … a zase bude lip! 🙂
#302148 11.10.2018 v 21:54 -
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › Jøstølen 2018