Hasvik, NO
temperature icon 10°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 18°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 17°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Jostolen 2016 (old)

Po právě absolvovaném a velmi úspěšném pražském srazu příznivců norského rybolovu zakládám nové vlákno pro příznivce kempu Doškyho a Jiřana - JOSTLEN 2016. Opět nebude od věci, abychom měli přehled o tom, kdo se tam kdy může s kým potkat a aby se v této lokalitě zkušení harcovníci podělili s nováčky o své zkušenosti. Takže pojďme do toho, doufám že to bude fungovat jako v letošním roce :-) :-)

Kdo a kdy se na JOSTLEN chystá zadávejte buď formou příspěvku přímo do tohoto vlákna, nebo mi pošlete SZ a já budu seznam průběžně aktualizovat ...

Turnus 5 (10.6.2016 - 19.6.2016)- Mira Staněk a spol.

Turnus 10 (10.9.2016 – 19.9.2016) - Pafka a spol.

Odpovědět

Ahoj, letos tam jedeme poprvé ve třech, turnus 8. Takže kdo tam byl v této době, přelom červen červenec, můžete napsat nějaké info co v té době a kde a na co bralo?

[citace]JIMMI napsal:

- Ach jo, zkus si Míro porovnat svůj výřad červenáčků s tímhle -

Předem varuji slabší povahy, před shlídnutím tohoto těžkotonážního komerčního rybolovu......[/citace]

Tak to je smutný pohled. To vypadá, že na jeden zátah zaberou víc, než všichni rekreační rybáři za rok. Pokud podobně loví každý den x lodí, tak těm Hurvínkům moc šancí nedávám :-S

Je to síla, jen co jim spadne zpátky nenachytáme za týden. Ale jinak by se asi nedaly koupit ryby v Makru za rozumné peníze, prostě bagrují co se dá.

Jen pak člověk nechápe limit na náš rybolov.

To je fakt síla , jezdím do Norska již nějakých 10 let a za celou dobu jsem chytnul 1 ks okouníka , ale je to způsobeno asi stylem lovu , nejdu moc na maso a do velkých hloubek, ale to bych nikdy neřekl, že může někdo ulovit okouníka tolik kusů na jeden zátah je vůbec možné .

Loni jsem byl na Nordkapu a psali , že rybářská loď na jeden zátah sítě vyzvedla 600 t ryb, smula byla jen ta , že to bylo na místě kde jsme chodili jako do ledničky. Když nikde nebralo tak tam vždy :-(

A tohle bude asi jen malinka kapka, ikdyz jsou nejake kvoty, tech ryb musi byt nachytano desny mnozstvi. To ale nikdo z nas neovlivni.

Kvoty pro sportovni rybare byly stanoveny proto, ze ne kazdy se chova sportovne.

Doporucena kvota 25 kg byla neustale prekracovana chamtivci, kteri nalovili mnoho set kil a pak si jejich prodejem financovali dovolenou. Nejen ze je to bezohledne, ale je to brano i jako danovy unik. Ryby chycene sportovnimi rybari se nikde nesmi dale prodavat, tak proc by se to melo prave v Norsku tolerovat.

Kvota 15 kg na osobu odpovida prumerne rocni spotrebe. Jedna trofejni ryba k tomu by mela uspokojit sportovce ;-)

Kvoty jsou i pro ybare z povolani a jsou prisne kontrolovany. Meni se podle potreby a vysledky regulace rybolovu jsou znat. To urcite mnozi z vas potvrdi taky.

Ale o tom se tu uz diskutovalo a je na to cele tema.

Hodne zajimavych veci se doctete na strankach

http://www.fiskeridir.no/

[citace]MartinZ napsal:

Je to síla, jen co jim spadne zpátky nenachytáme za týden. Ale jinak by se asi nedaly koupit ryby v Makru za rozumné peníze, prostě bagrují co se dá.

Jen pak člověk nechápe limit na náš rybolov.[/citace]

Naopak je to naprosto logicke.

1. Penize z komercniho rybolovu jdou do kapes Norum popr. norskym firmam.

2. Pokud by sportovni rybolov nebyl omezen, tak by z toho byla cista masarina, ktera by co se tyka turistiky neprisla Norum ani korunu navic, naopak by prichazeli o penize at uz potencialnim ubytkem mnozstvi ryb v mori (spekulativni) ci snizenim poptavky po produktech diky prodeji masaru (taktez spekulativni).

Jinak pravidlo o prodeji ryb ulovenych rekreacnimi/sportovnimi rybari plati i ve Svedsku. Prodej takto ulovenych ryb je vyslovne zakazan a ten, kdo chce ryby prodavat musi mit licenci.

Tak já nemyslel třeba Norsko ale mezinárodní vody a mega čínské a ruské lodě ktere berou všechno, a ono víc statu má tyto obří lodě. Ale dost bylo. Máme tu novou sezónu 😀😀😀

Tak já nemyslel třeba Norsko ale mezinárodní vody a mega čínské a ruské lodě ktere berou všechno, a ono víc statu má tyto obří lodě. Ale dost bylo. Máme tu novou sezónu 😀😀😀

Pomalu mi už docházejí fotky. Když sem nich půlku omylem smazal

Edøya vcera

To je zima

Edøya v září :-)

• Téma ‚Jostolen 2016 (old)’ nepřijímá nové odpovědi.