Hasvik, NO
temperature icon 9°C
polojasno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 15°C
slabý déšť
Bergen, NO
temperature icon 12°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Jostolen 2015

Zdravím přátele norského rybolovu, pro rok 2015 pak obzvláště přátele kempu Doškyho a Jiřana, kam se i já chystám :-). Asi by nebylo od věci,abychom měli přehled o tom, kdo se tam kdy může s kým potkat a aby se v této lokalitě zkušení harcovníci podělili s námi nováčky o své zkušenosti. Takže vzhůru do toho, doufám že to zafunguje jako podobná vlákna Soroya, Bakkan Wahl apod. :-)

Takže se ujímám počátečního výkopu :

2.5. - 24.5.2015 (1. a 2. turnus) - ChoCho a spol.

12.5. - 24.5.2015 (2. turnus)- Pafka + 2 + NAKI, DORŠÁK + PANDION

12.5. - 24.5.2014 (2. turnus)- Solny, Klinis, Mira.sta a spol.

(+DOŠKY a JIŘAN jako samostatná jednotka)

21.5. - 2.6.2015 (asi 3. turnus) - MIMA + 5

21.5.- 2.6.2015 (3.turnus) - ORCA team

5. turnus (nevím od - do kdy) - MEDÁK a spol.

Kdo a kdy se přidá? Zadávejte buď přímo do vlákna a nebo SZ, budu průběžně aktualizovat :-) :-)null

Odpovědět

Při devítidenním pobytu se najde čas i na tuto činnost, mám to vyzkoušené z minulých let. Navíc zbarvení a bojovnost lososovitých ryb v Norsku je jiná než u nás, kde jsou převážně vysazované.

[citace]cewin napsal:

Ještě mám jeden dotaz, jelikož jedu na ostolen poprvé. Jsou někde poblíž písčiny na eventuelní chytání platýzů při takovým počasí jaké letos panuje. To kvůli přibalení event. věcí na položenou. Předem dík za odpověd.[/citace]

Nechytali jsme je, ale z videa točeného na dně u staré pošty (Ládík pak jistě vysvětlí kde) víme, že jich tam je dost.

Míro, vypadá to božsky!

[citace]DOSKY napsal:

No to ti slíbit nemohu, ale zkusit to můžeš. Já však doufám, že se snad to počasí vyvzteká a budete jezdit na moře a na pstruhy pojedete někdy jindy. [/citace]

....ještě dneska nemůžu jist po včerejšim výjezdu na plotny. Takhle jsem se ještě snad nikdy nepozvracel a to ani po alkoholu,ktery nemusim. Jsem prostě měkej. Pro mě 6m/s neakceptovatelny i s Postafenem.

[citace]146-Terka napsal:

Míro, vypadá to božsky![/citace]

Povedla se. Jeste byla tatrka a cerstvy chleba dopoledne peceny. Polak, dorsak a keler. Čerstvá ryba v Norsku je nejlepší.

Platýzi se dají chytat z hráze u přístavu směrem na moře.Nejsou velké,ale pro zábavu to stačí.

Včera ráno nás na vodu vyjel takový menší konvoj. Jeli jsme kolem kabelu, mezi ostrůvky. Po výjezdu na otevřenku jsme to hned začali prochytávat, ale i když jsme toho projezdili dost, ryby s námi vůbec nechtěly spolupracovat....:-x

obrázek napodruhé....:-?

Chtěli jsme vyjet dál, ale vlny nás nekompromisně otočily zpět. Tak jsme prochytávali vyvřeliny a ostrůvky v deltě. Přes válečné porady s mořskými vlky jsme vydolovali ryby akorát tak na večeři, záběry byly víc než sporadické. Drift byl hodně silný, než dopadla nástraha ke dnu na deseti metrech, byli jsme o třicet metrů dál.....:-? Takže se to hodně zachytávalo za dno. Míra to komentoval tak, že se cítí jak v autobusu.....:-)

Okolo poledne při návratu nás chytil zase deštík a takové poryvy větru, že byl velký problém zajet do doku. Zhodnocení výjezdu nechávám na přiložené fotografii kapitána...Krátké a výstižné...:-D :-D :-D

Přes déšť a ledový vítr se dnes pár eskymáků rozhodlo zkusit namočit silony z pobřeží...8-)

Tohle se na nás žene dnes odpoledne.....:-x

Meteo team D1

Dneska to maj full servis, po chytani ze brehu byla horka polivka a pak bude rajská.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.