Hasvik, NO
temperature icon 9°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 23°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 21°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno

Jostolen 2015

Zdravím přátele norského rybolovu, pro rok 2015 pak obzvláště přátele kempu Doškyho a Jiřana, kam se i já chystám :-). Asi by nebylo od věci,abychom měli přehled o tom, kdo se tam kdy může s kým potkat a aby se v této lokalitě zkušení harcovníci podělili s námi nováčky o své zkušenosti. Takže vzhůru do toho, doufám že to zafunguje jako podobná vlákna Soroya, Bakkan Wahl apod. :-)

Takže se ujímám počátečního výkopu :

2.5. - 24.5.2015 (1. a 2. turnus) - ChoCho a spol.

12.5. - 24.5.2015 (2. turnus)- Pafka + 2 + NAKI, DORŠÁK + PANDION

12.5. - 24.5.2014 (2. turnus)- Solny, Klinis, Mira.sta a spol.

(+DOŠKY a JIŘAN jako samostatná jednotka)

21.5. - 2.6.2015 (asi 3. turnus) - MIMA + 5

21.5.- 2.6.2015 (3.turnus) - ORCA team

5. turnus (nevím od - do kdy) - MEDÁK a spol.

Kdo a kdy se přidá? Zadávejte buď přímo do vlákna a nebo SZ, budu průběžně aktualizovat :-) :-)null

Odpovědět

Solny, takhle to vzdát bez boje. To se nedělá. Tohle je hozena rukavice:-E

Tak i zbytek South Moravia Fishing Teamu je doma. Chci touto cestou ještě jednou poděkovat Doršákovi a Pandionovi za super týden na rybách v Norsku. Super partu s námi ladili Pafka s bandou, Solny s bandou,Mira,Kliknis,Terka,Karel,Láďa a Došky.

Byla to PĚKNAAAA SILA

A všem zítra šťastnou a pohodovou cestu zpět.

[citace]PEN napsal:

Solny, takhle to vzdát bez boje. To se nedělá. Tohle je hozena rukavice[/citace]

Péťo, víš, že raději lovím prasátka:-P, ale na Soroya určitě ostudu neuděláme....

Ty okouníci jsou nádhera. Říká se, že jejich maso patří mezi nejvalitnější - myslím chutné - je to snad mořský candát. Zatím, jak to v současné době sleduji se nejvíce loví jen u Doškyho. To škrábání je však za trest.

[citace]kim napsal:

Ty okouníci jsou nádhera. Říká se, že jejich maso patří mezi nejvalitnější - myslím chutné - je to snad mořský candát. Zatím, jak to v současné době sleduji se nejvíce loví jen u Doškyho. To škrábání je však za trest. [/citace]

Kime, děkuji za poklonu, ale myslím si, že to je trochu jinak. My jsme se je snažili najít a jak je vidno se to podařilo. Nicméně ne pro každého je to cílová ryba. Není to bojovník, chytá se na relativně velkých hloubkách a sportovně to není bůhvíjaký zážitek. Souhlasím však s tebou, že masem se mu v Norsku jen tak něco nevyrovná. I mezi Nory je jejich maso velmi ceněné. Je to krásný pohled, když se ti po nějakém čase zdolávání (150, 180, 200, 250 metrů) vyvalí na hladinu jejich krásně zbarvená těla. I ve filetárně působí velmi zajímavě mezi záplavou tresek. Co dodat, mám je prostě rád. :-P:-P

Děkujeme účastníkům druhého turnusu za návštěvu našeho kempu a přejeme jim šťastnou a pohodovou cestu domů. 8-)8-)

Všem přeji pohodovou cestu domů. A ty, Terko, netahej ten beton zpátky. :) A děkuji Doškymu, Jiřanovi a Egilovi za velkou pomoc Terce s bakalářkou.

[citace]dedo145 napsal:

Tak vidis ze se moje prani k narozeninam splnilo.Moc ti to tam slusi.

Dalsi ryba bude urcite sumec nad 2 metry[/citace]

Děkuju :) to je jasné, jak jsi říkal: "ráno si utrhneme dva pomeranče, vymačkáme, nalijeme deci vodky a budeme se mít krásně :).. Ebro bude legendární!

[citace]Solny napsal:

PEN napsal:

Solny, takhle to vzdát bez boje. To se nedělá. Tohle je hozena rukavice

Péťo, víš, že raději lovím prasátka, ale na Soroya určitě ostudu neuděláme....[/citace]

Ale to prasátko co máš v náručí je taky moc pěkný. Ty totiž chytíš rybu i když nahodíš do žumpy :-D

[citace]kim napsal:

Ty okouníci jsou nádhera. Říká se, že jejich maso patří mezi nejvalitnější - myslím chutné - je to snad mořský candát. Zatím, jak to v současné době sleduji se nejvíce loví jen u Doškyho. To škrábání je však za trest. [/citace]

Jak je připravujete?

to PEN

Já je dělám buď přírodně, jenom na másle a pokud možno co nejméně koření, aby vynikla chuť masa nebo je obaluji jako řízek. Obojí je skvělé. Má-li někdo jiné zkušenosti s úpravou Okouníků, rád si přečtu jeho recept. :-):-)

Já když se sem tam nějaký podaří to dělám take přírodně. Bohužel to tahat z takové hloubky - vždy to bylo nejméně 120 m je "radost". V Herje se dali také ulovit.

Vezmu tužku a papír a budu to muset namalovat. Je to těžké přesně vysvětlit. Nám ty oranžové potvory nikdy moc nechutnaly, dokud nám Hugo Lohre nepředvedl jak je dělají na Senje. Jdu hledat papír :-P

Dnes jsme přivítali v Jostolen 3. turnus v čele s Jiřanem. Tak doufám, že se dočkáme hezkých úlovků a kvalitních reportů. :-D:-D

  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.