kim napsal:
Ty okouníci jsou nádhera. Říká se, že jejich maso patří mezi nejvalitnější – myslím chutné – je to snad mořský candát. Zatím, jak to v současné době sleduji se nejvíce loví jen u Doškyho. To škrábání je však za trest.
Kime, děkuji za poklonu, ale myslím si, že to je trochu jinak. My jsme se je snažili najít a jak je vidno se to podařilo. Nicméně ne pro každého je to cílová ryba. Není to bojovník, chytá se na relativně velkých hloubkách a sportovně to není bůhvíjaký zážitek. Souhlasím však s tebou, že masem se mu v Norsku jen tak něco nevyrovná. I mezi Nory je jejich maso velmi ceněné. Je to krásný pohled, když se ti po nějakém čase zdolávání (150, 180, 200, 250 metrů) vyvalí na hladinu jejich krásně zbarvená těla. I ve filetárně působí velmi zajímavě mezi záplavou tresek. Co dodat, mám je prostě rád. :-P:-P