Nápověda Doporučujeme:
  • Toto téma obsahuje celkem 2,268 odpovědí. Do diskuze (102 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel janka a poslední změna proběhla před 9 roky.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,756. až 1,770. (celkem z 2,269)
  • Autor
    Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

K lodím láska na první pohled …

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Přvotní uvítání v kempu a bojové rozdílení …

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Po převzetí chalup a lodí se pak postupně vyráželo na zkušenou na vodu. „Štamgasti“ na tom byli samozřejmě lépe, protože věděli, kde jsou ta správná loviště, ale myslím, že se nikdo nevrátil s prázdnou. Vzhledem k mé pojistce lodi jsem byl ustanoven jako kapitán, TOM se stal kormidelníkem a Ruda, jakožto nováček, byl háčkem a musel odvazovat a přivazovat loď (důvod byl ale prozaičtější, mě se k oku pod přídí lodi těžko ohýbá). U moravsko-frýdlantské větve byly zřejmě všechny funkce kumulovány u Doršáka, alespoň nám to tak připadalo. Ale abych Nakimu a Pandionovi nekřivdil, občas jsem je také viděl loď přivazovat ☺ ☺. První výjezd na vodu byl po roce abstinence jako vždy úžasný a zanechal v nás hluboký dojem ☺ ☺

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Při tomto seznamovacím výjezdu, prakticky jen ve fjordu po triangl, jsme nachytali na lehkou přívlač pár pěkných ryb, nádherní byli zejména hnědočervení dorši, živící se kraby. Jak káže zvyk, první ryba každého z nás šla zpět do vody s rčením „pozdravuj a přijďte pobejt s celou rodinou“, abychom si nerozhněvali Poseidona (nikoli Pandiona) ☺. Díky daru Poseidonovi se povedlo i několik dalších kousků, takže jsme se domů vraceli s dobrým pocitem a po dlouhé cestě autobusem jsme se těšili na postel.

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Dojem z prvního dne trochu kazily drobné problémy s echolotem, který ukazoval hloubku jen při stání na místě nebo při velmi mírném driftu. Došky se mě sice nejdříve snažil přesvědčit, že si vymýšlím a že je vše v pořádku, ale já jsem se nedal a tak vše bylo urgentně Laďou opraveno (špatný sklon sondy). Po vyfiletování a uložení nachytaných ryb do mrazáku pak nastal čas pro zasloužený odpočinek, ale také na společenské akce a na doutníček a kochání se panoramaty ☺.

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Aby toho nebylo málo, druhý den nám přestala fungovat námořní mapa v Garminu a tak jsme měli k dispozici jen navigační mapu bez profilu dna (rybářská mapa nešla bohužel vůbec načíst, nepomáhalo ani opakované resetování GARMINA). Bylo to bohužel při našem prvním výjezdu na plotny a tak se nám tam jakožto nováčkům bez znalosti míst se „slepou“ mapou nezadařilo tak, jak jsme očekávali a hlavně, jak se zadařilo ostatním, místně ostříleným parťákům. Přesto jsme ale pár pěkných doršů, kelerů a polaků rovněž přivezli, takže zklamání nebylo zas tak veliké.

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1,756. až 1,770. (celkem z 2,269)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...