Hasvik, NO
temperature icon -2°C
sněžení
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -2°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 1°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Jostolen 2015

Zdravím přátele norského rybolovu, pro rok 2015 pak obzvláště přátele kempu Doškyho a Jiřana, kam se i já chystám :-). Asi by nebylo od věci,abychom měli přehled o tom, kdo se tam kdy může s kým potkat a aby se v této lokalitě zkušení harcovníci podělili s námi nováčky o své zkušenosti. Takže vzhůru do toho, doufám že to zafunguje jako podobná vlákna Soroya, Bakkan Wahl apod. :-)

Takže se ujímám počátečního výkopu :

2.5. - 24.5.2015 (1. a 2. turnus) - ChoCho a spol.

12.5. - 24.5.2015 (2. turnus)- Pafka + 2 + NAKI, DORŠÁK + PANDION

12.5. - 24.5.2014 (2. turnus)- Solny, Klinis, Mira.sta a spol.

(+DOŠKY a JIŘAN jako samostatná jednotka)

21.5. - 2.6.2015 (asi 3. turnus) - MIMA + 5

21.5.- 2.6.2015 (3.turnus) - ORCA team

5. turnus (nevím od - do kdy) - MEDÁK a spol.

Kdo a kdy se přidá? Zadávejte buď přímo do vlákna a nebo SZ, budu průběžně aktualizovat :-) :-)null

Odpovědět

K lodím láska na první pohled ...

Přvotní uvítání v kempu a bojové rozdílení ...

Po převzetí chalup a lodí se pak postupně vyráželo na zkušenou na vodu. „Štamgasti“ na tom byli samozřejmě lépe, protože věděli, kde jsou ta správná loviště, ale myslím, že se nikdo nevrátil s prázdnou. Vzhledem k mé pojistce lodi jsem byl ustanoven jako kapitán, TOM se stal kormidelníkem a Ruda, jakožto nováček, byl háčkem a musel odvazovat a přivazovat loď (důvod byl ale prozaičtější, mě se k oku pod přídí lodi těžko ohýbá). U moravsko-frýdlantské větve byly zřejmě všechny funkce kumulovány u Doršáka, alespoň nám to tak připadalo. Ale abych Nakimu a Pandionovi nekřivdil, občas jsem je také viděl loď přivazovat ☺ ☺. První výjezd na vodu byl po roce abstinence jako vždy úžasný a zanechal v nás hluboký dojem ☺ ☺

Při tomto seznamovacím výjezdu, prakticky jen ve fjordu po triangl, jsme nachytali na lehkou přívlač pár pěkných ryb, nádherní byli zejména hnědočervení dorši, živící se kraby. Jak káže zvyk, první ryba každého z nás šla zpět do vody s rčením „pozdravuj a přijďte pobejt s celou rodinou“, abychom si nerozhněvali Poseidona (nikoli Pandiona) ☺. Díky daru Poseidonovi se povedlo i několik dalších kousků, takže jsme se domů vraceli s dobrým pocitem a po dlouhé cestě autobusem jsme se těšili na postel.

Dojem z prvního dne trochu kazily drobné problémy s echolotem, který ukazoval hloubku jen při stání na místě nebo při velmi mírném driftu. Došky se mě sice nejdříve snažil přesvědčit, že si vymýšlím a že je vše v pořádku, ale já jsem se nedal a tak vše bylo urgentně Laďou opraveno (špatný sklon sondy). Po vyfiletování a uložení nachytaných ryb do mrazáku pak nastal čas pro zasloužený odpočinek, ale také na společenské akce a na doutníček a kochání se panoramaty ☺.

Aby toho nebylo málo, druhý den nám přestala fungovat námořní mapa v Garminu a tak jsme měli k dispozici jen navigační mapu bez profilu dna (rybářská mapa nešla bohužel vůbec načíst, nepomáhalo ani opakované resetování GARMINA). Bylo to bohužel při našem prvním výjezdu na plotny a tak se nám tam jakožto nováčkům bez znalosti míst se „slepou“ mapou nezadařilo tak, jak jsme očekávali a hlavně, jak se zadařilo ostatním, místně ostříleným parťákům. Přesto jsme ale pár pěkných doršů, kelerů a polaků rovněž přivezli, takže zklamání nebylo zas tak veliké.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!