Hasvik, NO
temperature icon 7°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon 11°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 20°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon 13°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 33°C
skoro jasno

Jízda do Norska s přívěsem

Zdar kamarádi, pravděpodobně pojedeme do Norska dodávkou s přívěsem, protože nás bude 5-6 lidí a do dodávky se nám už nevejde ta spousta náčiní, co si s sebou plánujeme vzít.Jedná se o vozidlo MB Viano + přívěsný vozík na 3 EUR palety, nosnost 900 kg, bržděný.

Můj dotaz směřuje na Vás, kteří s vozíkem již jezdíte ( na trajektu jsem Vás viděl vždy několik), popř. na paní Janku, která má tuto problematiku již určitě nastudovanou.

Moje otázky směřují k navýšení ceny trajektu, maximální rychlosti v Norksu popř. i jaké řidičské oprávnění bude ze strany norských policistů vyžadováno. Sám mám ř.p. sk C a BE, velké E nemám, ale to nepředpokládám, že bude vyžadováno, s návěsem nejedu.

Budu Vám vděčen za každou radu, neboť tuto problematiku jsem ani ve starých diskuzích nenašel.

Díky

Odpovědět

To...Pandion..Byl jsem několikrát na severu s nebržděným přívěsem o celkové hm.600kg,za autem celk.2700kg,na přívěsu mám ofic.1OOkm,samozřejmě jsem nikdy nejel 60kou,policajti (Švédsko,Norsko) jsem potkal jen u havárie,kterou jsme potkali.Jenže to jsem ten předpis neznal.Letos v červnu jedem zase Soroy,a to mě teda nezbývá než koupit novej,co nejmenší bržděný přívěs.Zas budu mít Multivan celk.2700Kg, přívěs mám koupit 799Kg?Pokud bych někde půjčil přívěs,kterej bude mít celk.přes 800Kg,tak tu soupravu, asi budu moct řídít jen já,doufám teda,mám papíry na všechno,bez autobusu.Kolegové mají jen B,myslím.Díky za odpověď.Jo ,kdyby někdo mohl půjčit bržděnej přívěs,prosím napište.

To Leo,

Ano otázku jízdních souprav jsi pochopil naprosto správně. Multivan 2700 + přívěs 799 (800) = 3500 , řídičák B !!! V otázce rychlostních limitů se přikloním k informaci paní Janky co se týče Norska. V čechách je omezení rychlostí určeno nepřekročením konstrukční rychlosti žádného vozidla v jísdní soupravě. Toto platí i v EU. Je ale samozřejmé, že konkrétní provoz může být omezen dopravním značením. V případě Norska to může být právě to rozlišení bržděný do 80 km a nebržděný do 60 km. Myslím, že není problém pořídit si přívěs 800 kg celková, bržděný a konstrukční rychlost 100 km. Závěrem podotýkám, že tyto rady formuluji jako laik, nejsem právník.

Šťastnou cestu na Soroy přeje

Pandion

mimo téma - kolik piv na osobu lze vézt?

to Hroch

Otevři si na hlavní stránce Celní předpisy!

Pandion

PS: hroch jednou posral v ZOO tchyni?!

to Pandion,tak to mám u tebe kořalku 8-)

Již loni jsem psal do diskuse, že s nebržděným přívěsem jen 60 km/h Mnoho lidí mi nevěřilo. Teď Vám to paní Janka potvrdila. Je lepší jet s dvouma rakvama na střeše, než s nebržděným přívěsem.

To hroch

Nemáš.Tahle tchyně je totiž super, posraná měla být ta první.

Pandion

To..007krivanek,

no dvě rakve na střechu?střecha dodávky max 100kg,a to si myslím že je moc!Osobák do 50kg.Nejsem příznivec jízdy autem kde,sedí 6 lidí mezi spoustou zavazadel,proto jsme vždy využívali přívěs,kde bylo odhadem cca 300 až 400 kg(pro 6 chlapů výbava,jídlo atd)a to už do auta nenaložím.Každou cestu se starám o dopravu,teď nevím jak z toho vybruslit.Buď větší dodávku 6 míst,jak jezdí třeba Michal,nebo dva osobáky,či ten přívěs (bržděný)Jak jezdíte,napiš?Vejdete se bez problémů?

[citace]Leo napsal: To..007krivanek,

no dvě rakve na střechu?střecha dodávky max 100kg,a to si myslím že je moc!Osobák do 50kg.Nejsem příznivec jízdy autem kde,sedí 6 lidí mezi spoustou zavazadel,proto jsme vždy využívali přívěs,kde bylo odhadem cca 300 až 400 kg(pro 6 chlapů výbava,jídlo atd)a to už do auta nenaložím.Každou cestu se starám o dopravu,teď nevím jak z toho vybruslit.Buď větší dodávku 6 míst,jak jezdí třeba Michal,nebo dva osobáky,či ten přívěs (bržděný)Jak jezdíte,napiš?Vejdete se bez problémů?[/citace]

Taky letos plánujeme jízdu s dvěma rakvema na střeše (VW Transporter). Do rakví chceme narvat velkoobjemové věci (obleky, boty, pruty a pod). A těsně před nájezdem na trajekt sundáme kvůli výšce obě rakve.

to Mifak - nevím jak to je s těmi výškami - co jsme jezdili Scandline Rostock - Gedser, tak tam se výška neřešila - aspoň mám ten dojem že tam je jedno, jesti má auto na výšku 1,5m, nebo 3 metry?

2 Jimmi

Jedeme Sassnitz-Trelleborg a zpet Trelleborg-Rostock

Vloni nás bylo 6 lidí a jeli jsme největší verzí Fiat Ducato pro 9 lidí, všechno vevnitř bez problémů s místem. Letos nás jede 8, s tím stejným autem a dáváme dvě rakve na střechu. Pracuji pro Dánskou firmu a jezdím do Helsingoru autem, letos jsem tam něco vezl vlekem a už nikdy více! Ten hodinový rozdíl i na 1000 km je obrovský, a v Norsku jezdíme až za Lofoty na Senju.

to MifakM

Rozdeleni vozidel u Scandlines:

Osobni auto do 6 m delky

Osobni auto a prives do 8 m delky

Osobni auto a prives do 12 m delky

Osobni auto a karavan do 8 m delky

Osobni auto a caravan do 12 m delky

Obytny vuz do 6 m delky

Obytny vuz do 8 m delky

Obytny vuz do 12 m delky

Motocykl

Kolo s ridicem

Maly transporter do 6 m delky

Maly transporter do 8 m delky

Maly transporter do 12 m delky

takze jak vidite,rakve sundavat nemusite.

[citace]janka napsal: to MifakM

Rozdeleni vozidel u Scandlines:

Osobni auto do 6 m delky

Osobni auto a prives do 8 m delky

Osobni auto a prives do 12 m delky

Osobni auto a karavan do 8 m delky

Osobni auto a caravan do 12 m delky

Obytny vuz do 6 m delky

Obytny vuz do 8 m delky

Obytny vuz do 12 m delky

Motocykl

Kolo s ridicem

Maly transporter do 6 m delky

Maly transporter do 8 m delky

Maly transporter do 12 m delky

takze jak vidite,rakve sundavat nemusite. [/citace]

Tak to jste mne potěšila --> přistálo k Vám poděkování ;-)

To jsem Ti chtěl napsat, (paní Janka je rychlejší), my jeli loni se dvěma rakvemi a před trajektem nás odstavili na stranu. Už jsme se začali klepat, co se bude dít, jestli nějaký šacunk. Regulovčík nechal najet asi deset osobáků a nás tam vrazil nakonec, kde to bylo vyšší abychom se vešli a ještě nám vysvětlil kudy potom vyjet, abychom ty rakve neurvali. Oni si poradí a bez poplatků.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.