Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jezera a řeky, chytačka po cestě nebo cíleně

• Toto téma obsahuje celkem 11 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Vydra a poslední změna proběhla před 11 roky a 5 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)
  • Autor
    Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Zdarec chlapi! Zkoušeli jste někde po cestě vytáhnout pruty a třeba plandavkou nebo woblerem protáhnout nějakou řeku, říčku jezírko? Jedeme touto cestou – Malmoo-Goteborg-Oslo-Lillehamer po E6 na Dombas pak E136 na Molde a E39 na Gjemnes. Asi je tam potřeba povolení, že? Ale láká mě to na chvíli smočit plandu:-)

Nebo jste někdo jeli do Norska cíleně na řeky (třeba na lososy) nebo jezera.

Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

Přesně tuhle trasu pojedeme taky, akorát pokračujeme dál na Averoyu. Zajímá mě to samé, ale pouze po Oslo a potom na Avoroye

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

hilfeee – neobjevuje se mi text v diskuzi, i kdyz vsude je napsano, ze jsme neco psala. Tak zde znovu text pro Pen … Tak tedy nevim – po treti pisu odpoved – vedle je napsano, ze jsem odpovedela, ale tady uz zase nic neni!! Tak znovu: no to jsem blazen – dnes jsem psala odpoved a ona tu vubec neni!! tak znovu: Na Averoy dostanete povolenku na turistickych informacich v Bruhagen. Tam dostanete i mapku, kde muzete chytat,. To jezirko uprostred ostrova je myslim dokonce uplne volne, ale je dost zarostle a je k nemu spatny pristup, Totez plati o jezirku nad Karvagem Pokud byste chteli dobre poradit a pruvodce na morske pstruhy, obratte se na Leif M Andersen. Mobilphone: +47 92 68 09 56 begin_of_the_skype_highlighting              +47 92 68 09 56      end_of_the_skype_highlighting Homephone: +47 71 51 16 36 begin_of_the_skype_highlighting              +47 71 51 16 36      end_of_the_skype_highlighting E-Post: leiander@hotmail.com odkaz » odvolejte se na me. Co se tyce cety po Norsku . viz me informace o jednotlivych rekach nahore. Pozor na desinfekci a omezeni. ve Svedsku to moc uz nevim, psali jsme neco ve stare diskuzi o chytani na kanalech, ale uz si to nepamatuju. Tak se omlouvam.

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Když po cestě zastavíme u nějakého jezera a probičujem to pár třpytkama jde to nebo musíme mít povolenku.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

Každá sladká voda někomu patří. Zatím jsem se v Norsku nesetkal s opakem.

Probičovat můžeš, ale bylo by to tak, jako by si šel na sousedův rybník nabo rybářský revír bez povolení – povolenky.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Pro rybolov na sladkych vodach je mit potreba statni licenci za  220 NOK, da se koupit na poste a nebo pres internet tady:http://www.inatur.no/o2/Shop-FishTax/

dale je nutne mit povolenku, na ten usek, kde chcete chytat. Povolenky se daji koupit na tur. informacich, nekdy u bezinky, na poste nebo v soukromem dome. Casto je to vyznaceno na informacnich  tabulich. Nekde lze povolenku koupit dokonce pomoci SMS – byva taky vyznaceno.

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Takže říkáte neriskovat, někde po cestě zastavit a promrskat pár hodama jezírko nebo říčku. Asi by to bylo drahý, že:-)

Salmon
    Účastník
    (603 odpovědí)

To Vydra: no, pokud Tě nechytí… Je to asi jako vézt alkohol nad limit. Když to vyjde, tak si to užiješ, ale zvaž, jestli to za to stojí. Alkohol můžeš nějak maskovat, rybaření na otevřeném jezeře už tak moc ne:-) V každém případě bys to určitě potom podruhé nezkoušel.

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Jeste malickost – pokud po ceste uvidite nejaky kemp primo u reky nebo jezera, zastavte se  tam a zeptejte se na rybolov. Casto patri usek povodi majiteli kempu a ten svym hostum umoznuje rybolov mnohdy za jinych podminek.

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

to janka: ale když nebudeme hosté a jen projíždíme tak asi nic…

janka
    Účastník
    (2450 odpovědí)

Za zeptani nic nedate aneb – lina huba – hole nestesti 🙂

Vydra
    Účastník
    (749 odpovědí)

Ahoj! Co by se dalo čekat za ryby v tomto jezeře? Jedu tam v létě s přítelkyní na poznávačku. I na toto jezero je potřeba státní licence a povolenka? Takový čerstvý pstruh na večeři po celodením chození, mňam:-)

Ptali jsme se letos v Norsku našeho ubytovatele na chytání na jezerech v okolí. Říkal, že kde není jakýsi box s povolenkama kde se nechají peníze tak se smí chytat zdarma tak nevím.

Jezero

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 1. až 12. (celkem z 12)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jezera a řeky, chytačka po cestě nebo cíleně

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...