Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jet do nejsevernějšího Norska zjara nebo na podzim?

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)
  • Autor
    meky
    Účastník
    (293 odpovědí)

Poměrně často se zde uvádí články z jarních výprav do nejsevernějších oblastí Norska s velmi dobrými úlovky. Podzimní(i pozdně letní) výpravy nějak zapadají v pokročilé roční době. Pokud můžete, podělte se o srovnání rybolovu v různé roční době.

kaqpa
    Účastník
    (320 odpovědí)

Poprvé plánujem na sever a také bych uvítal různé osobní názory. Chtěli bychom chytat co nejvíc druhů ryb. Hlavně halík, treska, kočka i okouník. Plus se vydat na jezera a zkusit pstroužky aspoň jeden den. Je mi jasné, že se to dopředu říct nedá, jde mi spíš o ty osobní zkušenosti. Jsme hlavně vláčkaři a s těžkou pilkrařinou si moc nepotykáme. Uvažoval jsem přelom červen/červenec. Co doporučíte, aby si zachytal vláčkař (samozřejmě s občasným pilkrem) a měl možnost na hodně druhů ryb.Díkec.8-)

Kikibut
    Účastník
    (1822 odpovědí)

kaqpa napsal:

Poprvé plánujem na sever a také bych uvítal různé osobní názory. Chtěli bychom chytat co nejvíc druhů ryb. Hlavně halík, treska, kočka i okouník. Plus se vydat na jezera a zkusit pstroužky aspoň jeden den. Je mi jasné, že se to dopředu říct nedá, jde mi spíš o ty osobní zkušenosti. Jsme hlavně vláčkaři a s těžkou pilkrařinou si moc nepotykáme. Uvažoval jsem přelom červen/červenec. Co doporučíte, aby si zachytal vláčkař (samozřejmě s občasným pilkrem) a měl možnost na hodně druhů ryb.Díkec.

Ahoj záleží ná lokalitě ,ale co se týče severu ( Finmmark a okolí) tak bych řekl , že co se týče léta tak hodně dobrý čas je přelom července a srpen . Začínají většinou ve větších počtech najíždět až do konce září velcí keleři . Halibuty chytáš na mělčinách a řekl bych , že celý srpen až do září je čas na ty největší , zima a tření se blíží a tak se cpou co to jde . Tresky najdeš někde na koncích fjordů a na otevřeném moři ,ale třeba na Loppě jsem zažil , že nám i metrové tresky najížděly na 20m za malými kelery a to na přívlač byla paráda . Povláčíš si hodně kočky , které najdeš skoro kdekoliv stačí jig s kouskem masa a nebo malá gumka . A okouníci to je 100m a více co se týče těch velkých . Ale velkou roli hraje každopádně počasí , buďto ty ryby jsou kolikrát najété skoro u břehů a někdy zase daleko na moři . Tahle treska 118cm na vláčku je z Loppy asi před 5 lety , kdy ty ryby člověk skoro viděl pod hladinou 🙂

Aktuálně jsou na stránce zobrazeny 3 příspěvky - 1. až 3. (celkem z 3)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jet do nejsevernějšího Norska zjara nebo na podzim?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...