Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jaký vybrat echolot do 20.000,-?

• Toto téma obsahuje celkem 31 odpovědí. Do diskuze (20 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Planchet a poslední změna proběhla před 3 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 32)
  • Autor
    Josef Čtvrtnik
    Člen
    (274 odpovědí)

To:Hachoza Můj skromnej názor do Norska jezdim 17let a mušim říct že lokalit bez echa jsem moc nenavštívil ,ale to je jedno z mojí zkušenosti echo používám minimálně pro mě je lepčí si přečíst moř. mapu a podle ní a gps vyhledávat nerovnosti dna jak píšou kluci předemnou.Takže za mě vyhozený šípy vem tu dvacku a jeď se podívat někam na sever a budeš šťastnější než když ti bude ležet echo po pár letech v garáži.Pouze jen můj názor Pic Komboj 8-):-D

ZM
    Účastník
    (1125 odpovědí)

Svatá pravda!! Za 20 bude krásný zájezd s echolotem,GPS,plotterem,Kvaernem 50Hp…,citronovým pepřem,norským pivem…

Drahoslav Chocholouš
    Účastník
    (258 odpovědí)

Nedavno jsem si pořídil GPS (viz. obr.), myslím si že je lepší a užitečnější než echolot. Jak uvedl Sim. Dá se použít i v autě. Cena 14000Kč. Vlastním též ECHO+GPS Humminbird, ale už bych jej nekupoval.

(Echolot je zbytečný)

stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

Bez GPS, to snad ani nejde:-) To samé platí o echolotu, nedovedu si představit, že nástrahu spouštím naslepo.

Drahoslav Chocholouš
    Účastník
    (258 odpovědí)

Nástrahu na slepo nespouštíš, tu samou službu jako echo. ti udělá GPS. Ba naopak máš tam možnost pohledu 3D. hloubky, vrstevnice vše je přehlednšjší. máš přehled o celém okolí ne jen otom co je pod tebou.

stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

Nástrahu na slepo, neb nevidíš zda na Tebou vybraném místě(byť slibném) se ryba nachází. Jistě, že se nebavím o 100 metrových hloubkách, kde už echolot ryby nekreslí.

honza dufek
    Účastník
    (1494 odpovědí)

stroft napsal: Nástrahu na slepo, neb nevidíš zda na Tebou vybraném místě(byť slibném) se ryba nachází. Jistě, že se nebavím o 100 metrových hloubkách, kde už echolot ryby nekreslí.

…100 metrů pro dobrý echolot není žádný problém..pro dobrý…čistá rovná sonda je samozřejmě podmínkou..nemam fotky monitoru, ale kelery a okouníky jsem viděl běžně i přes stopadesát metrů na echu, musí ti někdo vysvětlit jak si ho vyladit přímo na vodě a jsi v poho…:)

Petr Novák
    Účastník
    (1356 odpovědí)

Do Norska jezdím pravidelně cca od roku 1993. Ze začátku s jednou nejmenovanou CK a následně už poze na priváty. Za ty roky se mi ještě nepodařilo navštívit severní Norsko, ale i to střední má pro mě to kouzlo, které mě nutí se tam stále vracet. Co se týče echolotu, tak ta nejmenovaná CK nám ho 2x zapůjčila a následně ty staré Eagly stáhly. Byla na nich vidět pouze hloubka a to pouze za mírného driftu. Za jízdy vůbec. Co se týče zobrazování ryb, tak spolehlivost veškerá žádná. Potom jsem měl od kamaráda půjčený nějaký obyčejný model Humminbirdu a výsledky byly naprosto stejné. Buď jsem echolot neuměl používat, nebo nebyl vhodný na moře a hloubky. Letos máme mít na lodích echo+kartploter+gps, takže uvidíme. Jinak dle mého názoru, pokud nepojedu do některého z vyhlášených rybářských kempů, tak ve středním Norsku jsem se na privátech s echoloty a GPS nesetkal. Jinak by mě moc zajímalo, jak budou korespondovat výsledky o stabu hlobek a tvaru dna z dobrého echolotu a navigace GARMIN GPSMAP 620

stroft
    Účastník
    (136 odpovědí)

[/citace] H.Dufek//…100 metrů pro dobrý echolot není žádný problém.. kelery a okouníky jsem viděl běžně i přes stopadesát metrů na echu, musí ti někdo vysvětlit jak si ho vyladit přímo na vodě a jsi v poho…:)

Bavíme se o běžných echolotech co jsou součástí pujčovaných lodí. Dovolím si pochybovat o věrohodných echách ze 150 metrů. V nastavení by jsme se mohli bavit max o citlivosti echolotu, vypnutí symbolu ryb je samozřejmostí.

Miroslav Rajniš
    Člen
    (10 odpovědí)

Mám Garmin 421s a maximální pohoda.Mám ho s USA za necelejch 10000kč.Tady v Garminu za něj chtějí cca 14000kč vč dual sondy.Jsem fakt spokojenej.

Rozna
    Člen
    (59 odpovědí)

Dobrý den pánové,

nemáte někdo zkušenost s echolotem Lowrance Mark-5X Pro ?

monty1
    Člen
    (278 odpovědí)

V dnešní nabídce echolotů, je to obtížné zvolit ten pravý. Jsem rád, že lodě u Michala na Soroya mají echolot + GPS ve výbavě. Jsou cenově samozřejmě jinde.

😎

Northwolf
    Účastník
    (659 odpovědí)

Má tady prosím někdo zkušenost s echolotem Humminbird 778c HD ?

Jak výrobce tak i prodejce do svých popisů motají GPS, přitom by to měl být pouze echolot, tak

z toho vůbec nejsem moudrej. Že by omylem zkopírovali část popisu některého z combo modelů ? Má někdo lepší vysvětlení ? Děkuju.

ZAPA
    Účastník
    (258 odpovědí)

Mám tu nabídku jednoho nového kusu Garmin 276C. Objednal jsem tyto navigace pro své lodě a jedna zbyla. Tak ji nabízím k prodeji. Je úplně nová v krabici s plnou zárukou. Možno připojit sondu a používat i jako sonar. Provoz na baterku i na síť. Baterka vydrží celý den rybaření při rozumném podsvícení. Používám je na lodích tak to mám vyzkoušeno. Cena 17 000Kč Pokud máte zájem kontaktujte mě přes soukromou zprávu.

petr
    Člen
    (4 odpovědí)

ahoj shanim cesky manual k sonaru Humminbird 587ci nevite kde bych ho mohl sehnat? dekuju za odp

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 16. až 30. (celkem z 32)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jaký vybrat echolot do 20.000,-?

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...