Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon 25°C
skoro jasno
Trondheim, NO
temperature icon 19°C
zataženo
Oslo, NO
temperature icon 19°C
déšť
Bergen, NO
temperature icon 19°C
skoro jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
oblačno
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

Jaký vybrat echolot do 20.000,-?

« Předchozí 1 2 3 Další »
Pavel Mach
21.12.2011 ID: 524684

Zdavím všechny rybáře. Potřeboval bych poradit s výběrem echolotu do Norska cca do 20.000,-. Máme starší Humminbird ale pouze s 20° pokrytím. Chytáme na hloubkách od 20-60 metrů.

Budu rád, když mě poradíte dle vašich zkušeností.

0
Odpovědět
Josef Čtvrtnik
22.12.2011 ID: 1027700

To:Hachoza Můj skromnej názor do Norska jezdim 17let a mušim říct že lokalit bez echa jsem moc nenavštívil ,ale to je jedno z mojí zkušenosti echo používám minimálně pro mě je lepčí si přečíst moř. mapu a podle ní a gps vyhledávat nerovnosti dna jak píšou kluci předemnou.Takže za mě vyhozený šípy vem tu dvacku a jeď se podívat někam na sever a budeš šťastnější než když ti bude ležet echo po pár letech v garáži.Pouze jen můj názor Pic Komboj 8-):-D

0

Odpovědět

ZM
22.12.2011 ID: 1027701

Svatá pravda!! Za 20 bude krásný zájezd s echolotem,GPS,plotterem,Kvaernem 50Hp...,citronovým pepřem,norským pivem...

0

Odpovědět

Drahoslav Chocholouš
22.12.2011 ID: 1027702

Nedavno jsem si pořídil GPS (viz. obr.), myslím si že je lepší a užitečnější než echolot. Jak uvedl Sim. Dá se použít i v autě. Cena 14000Kč. Vlastním též ECHO+GPS Humminbird, ale už bych jej nekupoval.

(Echolot je zbytečný)

0

Odpovědět

stroft
22.12.2011 ID: 1027704

Bez GPS, to snad ani nejde:-) To samé platí o echolotu, nedovedu si představit, že nástrahu spouštím naslepo.

0

Odpovědět

Drahoslav Chocholouš
22.12.2011 ID: 1027705

Nástrahu na slepo nespouštíš, tu samou službu jako echo. ti udělá GPS. Ba naopak máš tam možnost pohledu 3D. hloubky, vrstevnice vše je přehlednšjší. máš přehled o celém okolí ne jen otom co je pod tebou.

0

Odpovědět

stroft
22.12.2011 ID: 1027708

Nástrahu na slepo, neb nevidíš zda na Tebou vybraném místě(byť slibném) se ryba nachází. Jistě, že se nebavím o 100 metrových hloubkách, kde už echolot ryby nekreslí.

0

Odpovědět

honza dufek
22.12.2011 ID: 1027710

[citace]stroft napsal: Nástrahu na slepo, neb nevidíš zda na Tebou vybraném místě(byť slibném) se ryba nachází. Jistě, že se nebavím o 100 metrových hloubkách, kde už echolot ryby nekreslí.[/citace]

...100 metrů pro dobrý echolot není žádný problém..pro dobrý...čistá rovná sonda je samozřejmě podmínkou..nemam fotky monitoru, ale kelery a okouníky jsem viděl běžně i přes stopadesát metrů na echu, musí ti někdo vysvětlit jak si ho vyladit přímo na vodě a jsi v poho...:)

0

Odpovědět

Petr Novák
01.01.2012 ID: 1027896

Do Norska jezdím pravidelně cca od roku 1993. Ze začátku s jednou nejmenovanou CK a následně už poze na priváty. Za ty roky se mi ještě nepodařilo navštívit severní Norsko, ale i to střední má pro mě to kouzlo, které mě nutí se tam stále vracet. Co se týče echolotu, tak ta nejmenovaná CK nám ho 2x zapůjčila a následně ty staré Eagly stáhly. Byla na nich vidět pouze hloubka a to pouze za mírného driftu. Za jízdy vůbec. Co se týče zobrazování ryb, tak spolehlivost veškerá žádná. Potom jsem měl od kamaráda půjčený nějaký obyčejný model Humminbirdu a výsledky byly naprosto stejné. Buď jsem echolot neuměl používat, nebo nebyl vhodný na moře a hloubky. Letos máme mít na lodích echo+kartploter+gps, takže uvidíme. Jinak dle mého názoru, pokud nepojedu do některého z vyhlášených rybářských kempů, tak ve středním Norsku jsem se na privátech s echoloty a GPS nesetkal. Jinak by mě moc zajímalo, jak budou korespondovat výsledky o stabu hlobek a tvaru dna z dobrého echolotu a navigace GARMIN GPSMAP 620

0

Odpovědět

stroft
01.01.2012 ID: 1027898

[/citace] H.Dufek//...100 metrů pro dobrý echolot není žádný problém.. kelery a okouníky jsem viděl běžně i přes stopadesát metrů na echu, musí ti někdo vysvětlit jak si ho vyladit přímo na vodě a jsi v poho...:)

Bavíme se o běžných echolotech co jsou součástí pujčovaných lodí. Dovolím si pochybovat o věrohodných echách ze 150 metrů. V nastavení by jsme se mohli bavit max o citlivosti echolotu, vypnutí symbolu ryb je samozřejmostí.

0

Odpovědět

Miroslav Rajniš
01.02.2012 ID: 1029282

Mám Garmin 421s a maximální pohoda.Mám ho s USA za necelejch 10000kč.Tady v Garminu za něj chtějí cca 14000kč vč dual sondy.Jsem fakt spokojenej.

0

Odpovědět

Rozna
22.02.2012 ID: 1030695

Dobrý den pánové,

nemáte někdo zkušenost s echolotem Lowrance Mark-5X Pro ?

0

Odpovědět

monty1
22.02.2012 ID: 1030717

V dnešní nabídce echolotů, je to obtížné zvolit ten pravý. Jsem rád, že lodě u Michala na Soroya mají echolot + GPS ve výbavě. Jsou cenově samozřejmě jinde.

8-)

0

Odpovědět

Northwolf
25.02.2012 ID: 1030983

Má tady prosím někdo zkušenost s echolotem Humminbird 778c HD ?

Jak výrobce tak i prodejce do svých popisů motají GPS, přitom by to měl být pouze echolot, tak

z toho vůbec nejsem moudrej. Že by omylem zkopírovali část popisu některého z combo modelů ? Má někdo lepší vysvětlení ? Děkuju.

0

Odpovědět

ZAPA
28.02.2012 ID: 1031195

Mám tu nabídku jednoho nového kusu Garmin 276C. Objednal jsem tyto navigace pro své lodě a jedna zbyla. Tak ji nabízím k prodeji. Je úplně nová v krabici s plnou zárukou. Možno připojit sondu a používat i jako sonar. Provoz na baterku i na síť. Baterka vydrží celý den rybaření při rozumném podsvícení. Používám je na lodích tak to mám vyzkoušeno. Cena 17 000Kč Pokud máte zájem kontaktujte mě přes soukromou zprávu.

0

Odpovědět

petr
14.04.2012 ID: 1035265

ahoj shanim cesky manual k sonaru Humminbird 587ci nevite kde bych ho mohl sehnat? dekuju za odp

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2 3 Další »
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• SIMCO CZ, s.r.o
  • IČ: 284 90 665
  • DIČ: CZ284 90 665
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky

© 2025 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.