Hasvik, NO
temperature icon 8°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon 12°C
oblačno
Oslo, NO
temperature icon 25°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 17°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Jaký vybrat echolot do 20.000,-?

Zdavím všechny rybáře. Potřeboval bych poradit s výběrem echolotu do Norska cca do 20.000,-. Máme starší Humminbird ale pouze s 20° pokrytím. Chytáme na hloubkách od 20-60 metrů.

Budu rád, když mě poradíte dle vašich zkušeností.

Odpovědět

Jsou to vyhozené peníze, protože v Norsku je už standart, že na lodích jsou echoloty s plotrem dobré kvality.8-)8-)8-)8-)

[citace]honzak napsal:

Jsou to vyhozené peníze, protože v Norsku je už standart, že na lodích jsou echoloty s plotrem dobré kvality.[/citace]

Bohužel zatím ne všude... stále jsou místa kde máš k dostání jen echolot

[citace]MifakM napsal:

honzak napsal:

Jsou to vyhozené peníze, protože v Norsku je už standart, že na lodích jsou echoloty s plotrem dobré kvality.

Bohužel zatím ne všude... stále jsou místa kde máš k dostání jen echolot[/citace]

Tak skoro všude. Ale většinou to na lodích je. V lokalitě Soroya, Loppa, Tromso a okolí je to standart!!!8-)8-)

2 Honzak

Řeknu ti malinké tajemství... ne všichni jezdí až nahoru... tam jezdí odhadem 10-15% všech návštěvníků Norska :-) jestli vůbec tolik

[citace]MifakM napsal:

2 Honzak

Řeknu ti malinké tajemství... ne všichni jezdí až nahoru... tam jezdí odhadem 10-15% všech návštěvníků Norska jestli vůbec tolik[/citace]

Domnívám se,že u všech renomovanějších cestovek echolot na lodích je.A u kterých není,nebylo by lepší si pořídit přenosný GPS přístroj ? Bude stát méně,mořské mapy jsou dostupné,resp. všude jsou.A kde by nebyly,pomůže někdo od nás,z rybolovnorsko(MifakM ?)

Myslím, že Hachoza dotaz kladl jasně. Evidentně do Norska jezdí, tam kde jezdí asi na lodích tuto výbavu nemají a současný přístroj už jim asi dosloužil či jinak nevyhovuje. Proto ten dotaz. Je zbytečné mu posílat fotky perfektně vybavených lodí.8-)

Já bych rád poradil, ale jsem čerstvým majitelem Lowrance Mark 5-X Pro za čtvrtinovou částku, takže Hachoza asi chce něco lepšího, asi v barvě atd. atd.

2 ZM

Podle mne echolot a mapa bohatě stačí, pokud se člověk nedostane do mlhy, nebo do velké vánice nebo se setmí. V těchto okamžicích je pak GPS neocenitelný pomocník.

Ale když vemu nedávnou minulost.. kdo měl GPS na moře před 10-ti roky? A taky se jezdilo :-)

Osobně bych šel do Lowrance HDS 5 nebo do Garmina GPSMAP 521s případně GPSMAP 421s

Já si myslím, že GPS je zbytečné kupovat. Za 20 000,- můžu mít jiné radovánky. Asi bych hledal lokalitu, kde GPS je. 90% cestovek je poskytuje. Toť můj názor. GPS kupovat je myslím nesmysl. Požaduji , aby byl na lodi.

Ruční GPS nestojí 20000,.Echoloty na lodi mohou být různé kvality a projdou mnoha rukama.Vlastní echolot znamená také zdroj energie,sondu,držák k uchycení na různých lodích.Stačí 20 tis. na koupi kombinovaného (echolot+ navigace) kvalitního přístroje,který ukazuje správně i v hloubkách nad 100m ? K ručnímu GPS stačí papírová mapa.

To jen v rámci šetření.A ještě to můžete využít při bloudění po různých srazech a výpravách.

Souhlasím s ostaními, že na pořádné lokalitě jsou tyto přístroje ve standardu. Pokud bych to pořizoval, tak si koupím echolot a navigaci jako dva samostatné přístroje, abych mohl využít navigaci i v autě.

..vyzkoušel jsem Raymarine, Lowrance, Garmin, Humminbird..ten poslední mne vyhovoval nejvíce, hlavně české a přehledné menu. Na Dolmoy jsou plotry s echem ve standardu lodě, na Titranu toto nebylo, jejich prehistorické sonary a absence gps, což je na otevřence třičtvrtě úspěchu, mne donutila si pořídit combo co je na fotce...mam v ní Gold Navionics čip s mapama. Ale jelikož jsem zpět na Dolmoy, kde tohle je na všech lodích, půjde na jaře do světa i s mapovým čipem jako komplet i s přísavkou sondy...:)

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.