Hasvik, NO
temperature icon 10°C
slabý déšť
Trondheim, NO
temperature icon 13°C
slabý déšť
Oslo, NO
temperature icon 20°C
jasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Jakou šňůru…??

Nazdar lidi, chci se s Vámi poradit.. Do teď jsem chytal na WFT Strong 51 kg (0,32mm) přemýšlím ale že bych přešel na tenčí, 0,25mm u které uvádějí 39 kg.. Mělo by t asi stačit ne...?? Jde mi hlavně o to že lépe řeže vodu a když chci zkusit hloubky 200-300m tak to bude lepší na driftování... Obávám se ale pevnosti (v případě mírného poškození šňůry) přeci jen ta 51 kg má rezervu... žejo... chytám i na 1 kg pilkery, a příští jaro míříme na Soroyu, tak se dá předpokládat že se na to (doufám) pověsí i něco "většího" :-)) Co o těchto šňůrách soudíte...?? Děkuji za rady:-)) Mára

Odpovědět

Když nebudeš rybu "bagrovat na silu", vytáhneš i na slabší šňůru kapitální rybu.

Chce to prostě způsob zdolávání přizbůsobit tomu, na co chytáš. A samosebou to musí akceptovat celá osádka lodi, protože slabší výbava = větší doba zdolávání a omezení lovu ostatních.

Čus Máro, mohu tě uklidnit Pavedl zdolal halibuta 81kg na silonový návazec 14.5kg. 39kg ti bude určitě na běžné ryby stačit.

[yt=pSk8FkjPXE8&feature=yt]pSk8FkjPXE8&feature[/yt]

Letošní rok jsem použil jinou šňůru, než PENN Strong 51 a to STREN Sonic Braid 0,35mm 49,6kg (Michal ji má v e-shopu). Šnůra byla absolutně v pohodě a cenový rozdíl je značný, i když je tam o něco menší návin!

Děkuji za info i za rady,

nakonec jsem pořídil Spiderwire 0,40... Paradoxně je viditelně tenší než WFT 0,32/51Kg a má psaných 59Kg... tak jsem toho namotal na Dendou 550 metrů tak uvidíme... Narozdíl od WFT které stojí 5,50 ten Spieder vyšel asi na 3,30... :-))

Mára

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.