Hasvik, NO
temperature icon -3°C
zataženo
Trondheim, NO
temperature icon -1°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -7°C
skoro jasno
Bergen, NO
temperature icon -4°C
jasno
Malé, MV
temperature icon 31°C
polojasno

Jak zobrazit námořní mapu na PC podle souřadnic

Ahoj,

mohl by mi někdo prosím poradit, na jakém webu nejlépe zobrazím námořní mapu dle známých souřadnic? Na navigaci to není problem, ale tu teď nemám a nějak jsem z těch norských popisů na jejich stránkách unavenej.

Souřadnice ve tvaru N63.50.800 E9.36.500

Díky moc

Ivoš

Odpovědět

No myslím, že nic jiného ti nezbývá. Ty norské stránky jsou k tomu uzpůsobené.Možná ti trochu pomůže přepnout do angličtiny. Jinak je tady někde na to kompletní téma.

Diky za "radu", dost webu v norstine jsem prolezl, ale nenasel jsem zadny, kdy by mi to na mape ukazalo polohu pri pouziti souradnic v tomto tvaru. Ve forech jsem to samozrejme taky hledal, ale bohuzel nenasel.

I.

Na většině odkazů se zobrazuje aktuální poloha kurzoru v souřadnicích

na mapě.

Mapy mořského dna

Mareano

Kystverket

Gislink

Statens kartverk

GeoNorge

No to se omlouvám to mě nenapadlo tam nějake souřadnice zadávat.

Nemusis se omlouvat, i tak diky za odpoved. Jsem jen chtel vedet, jestli nekdo treba nenasel nejakou mapu, kde by to slo lehce zobrazit, abych nemusel behat po mape s mysi a hledat tu spravnou polohu. Mam nejaky mista na chytani podle souradnic z navigace a chtel jsem se na ne jednoduse podivat na mape. Uz jsem je nasel stylem behani mysi po mape, tak je to vyresene. Kdyz by nekdo vedel o nejake lepsi variante, tak dejte prosim vedet.

i.

Ahoj, nechci zakládat novou otázku, zkusím se tedy zeptat tady - ;-)

Jde na nějakých mapách vyčíst složení dna - jako např. písek, skála, bahno? Značky které takto podloží označují jsem našel, teď už akorát ty mapy......:-)

To JIMMI : Jasně že to jde. Já třeba koukám na http://www.gislink.no/ , zvolím Temakart = Standard Kartvisning, pak kliknu na Kartlagsliste (vlevo nahoře) a dole se rozbalí sada možností, co si lze navolit, jak má mapa vypadat. Já mám předvoleno zaškrtnutí Grunkart land a tak k tomu ještě zaškrtnu Grunnkart sjo a Sjokart hovedkartserie. Pak tuto předvolbu musíš potvrdit tlačítkem Oppfrisk kartet a mapa se ti překreslí. Ještě si můžeš samozřejmě rozkliknout detail uvedených předvoleb a pohrát se s tím. Je tam dost zajímavých informací, které se dají najít. No a hlavně potom si pomocí Zoom Inn udělej podrobný detail mapy a ty značky typu mořského dna tam najdeš. Kromě mnoho jiného.

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Aktuálně v diskuzi

Zdarec Naki, bylo by možné...
Další krásné tresky byly uloveny za...
Jak vidite,tak mame novou grafiku...
Ahoj, sháníme 6-tého do naší stabilní...
Prodám Ryobi VS700AC s kabely. Končím...
https://kart.kystverket.no Vpravo nahoře rozklikni temalagsverger...
Tresky jsou na hloubkách 50-120m. Chytáme...
Ahoj všem. Vracíme se ze Soroya....
Pjekos Ele
Prodám nevyužitý elektrický multiplikátor Fladen maxximus...
Prodáno

Máme nový instagram!

No prostě to bude jízda, tak si to nenech ujít!