Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jak zobrazit námořní mapu na PC podle souřadnic

• Toto téma obsahuje celkem 7 odpovědí. Do diskuze (5 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel Franta a poslední změna proběhla před 13 roky a 8 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)
  • Autor
    ivolibal
    Účastník
    (13 odpovědí)

Ahoj,

mohl by mi někdo prosím poradit, na jakém webu nejlépe zobrazím námořní mapu dle známých souřadnic? Na navigaci to není problem, ale tu teď nemám a nějak jsem z těch norských popisů na jejich stránkách unavenej.

Souřadnice ve tvaru N63.50.800 E9.36.500

Díky moc

Ivoš

Radek Kuklik
    Člen
    (47 odpovědí)

No myslím, že nic jiného ti nezbývá. Ty norské stránky jsou k tomu uzpůsobené.Možná ti trochu pomůže přepnout do angličtiny. Jinak je tady někde na to kompletní téma.

ivolibal
    Účastník
    (13 odpovědí)

Diky za “radu”, dost webu v norstine jsem prolezl, ale nenasel jsem zadny, kdy by mi to na mape ukazalo polohu pri pouziti souradnic v tomto tvaru. Ve forech jsem to samozrejme taky hledal, ale bohuzel nenasel.

I.

dalibor
    Účastník
    (298 odpovědí)

Na většině odkazů se zobrazuje aktuální poloha kurzoru v souřadnicích

na mapě.

Mapy mořského dna

Mareano

Kystverket

Gislink

Statens kartverk

GeoNorge

Radek Kuklik
    Člen
    (47 odpovědí)

No to se omlouvám to mě nenapadlo tam nějake souřadnice zadávat.

ivolibal
    Účastník
    (13 odpovědí)

Nemusis se omlouvat, i tak diky za odpoved. Jsem jen chtel vedet, jestli nekdo treba nenasel nejakou mapu, kde by to slo lehce zobrazit, abych nemusel behat po mape s mysi a hledat tu spravnou polohu. Mam nejaky mista na chytani podle souradnic z navigace a chtel jsem se na ne jednoduse podivat na mape. Uz jsem je nasel stylem behani mysi po mape, tak je to vyresene. Kdyz by nekdo vedel o nejake lepsi variante, tak dejte prosim vedet.

i.

JIMMI
    Účastník
    (531 odpovědí)

Ahoj, nechci zakládat novou otázku, zkusím se tedy zeptat tady – 😉

Jde na nějakých mapách vyčíst složení dna – jako např. písek, skála, bahno? Značky které takto podloží označují jsem našel, teď už akorát ty mapy……:-)

Franta
    Účastník
    (362 odpovědí)

To JIMMI : Jasně že to jde. Já třeba koukám na http://www.gislink.no/ , zvolím Temakart = Standard Kartvisning, pak kliknu na Kartlagsliste (vlevo nahoře) a dole se rozbalí sada možností, co si lze navolit, jak má mapa vypadat. Já mám předvoleno zaškrtnutí Grunkart land a tak k tomu ještě zaškrtnu Grunnkart sjo a Sjokart hovedkartserie. Pak tuto předvolbu musíš potvrdit tlačítkem Oppfrisk kartet a mapa se ti překreslí. Ještě si můžeš samozřejmě rozkliknout detail uvedených předvoleb a pohrát se s tím. Je tam dost zajímavých informací, které se dají najít. No a hlavně potom si pomocí Zoom Inn udělej podrobný detail mapy a ty značky typu mořského dna tam najdeš. Kromě mnoho jiného.

Aktuálně je na stránce zobrazeno 8 příspěvků - 1. až 8. (celkem z 8)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jak zobrazit námořní mapu na PC podle souřadnic

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...