Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › JAK SE K NÁM NOROVÉ CHOVAJÍ-JAK JE ZNÁME
- Toto téma obsahuje celkem 20 odpovědí. Do diskuze (11 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel casperko1 a poslední změna proběhla před 13 roky a 6 měsíci.
-
AutorPříspěvky
-
#20399 4.5.2011 v 21:08
vzpominala jsem , kdy jsem potkala neprijemneho Nora .. 2x ..
Jednou na lodi z Kristiansandu do Hortshalsu, pan byl silene neprijemne opily, jeho kamaradi se ho snazili odklidit, ale docela dlouho jim to neslo. Pak nejak odpadl sam.
a
uz pred hodne lety jsme byli na ceste nekde uprostred divociny a hledali jsme nocleh. Uz byl vecer. Nasli jsme nejake male horske stredisko, vesli dovnitr a bylo videt, ze dokoncuji uklid a zaviraji. Pan, skoro tak velky jako ja, a pani – stala za nim se smetakem. Samozrejme se v te chvili netvarili nijak nadsene. Ja bych taky nebyla v teto dobe nadsena, kdyz uz stojim s vidinou vyhrate postele.
Spustila jsem na neho, jestli muzu anglicky, zamracene odpovedel, ze ne, pak nemecky, taky ne, rusky – taky ne, cesky taky ne .. pani pozorovala se zajmem sveho muze stale se smetakem v ruce .. tak jsem se tedy nadechla a spustila na neho norsky, jestli ma pro nas misto na nocleh a blablabla – v te chvili pan vykulil oci, pani se silene rozrehtala a jen mu podala klice od chatky. Pan pak nas s usmevem dovedl k chatce, pres nase ujisteni, ze nic nepotrebujeme, pritahl kos plny dreva a zatopil nam jeste v kamnech .. a rozpovidal se najednou i anglicky :-)) timto ho srdecne na dalku zdravim 🙂
#20400 4.5.2011 v 21:09Tak já vám lidi nevím… ale zamyslete se,už se vám někdy stalo tady
u nás,že by vám při vystupování z auta vypadla kamera a někdo by vám ji vrátil? Nám se to stalo v Norsku,nebo třeba nezapomenu,když na parkovišti paní vedle nás vycouvala a zadním kolem nám odřela nové auto.Moc se omlouvala a zajela s námi do servisu,aby nám nechala auto opravit je toho víc,ale to nepoznáte,když celou dobu trávíte jen na vodě a že jsou to lidé poctiví a milí,tak za tím si stojím.
Gesta řidičů mohou být,ale spíše vás považují za Němce,které opravdu rádi nemají:-)))
#20416 5.5.2011 v 9:37Mohu také potvrdit jenom dobré chování. Stal se mi zážitek , který u nás není možný , dva dny před odjezdem z místa pobytu jsem byl natankovat plnou nádrž do auta. Při placení jsme zjistili, že nejde bankomat. Na to pokladní odpověděla – přijeďte za dvě hodiny nebo zítra. To je neskutečná duvěra
#20445 6.5.2011 v 10:43vlastina napsal:
Tak já vám lidi nevím… ale zamyslete se,už se vám někdy stalo tady
u nás,že by vám při vystupování z auta vypadla kamera a někdo by vám ji vrátil? Nám se to stalo v Norsku,nebo třeba nezapomenu,když na parkovišti paní vedle nás vycouvala a zadním kolem nám odřela nové auto.Moc se omlouvala a zajela s námi do servisu,aby nám nechala auto opravit je toho víc,ale to nepoznáte,když celou dobu trávíte jen na vodě a že jsou to lidé poctiví a milí,tak za tím si stojím.
Gesta řidičů mohou být,ale spíše vás považují za Němce,které opravdu rádi nemají))
Tady u nás ne, ale v Osace jsem vyšel z kavárny do přeplněné ulice a po deseti metrech mě dohnal nějaký Ťaman a podávl mi kabelu s doklady a videokamerou, které jsem nechal pod stolem. Takže nejen v Norsku, ale téměř v celém civilizovaném světě se k sobě lidi chovají jinak než u nás.
#20446 6.5.2011 v 12:01Bol som v Norku hospitalizovaný 4 dni a môžem povedať, že som sa stretol len s ústretovosťou, milým úsmevom zdravotníckeho personálu a čistým super vybaveným interiérom nemocnice. A to som nevedel ani slovo cudzieho jazyka a všetko s personálom som riešil cez dcéru na telefone doma, ktorá je v AJ profesionál.
#20467 7.5.2011 v 20:58tak vsade sa najdu aj taky aj taky ludia cize dobry aj zli ide len o to ako to clovek vnima ked som prisiel do norska prvi krat tak som bol uneseni aj stoho ze som nezamkol auto pred nakup. strediskom a nic nezmizlo ale ako cas plinul prislo viac a viac cudzincou a zacali problemi v oblasti kde zijem (bergen)sa vyskitlo dost kradezi motorou nejme poliaci a litvinci takze cudzincou tu moc uz nemaju radi hlavne ak aj nerozpravaju ako tak norski.ani sa nedivim.a ktomu jazdeniu vecsina norou jazdi ako by mala vodicak zosahari do zakruty v protismere ak nie su radari tak nad povolenu rychlost a pod.ale na druhu stranu aj ked ste cudzinec prihovorte sa im norstinou tak sa postoj meni takze je to pol na pol ci uz dobre alebo zle skusenosti 🙂
-
AutorPříspěvky
Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Úvodní stránka › Fóra › Diskuze mořského rybolovu › JAK SE K NÁM NOROVÉ CHOVAJÍ-JAK JE ZNÁME