Přejít k obsahu
  • Co s sebou do Norska
  • Celní předpisy Norsko
  • Vývozní kvóty
  • Důležité informace
  • Pojištění
  • Příliv a odliv
  • Aktuální počasí
  • Recepty
  • GDPR
  • VOP
Hasvik, NO
temperature icon -7°C
oblačno
Trondheim, NO
temperature icon -6°C
polojasno
Oslo, NO
temperature icon -1°C
zataženo
Bergen, NO
temperature icon 2°C
polojasno
Malé, MV
temperature icon 28°C
opar
Přihlášení / registrace
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
E-shop
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • E-shop
  • Diskuze
  • Kontakt

JAK SE K NÁM NOROVÉ CHOVAJÍ-JAK JE ZNÁME

« Předchozí 1 2
vlastina
02.05.2011 ID: 524503

Nechci tu psát jen o pokutách za převážení nadměrného množství alkoholu,či překročení limitu vyvážených ryb.

Jistě každý znás má i pěknější zážitky na které rád vzpomíná;-)

0
Odpovědět
janka
04.05.2011 ID: 1020399

vzpominala jsem , kdy jsem potkala neprijemneho Nora .. 2x ..

Jednou na lodi z Kristiansandu do Hortshalsu, pan byl silene neprijemne opily, jeho kamaradi se ho snazili odklidit, ale docela dlouho jim to neslo. Pak nejak odpadl sam.

a

uz pred hodne lety jsme byli na ceste nekde uprostred divociny a hledali jsme nocleh. Uz byl vecer. Nasli jsme nejake male horske stredisko, vesli dovnitr a bylo videt, ze dokoncuji uklid a zaviraji. Pan, skoro tak velky jako ja, a pani - stala za nim se smetakem. Samozrejme se v te chvili netvarili nijak nadsene. Ja bych taky nebyla v teto dobe nadsena, kdyz uz stojim s vidinou vyhrate postele.

Spustila jsem na neho, jestli muzu anglicky, zamracene odpovedel, ze ne, pak nemecky, taky ne, rusky - taky ne, cesky taky ne .. pani pozorovala se zajmem sveho muze stale se smetakem v ruce .. tak jsem se tedy nadechla a spustila na neho norsky, jestli ma pro nas misto na nocleh a blablabla - v te chvili pan vykulil oci, pani se silene rozrehtala a jen mu podala klice od chatky. Pan pak nas s usmevem dovedl k chatce, pres nase ujisteni, ze nic nepotrebujeme, pritahl kos plny dreva a zatopil nam jeste v kamnech .. a rozpovidal se najednou i anglicky :-)) timto ho srdecne na dalku zdravim :-)

0

Odpovědět

vlastina
04.05.2011 ID: 1020400

Tak já vám lidi nevím... ale zamyslete se,už se vám někdy stalo tady

u nás,že by vám při vystupování z auta vypadla kamera a někdo by vám ji vrátil? Nám se to stalo v Norsku,nebo třeba nezapomenu,když na parkovišti paní vedle nás vycouvala a zadním kolem nám odřela nové auto.Moc se omlouvala a zajela s námi do servisu,aby nám nechala auto opravit je toho víc,ale to nepoznáte,když celou dobu trávíte jen na vodě a že jsou to lidé poctiví a milí,tak za tím si stojím.

Gesta řidičů mohou být,ale spíše vás považují za Němce,které opravdu rádi nemají:-)))

0

Odpovědět

Radek Mašinda
05.05.2011 ID: 1020416

Mohu také potvrdit jenom dobré chování. Stal se mi zážitek , který u nás není možný , dva dny před odjezdem z místa pobytu jsem byl natankovat plnou nádrž do auta. Při placení jsme zjistili, že nejde bankomat. Na to pokladní odpověděla - přijeďte za dvě hodiny nebo zítra. To je neskutečná duvěra

0

Odpovědět

Radislav Kryl
06.05.2011 ID: 1020445

[citace]vlastina napsal:

Tak já vám lidi nevím... ale zamyslete se,už se vám někdy stalo tady

u nás,že by vám při vystupování z auta vypadla kamera a někdo by vám ji vrátil? Nám se to stalo v Norsku,nebo třeba nezapomenu,když na parkovišti paní vedle nás vycouvala a zadním kolem nám odřela nové auto.Moc se omlouvala a zajela s námi do servisu,aby nám nechala auto opravit je toho víc,ale to nepoznáte,když celou dobu trávíte jen na vodě a že jsou to lidé poctiví a milí,tak za tím si stojím.

Gesta řidičů mohou být,ale spíše vás považují za Němce,které opravdu rádi nemají))[/citace]

Tady u nás ne, ale v Osace jsem vyšel z kavárny do přeplněné ulice a po deseti metrech mě dohnal nějaký Ťaman a podávl mi kabelu s doklady a videokamerou, které jsem nechal pod stolem. Takže nejen v Norsku, ale téměř v celém civilizovaném světě se k sobě lidi chovají jinak než u nás.

0

Odpovědět

vd
06.05.2011 ID: 1020446

Bol som v Norku hospitalizovaný 4 dni a môžem povedať, že som sa stretol len s ústretovosťou, milým úsmevom zdravotníckeho personálu a čistým super vybaveným interiérom nemocnice. A to som nevedel ani slovo cudzieho jazyka a všetko s personálom som riešil cez dcéru na telefone doma, ktorá je v AJ profesionál.

0

Odpovědět

casperko1
07.05.2011 ID: 1020467

tak vsade sa najdu aj taky aj taky ludia cize dobry aj zli ide len o to ako to clovek vnima ked som prisiel do norska prvi krat tak som bol uneseni aj stoho ze som nezamkol auto pred nakup. strediskom a nic nezmizlo ale ako cas plinul prislo viac a viac cudzincou a zacali problemi v oblasti kde zijem (bergen)sa vyskitlo dost kradezi motorou nejme poliaci a litvinci takze cudzincou tu moc uz nemaju radi hlavne ak aj nerozpravaju ako tak norski.ani sa nedivim.a ktomu jazdeniu vecsina norou jazdi ako by mala vodicak zosahari do zakruty v protismere ak nie su radari tak nad povolenu rychlost a pod.ale na druhu stranu aj ked ste cudzinec prihovorte sa im norstinou tak sa postoj meni takze je to pol na pol ci uz dobre alebo zle skusenosti :-)

0

Odpovědět

« Předchozí 1 2
  • Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.
Přihlásit
favicon

Mořský jig 200g chrom

Sleva 10 Kč
Mořský jig 200g chrom
129 Kč
119 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

Kinetic Bunnie Sea Pintail Blue Tiger 120g

Sleva 20 Kč
Kinetic Bunnie Sea Pintail Blue Tiger 120g
319 Kč
299 Kč
logo
Jít nakupovat
favicon

NIKWAX TechWash 1000ml

Sleva 20 Kč
NIKWAX TechWash 1000ml
469 Kč
449 Kč
logo
Jít nakupovat

Odebírej newsletter

Jsme tu pro Vás! Stačí vyplnit formulář nebo nám zavolat.

+420 776 845 524

Souhlasím se zpracováním osobních údajů dle GDPR.

Souhlasím se zasíláním marketingových a reklamních sdělení.

Rybářské sny se plní daleko na severu...

Menu

• Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt
  • Články
  • Lokality
  • Půjčovna
  • Servis
  • Fotogalerie
  • Rekordy
  • Soutěže
  • Diskuze
  • Kontakt

Lokality

• Nordkapp
  • Steinsvik
  • Lofoty Nappstraumen
  • Vingsand
  • Dyrsfjord
  • Bakkan Wahl
  • Soroya
  • Havoya
  • Tanzanie
  • Madagaskar
  • Maledivy
  • Chorvatsko
  • Honduras – Roatan

Partneři

Kontaktní informace

• Simco Fishing s.r.o.
  • IČ: 23727152
  • DIČ: CZ23727152
  • Dolní Lhota 11, 67801 Blansko
  • rybolovnorsko@gmail.com
  • +420 776 845 524
  • Zásady zpracování osobních údajů
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Mimosoudní řešení spotřebitelského sporu

© 2026 Rybolov Norsko | Všechna práva vyhrazena.