Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jak proclít nadlimitní množství …

• Toto téma obsahuje celkem 26 odpovědí. Do diskuze (13 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel ktmjirka a poslední změna proběhla před 2 roky a 6 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 16. až 27. (celkem z 27)
  • Autor
    radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

Ještě dotaz k tématu, poplatek za clo se platí v hotovosti i kartou?

Jinak díky Vlkoušovi za toto téma.

Vlkous
    Účastník
    (484 odpovědí)

leiter napsal:

Ještě dotaz k tématu, poplatek za clo se platí v hotovosti i kartou?

Na tvojí otázku odpověď nevím.

Nemusíš děkovat 🙂 Toto téma jsem založil proto, že v něm jasno nebylo ( doufám, že už je ) i když se to tady točí všude možně dokola, ale nesrozumitelně. A taky proto, že se mi nelíbily reakce na podobný dotaz v jiném vlákně.

Mě toto téma nikdy, moc nezajímalo, ale vědět přesně jak na to, je užitečné.

“Kdo nikdy nezhřešil, ať první hodí kamenem”

radek
    Účastník
    (721 odpovědí)

pěkně napsáno, třeba se někdo chytí za nos

dedek
    Člen
    (489 odpovědí)

Vlkous napsal:

Takže si myslím, že to můžeme shrnout aby každý věděl jak postupvat podle zákonů.

1: jak správně proclít nadlimitní množství alkoholu, cigaret atd.

Odpověď zní:

A:Když překročíte kdekoliv hranice s Norskem a nechcete nic proclívat a přijedete do úseku který je označený TOLL CUSTOMS sledujte jízdní pruh označený zeleným osmihranem ( někdy doplněným šipkou kudy máte jet ) u kterého je napsáno Intet á fortoll a Noting to declare = nevezu nic co bych chtěl proclít.

B:Když překročíte kdekoliv hranice s Norskem a chcete cokoliv proclít a přijedete do úseku, který je označený TOLL CUSTOMS sledujte jízdní pruh označený červeným čtvercem ( někdy doplněným šipkou kudy máte jet ) u kterého je nápis Varer till fortolling a Goods to declare =

chci proclívat.

Kdo se dorozumíte, tak nahlašte vše co chcete proclít. Pokud po vás budou chtít vyplnit nějaký formulář, tak je požádejte o pomoc s vyplněním. Z domova si žádný formulář nemusíte vozit. Kdo se nedohovoříte nebo máte obavu, že to nezvládnete, sepište si to co budete chtít proclívat doma na papír, třeba v angličtině.

2: jak správně proclít nadlimitní množství ryb

Nadlimitní množství ryb se proclívat nepokoušejte. To se prostě nepovede. Pokud nadlimit vezete, sežeňte si v místě pobytu v Norsku doklad o zakoupení.

Pokud s jakýmkoliv nadlimitem budete postupovat jinak, porušujete zákony Norska.

Pokud jsem v tomto souhrnu něco vynechal nebo je něco špatně, tak mě doplňte nebo opravte!

Díky všem, kteří přispěli se svou troškou do mlýna

Tak to to je napsáno že to musí pochopit i ….. ;-);-)Dík

Pafka
    Účastník
    (3892 odpovědí)

leiter napsal: Ještě dotaz k tématu, poplatek za clo se platí v hotovosti i kartou?

Já bych radši spoléhal na hotovost. Kartou by to někde možná šlo zaplatit, ale jistota je jistota.

Hoop
    Účastník
    (939 odpovědí)

Zdarec,

pozdravujeme Vás z letošního výletu, jako první věcí začínám tady…

na trajektu Kiel-Oslo, loď Fantasy a v přízemí pod kolonádou a naproti

freeshopu tento automat…namačkat dokáže i děcko…a je to bez stresu…10NOK za pivo…odečte to z karty ani to nepostřehnete:-D

Hoop
    Účastník
    (939 odpovědí)

Robin21
    Účastník
    (89 odpovědí)

ahoj.

Ohledně dovozu alkoholu, můzu vest domaci slivovici ve vlastní lahvi nebo to musi byt jen original z obchodu s kolkem?? a to stejny s vinem. muzu vest vino v petlahvích??

Sim
    Správce
    (11326 odpovědí)

Vlastní slivovice v neokolkované láhvi je v Norsku zakázána látka. Nedá se ani proclit. Víno v petkách není problém, proclít se dá.

Robin21
    Účastník
    (89 odpovědí)

Ahoj,

nešlo mě tak o proclení, jako dovoz množství v limitu, když by došlo na kontrolu množství, aby nebyl problém. Do limitu se vlezeme vždycky, ale když bude kontrola a tam třeba 3 lahve s domácí meruňkovicí (vše v limitu) aby nebyl problém s tímhle???

Semtamtuk
    Účastník
    (32 odpovědí)

Ahoj, kolik se dá vlastně proclít piva ?

ktmjirka
    Účastník
    (33 odpovědí)

27 litrů na osobu, max 2osoby na jednu platební kartu to je 54 litrů plus limit 5litru na hlavu bez cla

Aktuálně je na stránce zobrazeno 12 příspěvků - 16. až 27. (celkem z 27)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jak proclít nadlimitní množství …

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...