Hasvik, NO
temperature icon 13°C
jasno
Trondheim, NO
temperature icon 14°C
skoro jasno
Oslo, NO
temperature icon 21°C
polojasno
Bergen, NO
temperature icon 14°C
slabý déšť
Malé, MV
temperature icon 29°C
oblačno

Jak převézt ryby z Norska letecky?

Ahoj všem nadšencům rybolovu v Norsku!

Každoročně jezdíme na ryby do oblasti středního Norska a už párkrát jsme se tam dopravili letecky přes Trondheim s tím, že naše vybavení nám tam dovezl autobus se zájezdem z Prahy a úlovky jsme poslali domů stejnou cestou.

Nyní přemýšlím o možnosti rybaření na dalekém severu (v oblasti Tromso), kam už asi moc českých autobusů nezavítá, takže moje otázka k diskuzi je, zda-li máte někdo zkušenost s leteckou přepravou kompletního rybářského vybavení + zamražených úlovků zpět domů.

Nejsem si jist, zda-li se můžou zamražené filety dát normálně k odbavení jako zavazadlo a popřípadě kolik si za to letecké společnosti účtují.

Za každou Vámi sdílenou zkušenost k tomuto tématu předem děkuji :)

Hans

Odpovědět

Kdo se v tom lip vyzna, zde je odkaz http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:077:0001:0019:CS:PDF

a stale mluvime o DOVOZNIM limitu do EU z tretich zemi!

MifakM - jj, do toho se pocitaji vsechny ryby, musle a ostatni "potfory"

Nevim, jak je to na Ruzyni, ale pro vetsinu Cechu bude prvni vstupni zemi EU Svedsko. Uz jsem posilal nejake informace northwolfovi, takze je pripojuji i tady.

Na celni sprave jsem zadna omezeni nenasel, na zemedelske jsou nasledujici (plati jak pro osobni dovoz, tak zaslani - pro osobni potrebu!):

svedsky web

Ve zkratce:

A. Jakekoliv potraviny lze dovazet bez omezeni mnozstvi z EU a zemi: Andorra, Lichtenstejnsko, Norsko, San Marino a Svycarsko.

B. Jakekoliv rybi produkty lze dovazet bez omezeni mnozstvi z Faerskych ostrovu a Islandu

V jednom z bodu na strance pak lze najit doplneni:

Z ostatnich zemi mimo jmenovanych v bode A a B lze dovazet maximalne 20 kg rybich produktu (celkova vaha nebo vaha jedne ryby)

Takze dle meho nazoru zadne omezeni rybich produktu pri vstupu do Svedska z Norska neni. Omezujicim je vyvozni limit z Norska. Pokud nekdo vi o necem jinem, necht me doplni nebo opravi.

[citace]janka napsal: Kdo se v tom lip vyzna, zde je odkaz http://eur-lex.europa.eu/LexUriServ/LexUriServ.do?uri=OJ:L:2009:077:0001:0019:CS:PDF

a stale mluvime o DOVOZNIM limitu do EU z tretich zemi!

MifakM - jj, do toho se pocitaji vsechny ryby, musle a ostatni "potfory"[/citace]

Přesně tak :-)

Letos jsem bez problémů z Norska letecky odvezl 15kg, na letišti v Norsku žádné dotazy, jen v Praze mě odchytli čeští celníci a dělali dusno - co vezu, kolik toho mám, jestli je to zmrzlé a pořádně ani nevěděli, jestli se to může do ČR vůbec dovážet, tak spíše pozor na české straně:-D

• Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.