Nápověda Doporučujeme:

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jak na ŠTIKOZUBCE???

• Toto téma obsahuje celkem 25 odpovědí. Do diskuze (6 diskutujících) se naposledy zapojil uživatel tiguan a poslední změna proběhla před 12 roky a 2 měsíci.
Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 26)
  • Autor
    frisbee
    Člen
    (39 odpovědí)

Zdravím všechny, co umí chytat štikozubce a zároveň vás prosím o radu, jak na ně 😉

Já zatím žádného nechytil a vlastně ani neviděl na živo.

Jezdím stř. Norsko – Hitra, Smola apod..

Zajímalo by mě, jak se pozná to “správné” místo, jestli bývají ve sloupci nebo u dna, jak velké nástrahy a jaké velikosti háčků, denní dobu, z jaké ryby je nejlepší udělat nástrahu, jak se pozná záběr, jak sekat apod..

Za každou radu díky předem.

Letos už to mám za sebou, ale na příští rok se chci na ně připravit 🙂

Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

Ahoj, my je chytali u Aure. Já osobně chytal na hloubce do 70 metrů a nejvíc jsem na ně měl štěstí v 66 metrech, používal jsem pilkry 150 g a 300 g, mladá chytala na ten jemnější. Pruty jsme dali do držáků a koukali na špice prutu .. když štikozubec začal drbar, tak jsme sekali, někdy se při zdolávání setřepal. Prut můžeš i držet, ale my to dělali jak píšu. Nástraha byla většinou na většim pilkru půlka makrely s ocasem, na menšim pilkru byly cáry makrely. Pilkr spustit na dno a pozvednout metr, dva nad dno … pak čekat. Foto

Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

Ještě jedna, ale už jsem to dával do vlákna Aure, ale asi každý nesledoval. Tady je ten pilkr 150 g. s cárama masa, je to trochu vidět, tenhle měl 97 cm.

Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

Poslední ryba

Kapitán lipánek
    Účastník
    (489 odpovědí)

Technika lovu

frisbee
    Člen
    (39 odpovědí)

To Kapitán Lipánek:

Dík moc!!! A jestli se můžu zeptat, kde jste je hledali? Jaké tam bylo dno a to místo vám někdo poradil nebo jste na ně narazili náhodně???

My podobným způsobem jako ty nachytali pěkné jednoskvrnky. Tam byl na dne myslím jíl, nebo něco podobného.

husky19
    Účastník
    (1722 odpovědí)

Krásné kousky!! Za 14 dní je také vyzkouším. 😉

Červený Jndřich
    Člen
    (1078 odpovědí)

Ahoj já ho loni chytil ve Froyafjordu v hloubce sto metů na fluopilkr 500g s cáry masa z makrely.Délka stodva cm.Záběr to nebyl nic moc spíš jen zatahání.:-)Chytil jsem jen tohoto a z turnusu jsem byl jediný. Tak si myslím že to byla spíš náhoda, protože druhá ryba na návazci byla jednoskvrnka.

rosa
    Účastník
    (108 odpovědí)

Jak psal kolega Lipánek s tím rozdílem , že já jsem používal pilkry 400-500 gr. a nad ním jsem měl dva návazce s háčkem vel. 8-10 vylepšený fluo bužírkou. Na háky jsem dával kusy makrel a na pilkr. jsem dával hlavu z makrely. Na háky se chytaly menší do metru a když přišel záběr na pilkr, tak to byly ryby přez metr. Za deset dní pobytu u Honzy v Eidestrandě jsme se synem nachytali asi 50 kousků. Jezdili jsme pod vysílač a nejvíce záběrů přicházelo v hloubkách od 35 do 60 metrů. Taktika lovu obdobná spustit pilkr na dno dvakrát klepnout o dno a pak pilkr vytočit tak metr nade dno a čekat. Občas s pilkrem zahýbat.

rosa
    Účastník
    (108 odpovědí)

další

rosa
    Účastník
    (108 odpovědí)

a ještě další

rosa
    Účastník
    (108 odpovědí)

a …

rosa
    Účastník
    (108 odpovědí)

……

rosa
    Účastník
    (108 odpovědí)

a ….

rosa
    Účastník
    (108 odpovědí)

a …..

Aktuálně je na stránce zobrazeno 15 příspěvků - 1. až 15. (celkem z 26)

Pro reakci na toto téma se musíte přihlásit.

Úvodní stránka Fóra Diskuze mořského rybolovu Jak na ŠTIKOZUBCE???

Lokality

Bakkan Wahl

Soroya

Seter Brygge

Madagaskar

Maledivy

Poslední fotogalerie

Madagaskar » listopad 2022

Maledivy » únor 2022

Tanzanie » Listopad 2022

Anketa

Jak hodnotíte system registrací a vývozu ryb?

(7)
(23)
(186)
(29)

Nahrávání ... Nahrávání ...