Chci se zaměřit na polaky (střední Norsko), jaké máte zkušenosti, kde ho nejčastěji hledáte, jaké nástrahy používáte? Dík za vaše rozumy.
Chci se zaměřit na polaky (střední Norsko), jaké máte zkušenosti, kde ho nejčastěji hledáte, jaké nástrahy používáte? Dík za vaše rozumy.
Polak je má nejoblíbenější ryba v Norsku, osobně je chytám na mělčinách, podmořských horách a kolem útesu do cca 15 metrů, ale většinou i mělčeji. Polak nejlépe bere jen párkrát za den, je potřeba sledovat příliv a odliv protože bývá aktivní když se přes mělčiny a podmořské hory začne valit množství vody proudící z nebo do moře. Velmi často bývá dobrý i západ slunce. Na mapce z Bessakeru jsou naznačena místa které jsou dobré na polaky. Mapka a popis mapky Popis mapky
Jako nástrahy se používají různé gumové potvory, pilkříky nebo plandavky. Já používám hlavně gumové nástrahy a to buď kopýtka kolem 10 cm a nebo ZOOMy. Kopýtka používám v přírodních barvách jako je hnědá, oranžová (jako treska z řas) nebo zlatohnědá. Večer je výborná barva tmave červená nebo dokonce černá. ZOOMy se nám nejvíce osvědčili modré a hnědé. Nástrahy tahám rychle občas pocukávám.
Odpovědět
To Nerez:
doporučuji ti pročíst starší diskuzi:
http://rybolovnorsko.cz/forum/index.php?sekce=vypis-tematu&id=1251&str=0
Tam jsme to probírali tam a zpátky...:-)
Odpovědět
Trochu hledej, jsou tu super články o lovu polaků (v sekci články) a spousta informací v diskuzích, tyhle duplicitní diskuze jsou k ničemu.
Odpovědět
Na hlavní straně máš články Polak Rytíř středního Norska je tam vše co potřebuješ vědět a napsal to skutečný machr8-)
Odpovědět
Dám sem ale našeho největšího 2014 ze svahu podmořské hory 30 metrů na černou papriku. Lehký pikrování.
Odpovědět
Je to určitě krasná ryba a ješte povedenější fotka :-D :-D :-D
Odpovědět
už bych kecal, ale metr neměl, je to dost předpažený. Měl necelých 10 kilo, možná 9 aby to tu někdo někde nenašel ve vlákně, když jsem dával aktuální fotky a nebyl jsem za lháře ... ryba pěkná, zdolávačka taky na WFT Baltic pilk 30-150g, na mělčinách jsme chytali na přívlač ryby jateční velikosti do těch 70ti cm
Odpovědět
ted jsme všichni norci pohromadě na výstavě v Praze a o polacích kecáme už třetí den tak se je potřeba stavit...mně potěšilo že se tady znovu objevily gumy ORKA....zítra dám fotky...
Odpovědět
Ahoj, zastavte se za Pavlem (Jigin 1) je na výstavě u stánku SAENGER, je v chytání polaků na HITŘE dobrý. Rád Vám poradí. Jak píše nástraha Orka je špičková na polaky, já polaky chytám skoro všechny na zelené orky.
Odpovědět
Včera jsme u Jigina na výstavě ohledně jeho nástrah na polaky nepochodili. Jsou ve výrobě a po 15.3. budou. Prostě nestihá, protože musí nejdříve uspokojit pstruhaře. Takže klídek do odjezdu na sever to bude. Pár kusů Orky jsme zakoupili.
Odpovědět
Jigin, že by nestíhal 8-O No bude to muset vázat i na mašině viď pájo:-)Ale Tom má pravdu je v tom dost dobrý:-P
Odpovědět